A 6 legelképesztőbb első osztály repülőgépen

A fel- és leszállás élményén, vagy a felhők látványán kívül a repülésnek nem sok előnye van azon kívül, hogy jelentősen gyorsabb, mint az összes többi közlekedési eszköz. Nincs hely, nagy a tömeg, és az esetek komoly részében az étel is maximum akkor emlékezetes, ha hasmenést okoz később.

Létezik azonban egy átlagember számára misztikus ködbe burkolózó réteg, akiknek nem kell ezeket a tortúrákat kiállniuk. Elfér a lábuk, finomabb az ételük, és úgy általában jobb körülmények között utaznak, mint amit mi legtöbben otthonra összehoztunk. A Luxpresso összeszedett párat a világ legelitebb első osztályú kabinjaiból.

1. Etihad Airways

Az Egyesült Arab Emírségekben működő légitársaság helyzetéről sokat elmond, hogy az a Zayed al Nahyan a tulajdonosa, aki az angliai Manchester City focicsapatba leginkább presztízsből és kedvtelésből ölt bele két év alatt többszáz millió eurót. A Diamond Class jelenleg három gépükön létezik, széles fotelekkel, amikből igény esetén két méteres ágyat lehet alakítani, merthogy ennyire sok hely van. Az utasok kapnak ajándékba egy Ferragamo kézitáskát, pizsamát, papucsot, és a saját "étel és ital menedzserük" folyamatos szolgáltatását. Ezek után már szinte alap az ötcsillagos konyha, a jó borok, a 23 colos monitor, és a masszázs a fotelben. Ha mondjuk Dubajból San Antonióba akarunk utazni így, akkor nagyjából 1 900 000 forintunkból meg is van!

2. Singapore Airlines

Az európai kultúrkörön kívüli világ valahogy fogékonyabb a gátlástalan luxusra, ezért nem véletlen, hogy második versenyzőnk is ázsiai. Ha ezzel utazunk, természetesen a legnagyobb üléseket kapjuk, mahagóniból, melyek mellé adnak egy csomag testápolót és egy Givenchy papucsot. Van szépségsarok is, és persze az elmaradhatatlan 23 colos kijelző. Természetesen mesterszakácsok készítik az ételt, akik hivatalosan is a világ legjobbjai között vannak. Ha Szingapúrból szeretnénk átruccanni Los Angeles-be, 2 200 000 forintnyi szingapúri dollárért már miénk is ez a páratlan élmény!

3. British Airways

Azért Európa is tud villantani. A szerencsésebb angolok különleges lámpákat kapnak, amelyek a lehető legjobban visszaadják a természetes fény érzését, természetesen hatalmas helyet, és egyiptomi pamutból készült ágyneműt. Nyilván az ételek is jobbak az átlagnál, á la carte, vagy "a nap fogása" verzióból. Az utóbbi Skóciából hozott tengeri ételeket takar. Természetesen most is az USA-ba akarunk utazni, mert az jó hely, és természetesen most is közelebb van az összeg a kétmillióhoz, mint az egyhez: 5240 font, tehát úgy 1 600 000 forint az ára.

4. Virgin Atlantic

Maradva a briteknél, íme egy, a szokásostól eltérő koncepciójú szuperosztály is. A Virgin Atlanticnél nem is első osztálynak hívják ezt, hanem magasabb osztálynak. Akik ezen utaznak, egy saját irodát kapnak, konnektorral, sok hellyel, hatalmas, szinte bárhogyan mozgatható monitorral, így akár egy privát mozit is ki lehet alakítani. Nagyjából olyan ételt kérhetünk,amit csak akarunk, és természetesen elmehetünk a bárba is iszogatni, ha úgy tartja kedvünk. Mindezt az előzőekhez képest ingyen, kb. 1 100 000 forintért, ezúttal New York az úticél.

5. All Nippon

A japánok az egyedüllét lehetőségével hódítanak. A tojásszerű kabinok válaszfalakkal vannak körülvéve, persze jól el lehet bennük férni. Mindegyik tartalmaz gyakorlatilag mindent, amire egy repülés során szükségünk lehet, a fürdőszobát kivéve. Így is elég tágan értelmezték a talán szükséges kategóriát, mert a Sony zajszűrős fülhallgatóitól kezdve a legjobb borokig mindenhez hozzá lehet jutni. Ha mondjuk Münchenből megyünk vele Tokióba, akkor 2 800 000 forintért.

6. Emirates

Zárásként íme még egy légitársaság az Egyesült Arab Emírségekből. Amit a japánok válaszfalakkal oldottak meg, azt az arabok teljesen saját kabinnal, és itt megkapjuk végre azt az áhított fürdőszobát is. Ezen kívül a szokásos a felhozatal: korlátlan mennyiségű minőségi étel, hatalmas monitorok. Tehát tényleg minden, ami kellhet egy utazáshoz, plusz minden, ami nem. A több díjat is kapott szolgáltatást Dubaiból Los Angelesbe 1 700 000 forintért használhatjuk ki.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek