Így kerüld el a balhét - nyaralási tippek csillagjegyekhez

Ha egy Bikával utazol nyaralni, akkor felejtsd el az olcsó éttermeket és a spórolást, Oroszlán vagy Kos jegyű társadat pedig jobb, ha nem akarod egész napos strandolásra vagy olvasgatásra rávenni, ugyanis csak veszekedés lesz a vége. Hasznos asztrológiai tudnivalók a feszültségmentes közös nyaraláshoz.

A társas nyaralás egyik nagy előnye és persze hátránya is az, hogy nehéz eltitkolni valódi vágyainkat, személyiségünket. Ilyenkor kiderül, hogy tényleg van-e közös hullámhossz, és mennyire vagyunk fontosak egymásnak. Ha nyaralni készülünk életünk párjával, jó, ha néhány alapszemélyiségéből fakadó tulajdonsággal tisztában vagyunk, hogy ne erőltessünk rá olyat, ami nem ő. Természetesen a Napjegy önmagában kevés információ, további jelölők ismerete (Hold, Vénusz, Aszcendens) árnyalhatja a képet. Két ember összeillőségéről csak mindkét fél pontos születési időpontra és helyre felállított horoszkópjából kaphatunk valódi képet. A Nap helyzete alapján csak a teljesség igénye nélkül igazodhatunk el egy-egy jegy szokásaiban, például nem árt tudni, hogy a Skorpiók az alvásban tudnak legjobban feltöltődni, a Nyilasok sportolás közben születnek újjá, a Bikák pedig nehezen mozdulnak ki otthonról. (Persze az asztrológia segítségével találhatunk olyan időpontot, amikor még a Bikákat is rávehetjük egy kisebb Föld körüli útra.) A Jupiter, ami a nagyobb utazásokat jelöli, június 4-én a Bika jegyébe lépett, és kb. 1 évig ebben a jegyben tartózkodik. Ennek köszönhetően a Bikák több utazásra számíthatnak, de a Szüzek és a Bakok is nagyobb kedvet kapnak elutazni valahová.

Egy Bakot ne hívjunk last minute útra, mert kiakad

Ha föld jegyű (Bika, Szűz, Bak) kedvesünkkel tervezzük a közöst nyaralást, akkor jó, ha felkészülünk arra, hogy a last minute utakért annyira nem rajonganak. Egy Bak leginkább csak akkor mond igent egy ilyen nyaralásra, ha tényleg olcsó, mert anyagias, és ez a többi föld jegyűnél is szempont. Mint ahogy az is, hogy jó alaposan meg tudják szervezni szabadságukat a munkahelyükön is. Nem csak a munkájukat, de a helyettesítést is komolyan veszik, ezért nehéz kiszakítani őket a mókuskerékből, sőt, készüljünk fel arra, hogy a gondolataik még a szabadság első napjaiban is a munka körül forognak majd. Szeretik előre tudni, hogy mi lesz a program, hogy ennek megfelelően csomagolhassanak az útra. Mellettük teljes biztonságban érezhetjük magunkat: lesz náluk mini patika, naptej, szúnyogriasztó, körömreszelő, konzervek és a fél háztartást is magunk mellett tudhatjuk, kicsiben, bárhova is utazzunk.

A profi szörfözéshez kitartás kell, abból pedig a Baknak van bőven
A profi szörfözéshez kitartás kell, abból pedig a Baknak van bőven

A Bakok az árakra is figyelnek, a Bika viszont szeret költekezni

Az utazás megszervezését bízzuk a Szüzekre, számura nincs lehetetlen, addig keresik az ideális helyet, amíg meg nem találják: garantáltan lesz szállásunk, kényelmünk és biztosan oda is fogunk találni. Állandó sürgés-forgása a kényelmünket szolgálja. A Bakok is remek szervezők, azzal a különbséggel, hogy mindezt sokkal olcsóbban képesek megszervezni, amiért az elismerésünket és hálánkat még véletlenül se felejtsük el kifejezni. Ha Bikákra bízzuk a szervezést, időben kezdjünk hozzá. A Bikák kényelmes tempója ugyan semmit sem ront a minőségen, de nekik időre van szükségük, hogy mindent szépen eltervezhessenek és az anyagi kereteket is megtervezzék és biztosítsák. Egy Bika ugyanis, bár nagyon anyagias, ha egyszer rászánja magát az utazásra, ott már nem szeret filléresedni. Ki akarja élvezni a nyaralás minden pillanatát. Kulináris örömök, séták, koncertek és sok-sok pihenés, fürdés és semmittevés mondjuk a vízparton vagy egy luxusszálloda medencéinek partján - számára ez a tökéletes pihenés.

A Bika így szeret pihenni, csak a kaja hiányzik a képről
A Bika így szeret pihenni, csak a kaja hiányzik a képről

A tüzes jegyűeknek mindenből a legjobb kell

A tüzes jegyű (Kos, Oroszlán, Nyilas) embereknek nem kell kétszer mondani, hogy „Drágám, utazzunk el valahová, mondjuk a jövő héten...” mert azonnal szervezkedni kezdenek, és szólnak a haveroknak is. Édes kettesben ritkábban, baráti társasággal annál gyakrabban és szívesebben mennek nyaralni. A spontán dolgokért megőrülnek, és a nyaralás mindig egy igazi kaland, amire annyira vágynak. Ne legyenek illúzióink, a luxus utak kedvelői. Kulcsmondatuk: mindenből a legjobbat, elvégre nyaralunk!  Utazásra szívesen költenek. Az előkészületekre különösebben nem fektetnek nagy hangsúlyt, nem esnek pánikba, ha indulás előtt két nappal még nincs becsomagolva és szállás sincs foglalva.

Egy Kossal ne tervezzünk egész napos strandolást

Ők azok, akik nem aggodalmaskodnak előre a programon, ők világot látni, felfedezni mennek, és azt csinálnak majd, amihez éppen kedvük lesz. 1 hetet a tengerparton csak úgy bírnak ki, ha extrém sportokat űzhetnek, búvárkodhatnak, szörfözhetnek, vitorlázhatnak, nem szeretnek egy helyben túl sokat lenni még nyaraláskor sem. Az éjszakai nyüzsgő életet, bulikat igazán kedvelik. A nyugodt kávézgatást, újságolvasással egy árnyékos kellemes helyen ne a Kosokkal képzeljük el. Az Oroszlán gyengéi az ékszerek, a nyaralás pedig jó alkalom gyarapítani a gyűjteményt. A Nyilasok utazásában mindig van valami filozofikus gondolat, ami áthatja a nyaralást. Valami eszme és ideál ilyenkor is foglalkoztatja őket.

A tüzes jegyek nem szeretnek egész nap a homokban donáldkacsázni
A tüzes jegyek nem szeretnek egész nap a homokban donáldkacsázni

Az Ikrek kirándulásra, a Mérlegek shoppingolásra vágynak

A tüzes jegyűek temperamentumával jól megférő levegős jegyűek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) szintén nagy utazók, szeretnek csavarogni. Társasági lények, szívesen mennek barátokkal nyaralni. Ha mégis sikerül kettesben eltervezni a nyaralást, ne lepődjünk meg, ha már első nap új ismeretségekre tesznek szert. Jó kapcsolatteremtő készségüket ilyenkor sem hagyják otthon. Sok beszélgetésre van szükségük és sok új információra, hogy felfrissüljenek. Mivel mozgásigényük a tüzes jegyűekhez hasonlóan nagy, így a kirándulós, városlátogatós és kulturális programokat részesítik előnyben. Ha egy például egy Ikrek több napot egy helyben szeretne eltölteni napozással a tengerparton, akkor vagy napszúrást kapott, vagy rejtett depresszióban szenved. Az Ikrek egyébként nem válogatós az úticél meghatározásában, ha van elég látnivaló, akkor még a kényelmi szempontok is hátrébb sorolódnak. A körülményekhez általában jól alkalmazkodnak,bár ez a Vízöntőkről már kevésbé mondható el. A helyi szokások és kultúra megismerése számukra is elsődleges és szeretik a különleges helyeket. A Mérlegeknek a jó társaság mellett a kényelem is fontos. Baráti légkör, bulik, szép ruhák és shoppingolás: ezzel számukra meg van alapozva a nyaralás. Sivatagi túrákat és hegymászást felejtsük el. Ahol reprezentálni lehet, ott remekül érzik magukat.

Séta a holdfényben: egy Ráknak ilyen a tökéletes vakáció

Az egzotikus nyaralásra leginkább a vizes jegyűek (Rák, Skorpió, Halak) kaphatóak. Titokzatos, varázslatos helyek kedvelői. Nagyon jó megfigyelők és nem a látnivalók miatt mennek bárhova, hanem az élményekért, azért a megfoghatatlan érzésért, amit egész életükben keresnek. Az új helyek energiaáradatában lubickolnak. Az atmoszféra nagyon fontos számukra, a külső ingerek befolyásolják közérzetüket.

A képen látható nyálfolyam megindításához minimum két vizes jegyű ember szükséges
A képen látható nyálfolyam megindításához minimum két vizes jegyű ember szükséges

A Rákok, akik egész életükben másokról gondoskodnak, nyaraláskor cseppet sem vágynak erre a szerepre és sokkal több kényeztetésre és odafigyelésre vágynak, mint általában. Szeretnek utazni, de a hazatérésnél nagyobb öröm nincs: számukra  valóban mindenütt jó, de legjobb otthon. A Halak mindig messzire vágyódnak, a valóságban azonban csak ritkán jutnak el messzi tájakra. A Skorpiók bárhova eljutnak, ahova elvágyódnak, a veszély nem hátráltatja őket. Ha vizes jegyű párunkkal tervezzük a nyaralást, az időzítés nagyon fontos. A meghitt, romantikus együttlét a legfontosabb számára, legyenek bárhol. Séta a holdfényben, vagy éjszakai tengerparti fürdőzés, bármi jöhet, ami a szoros összetartozást szimbolizálja. Hangulatingadozásaikat azonban a nyaralás ideje alatt is tolerálni kell.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek