TREND

Marlene Dietrich még diktálja a divatot

2009. október 24., szombat 10:34

A férfias ruhadarabokat szexis kiegészítőkkel viseljük, a válltömést csőnadrággal, de ha a grunge stílust választjuk, akkor fontos, hogy ne legyen átgondolt.

cikk-tipus-oltozo-left


Elgondolkodtam azon, hogy vajon miért csak most írok az őszi stílusokról, lehet, hogy azzal kellett volna kezdeni az egész elemzést, nem pedig az idei ősz sláger darabjaival, fazonjaival és a színeivel. Költői kérdés, de végül válaszoltam: előbb a ruhadarabokat kell ismernünk, aztán a színeket, formákat, mintákat, aztán álmodozhatunk azon, hogyan is viseljük ezeket. Mert egy egy ruhadarab többféle stílusban felvehető.

Férfias nő

Marlene Dietrich viselettörténetéből tudjuk, hogy a nyakkendők, férfinadrágok, xxl-es blézerek még nőiesebbé tesznek bennünket. A pilótadzsekikhez és a hatalmas kabátokhoz magas sarkú cipőket és szexi darabokat kell viselnünk, hogy a végletekkel teljesen összezavarjuk a külvilágot.

ferfiasan1

Csillogó,  80-as évek

A nyolcvanas évek stílusa biztos siker, még akkor is, ha az utcákat még nem öntötték el a válltöméses lányok, legalábbis itthon. A csillogás, a strasszok, és a csőnadrág az, amelyet idén átvettünk abból a korból.

80-as1

Hosszú, mint a negyvenes években

A nyújtott vonalak, a hosszabb szoknyák, a testet követő, szűkített formák jellemzik ezt a stílust. Erősen összehúzott,  vagy magasított derék alakítja ki a nőies homokóra formát. A klasszikus hangulat eleganciát ad.

40es1

Grunge

Elhanyagolt, laza, nemtörődöm, ezek a szavak jellemzik a grunge stílust. Mindent mindennel fel lehet venni, sőt kötelező felrúgni a szabályokat. Csak arra érdemes vigyázni, hogy egy grunge stílusú nőnek sohasem szabad túlságosan átgondolt külsővel megjelenni.

grunge

Luxus

A drapéria nőiessége és eleganciája, a kövekkel díszített anyagok, a metálos arany és ezüst színek a luxus látszatát kölcsönzik az idei divatnak. A bársony is az előkelőséget  sugallja, s a hosszú szőrű bundák úgyszintén. A klasszikus kosztümök, a nemes anyagok, az egyszerű ruhák kifinomult ízlésről árulkodnak.

luxus

Barokkos

A barokkos túlzásokat is érvényesülni hagyja az őszi divat. Túlzott bőségekkel játszik, fodrokkal, és pont az ellentéte az amúgy szintén divatos  klasszikusnak és a visszafogottnak. Romantikus hangulatot teremt, inkább estére való, mint nappalra.

barokkos

 

cikk-tipus-linkek 

A divatvilág a szavannán született
Egészen vad kombinációk divatosak idén ősszel: a bőrt bőrrel, az állatmintát csipkével is kombinálhatjuk: éljen a diverzitás a divatban!

Amitől az őszi kinézeted modern lesz
Idén egy valamirevaló női kabát úgy fest, mintha a pasid szekrényében találtad volna. Menő a petleg és a bőrharisnya, a szmokingszerű kezeslábas, és a hatalmas, kötött pulóverek.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta