TREND

Naomi Campbell jótékonysági divatbemutatóval áll ki Haiti mellett

2010. február 6., szombat 09:22

naomi-campbellleadJótékonysági telethonok, koncertek és aukciók után a celebvilág újabb szegmense, ezúttal a divatszakma áll ki a katasztrófa sújtotta Haiti és szerencsétlenül járt lakói mellett. A szupermodell, Naomi Campbell ez alkalomból szerveződő jótékonysági divatbemutatóján, aki él és mozog megmutatja majd magát a kifutón.  

 

A Campbell nevével fémjelzett Fashion for Relief bemutató a februárban soron következő New York-i, utána pedig a londoni divathéten hozza össze majd a jó ügy érdekében a divatszakma krémjét: tervezőket, stylistokat, és a szupermodelleket.

 

A New York-i Mercedes-Benz divathét korábban már otthont adott Campbell Fashion for Relief kezdeményezésének, amikor Amerika a New Orleans-t összezúzó Katrina hurrikán katasztrófájából igyekezett felocsúdni. A mostani alkalom a Haiti fővárosát, Port-au-Prince-t gyakorlatilag a földdel egyenlővé tevő földrengés szomorú apropóján szerveződik. A katasztrófa több, mint 200 ezer halottat és 300 ezer sebesültet követelt.

 

„Ez az ország már így is annyit szenvedett. Semmijük nincs és most még ez? Tragédia tragédia hátán. A tervezők elképesztőek voltak. Egyik amerikai dizájner sem mondott nemet a felkérésre. Ez az az időszak, amikor a saját őszi-téli kollekcióikra készülődnek, mind elfoglaltak, mégis szakítanak időt arra, hogy egy-egy darabbal hozzájáruljanak a jótékonysági bemutatóhoz. Nagyon hálásak vagyunk" - nyilatkozta a  StyleList.com-nak a korábban botrányos viselkedéséről ismert, ám azóta a jelek szerint szentté avanzsált Campbell.

 

A Haiti megsegítésére rendezett bemutató február 12-én este lesz látható a divathétnek hagyományosan otthont adó Bryant Park egyik sátrában. A celebekkel telepumpált show jegyeladásaiból és a bemutatott ruhaköltemények elárverezéséből befolyt összeget a szervezők 100%-ban a Care (http://care.org) nevű szervezetnek ajánlják fel, amely a szegénység globális visszaszorítására, azon belül pedig a nők és gyermekek helyzetének megsegítésére fektet hangsúlyt.

naomi_bel1

 

A divathét többi bemutatójával ellentétben a Fashion for Relief jótékonysági show bárki számára nyitott lesz $100-150 dollár fejében. Az esemény ruházati döntéseiért Rachel Zoe, celebstylist lesz felelős, Marc Jacobs egy, ez alkalomra tervezett Louis Vuitton táskával, Charlotte Ronson tervező pedig a divathét programjában eredetileg neki járó idősáv és sátor átengedésével járult hozzá a Haitiért rendezett bemutatóhoz. „Mindenki közreműködése, ideje és erőfeszítése benne van ebben a munkában. Fantasztikus, elnézve, ahogyan mindenki segít, büszke vagyok arra, hogy a divatvilág része lehetek" - nyilatkozott a StyleList.com-nak Naomi Campbell.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta