Karácsonyozz a sivatagban, szilveszterezz Szicíliában!

Akik még nem döntötték el, hol szeretnék tölteni az ünnepeket, de annyit tudnak, itthon nem, azok számára állítottuk össze az év végi ötleteket. A Virgin szigetekre most akciós áron lehet eljutni karácsonykor, szilveszterre pedig Toszkána is remek hely. Utazási körképünkben ezúttal külföldi ünnepi utakkal foglalkozunk, amelyek segítenek megelőzni a januári depressziót. 1. rész.

Sokáig bevett szokás volt, hogy a családok az év végi ünnepeket itthon töltik. Néhány éve azonban egyre többen választják az év végi pihenés helyszínéül a külföldi országokat. Ma már szerencsére igen széles az utazási ajánlatok palettája is, ezért bárki bármikor úgy dönthet, hogy elutazik az ünnepek idejére. Hogy segíthessünk a döntésben, megpróbáltuk feltérképezni az év végi utazási kínálatot.

A spontán utazóknak

Akadnak olyanok, akik előre terveznek, és időben eldöntik, hova szeretnének utazni év végen, de aki kivárja a megfelelő pillanatot, nagyon jó ajánlatokat csíphet el az akciós utakat kínáló oldalakon. Ha jól körbenézünk a piacon, nem egy igen kedvező ajánlatba futhatunk bele, akár karácsonykor, akár újévkor pakolnánk be a bőröndünkbe.

Akár olyan helyet választunk, ahol jó idő van, akár a gyönyörű téli tájban gyönyörködnénk, rengeteg lehetőség közül választhatunk az utazási irodák oldalain. Összegyűjtöttük a legérdekesebbeket.

Karácsony a sivatagban

A decemberben is napsütéses Egyiptomban Hurghadán december 19- 26-ig 167 800 Ft/fő áron karácsonyozhatunk, december 26- tól – azaz ha az újévet is ott töltjük - ugyanez az utazás 186 500 Ft/fő áron érhető el az Anubis Travelnél, a www.anubistravel.hu oldalon.

A www.ultralastminute.hu oldalon Tenerife 99. 900 Ft-ért hívogat, a festői Virgin szigetekre pedig csupán 79.900 Ft-ért utazhatunk el hajóval az ünnepek alatt.

A Medici Travel www.medicitravel.hu ajánlatai között szerepel a havas tájban bővelkedő ausztriai karácsony, amelyet 49.900 Ft- os áron kínál az iroda az érdeklődőknek. Lengyelországban az ünnepeket ugyanitt 54.500 Ft-ért tölthetik el az utazni vágyók.

Nem túl drága szilveszteri ajánlatok

Ha valaki úgy dönt, hogy a szentestét mindenképpen Magyarországon tölti, érdemes, akkor koncentrálhat a karácsony utáni utakra. Rengeteg utazási iroda kínálatában szerepel ugyanis az újévi vakáció.

A www.hurra-nyaralunk.hu site-on több szilveszteri ajánlatot is olvashatunk, többek között Lisszabonba invitál az újévre az iroda, 4 éjszakára, 155 000 Forintért. A www.hurra-nyaralunk.hu oldal ajánlatával Gran Canarián 180. 000 Ft körüli összegből úszhatjuk meg az új évi vakációt.

A www.utisugo.hu oldalán Toszkanát ajánlják szilveszteri uticélnak, fejenként 55.500 Ft-ért, míg a Tensi Tours www.tensi.hu Szicíliát kínálja az újévi ünnepekre 70.000 Ft- ért. A www.startutazas.hu oldalon Tunézia hívogat minket 70.000 Ft.-ért, a www.chemoltravel.hu oldalon a szilveszteri izraeli barangolást 219.000 Ft-tól ajánlják, ugyanitt Madeira szigeti szilveszter 259.000 Ft-ért érhető el.

A www.lastminute.hu oldal Bulgáriát preferálja szilveszterre, ahol csodálatos téli hangulatban tölthetjük el az új évi programot 60.000 Ft-os áron.

A nagyvárosok nem olcsók

Az európai városok talán tavasszal mutatják legszebb arcukat, de egy kis lélekmelegítővel télen is élvezhetőek az ünnepek a nagyvárosokban. London, Párizs, Prága, Krakkó és Madrid is jelen van a legtöbb iroda szilveszteri kínálatában. Ezek között a prágai szilveszter 58. 900 Ft- ot kóstál a www.hurra-nyaralunk.hu oldalán, a www.triplanet.hu oldalon Róma 65. 000 Ft-ba kerül, a www.budavartours- nál Belgium újévkor 96.800 Ft-ot kóstál, míg a  www.firsttravel.hu site-on Párizst 99.900 Ft-os áron, Szentpétervárt pedig 129.500 Ft-ért kínálják év végi ajánlataikban.

Foglalj magadnak az ünnepekre szállást és repülőjegyet!

Ha valaki sokat utazik, nem kell feltétlenül utazási irodára támaszkodnia, így jóval olcsóbban megúszhatja az év végi pihenést. Könnyen és gyorsan lefoglalhatja magának online a repülőjegyet és a szállást is. Érdemes körülnézni, és repülőjegyet, akciós szállásokat vadászni az interneten.

Minden légitársaság kínál akciókat év végén is, a www.wizzair.hu oldalon 17.000 Ft körüli összegért repülhetünk el Isztambulba az újévet köszönteni, a Malév a www.malev.hu oldalon Barcelonát ajánlja 29.900 Ft- os áron, az www.easyjet.hu pedig berlini repülési ajánlattal vár bennünket 17.000 Ft-ért év végén.

Spórolás után: egzotikus utak az ünnepekre

Ha valaki úgy dönt, hogy az éves megtakarított pénzét egy nagyobb utazásra szeretné költeni, rengeteg egzotikus ajánlat várja ünnepek táján is. Válogathatunk Thaiföld, Bali, Malajzia, Vietnam, Argentína, Kenya vagy akár Kambodzsa úti célok közül. A www.nagypihenes.hu oldalon Argentínába, Buenos Airesbe 200.000 Ft körül válthatunk repülőjegyet szilveszterre, a www.thaicentrum.hu oldalon pedig év végi indulással 100.000 Ft körüli összegért repülhetünk Bangkokba. A www.winair.hu oldalon mexikói ajánlatok között böngészhetünk 300.000 Ft körüli összegekért.

Kubai szilveszter és más védelem a depresszió ellen

A www.cubafiesta.hu oldalon egy  kubai zenés szilveszteri buli 218.000 Ft-ot kóstál, a www.hurra-nyaralunk.hu oldalon egy Thaiföldi szilveszteri út közel 400.000 Ft-os áron vár bennünket. A C- Travel oldala a www.c-travel.hu Kenyát kínálja az ünnepekre 359.900 Ft-os áron, az Angkor Toursnál a www.angkortours.hu oldalon egy Vietnami utazás 450.000 Ft-be kerül.

Bármelyik mellett döntsünk is, egy biztos: a januári depresszió ellen drágán, de megvédenek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra