TREND

Mihalik Enikő múzsaként és szellemként pózol

2010. április 8., csütörtök 10:13

Gustav Klimt művészete előtt tiszteleg a 25 magazin egy fotósorozattal, amelynek főszereplője Mihalik Enikő. A szecesszió legismertebb osztrák művésze szeretett lelki problémákkal küzdő nőket megjeleníteni, kedvelt témái közé tartoztak a cinikus előkelő nők is.

Mihalik Enikő modellel készített fotósorozatot a 25 magazin Ghosts of Gustav Klimt címmel. A fotókat Derek Kettela készítette, a félmeztelen modell testfestését pedig a body artos Jenai Chin, aki szabadon értelmezte a festő művészetét.

klimt

A békéscsabai lány több mint három éve vesz részt nemzetközi divatkampányokban, közben kifutó modellként is hírnevet szerzett. Olyan divatházakkal dolgozott együtt, mint a Gucci, Giorgio Armani, Balmain, Byblos,Christopher Kane, Derek Elie Saab, Nicole Miller, Max Azria, Lam, Monique Lhuillier, Jill Stuart, Donna Karan, Jason Wu, Givenchy, Emanuel Ungaro, Kenzo.

A legújabb fotósorozatnak nem volt különösebb apropója, évforduló vagy más esemény nem kapcsolódik a 25 magazin felkéréséhez. Az osztrák Klimt a szecessziós festészet egyik legismertebb művésze, aki akadémikus képzést kapott az 1880-as években. Hat testvére közül az öccse lépett még művész pályára, szobrász és ötvös lett. Gusztav Klimt az Osztrák Képzőművész Szövetség elnöke lett 1912-ben, ekkor már Európa-szerte voltak kiállításai, elismert festő volt. A művész a jómódú nagyvárosi emberekkel állt kapcsolatban, részben ők inspirálták. Szeretett lelki problémákkal küszködő női alakokak megjeleníteni, kedvelt témái közé tartoztak a cinikus, illetve a kiégett és fásult előkelő nők is.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta