TREND

Makány Márta olasz tévésztárt öltöztetett

2009. november 12., csütörtök 15:10

magyardivat-ajanloA magyar divattervezők nagy része a nemzetközi piacra szeretne betörni – Makány Márta ruháját egy olasz híresség népszerűsítette, a fiatal tervezőgeneráció pedig az Egyesült Államokban próbálkozik sikerrel: Ashley Tisdale a Use miniruháját tette ismertté, Charlize Theton pedig Nanushka fekete kabátját.

cikk-tipus-altalanos

 

magyardivat-tortiFederica Torti színésznő nemrég, az olaszországi Virgin Gálán Makány Márta egyik estélyijében jelent meg. Az aszimmetrikus vállú, virágos hernyóselyem shantung ruha a tervezőnő 2009-es őszi-téli kollekciójának a darabja, és idén áprilisban, a Millenárisban megrendezett divatshow-ján mutatta be. 
 

12 méter selyem a testen

A ruha azért különleges, mert az anyaga print fotótechnikával, és több mint 12 méter selyem felhasználásával készült. A tervezőnő sajtóközleménye alapján a műsorvezető személyesen választotta ki magának ezt a ruhát a gálára.  Federica Torti Olaszország egyik legújabb, ennek ellenére legismertebb tévés személyisége, aki divatújságírással is foglalkozott, innen ismeri jobban a divattervezők munkáit. Idén már másodszor viselt Makány-estélyit nyilvános szereplésén. 

Makány Márta az elmúlt években kezdte keresni a lehetőségeket az európai piacon, és mivel szalonja, a Nara javarészt alkalmi ruhákat készít, ezekkel szerette volna képviseli magát. 2007 óta állít ki rendszeresen az olaszországi Si Sposa esküvői és alkalmi ruha vásáron. 

A hazai divattervezők nagy része kénytelen nemcsak a hazai piacban gondolkodni, ezért az utóbbi években gyakrabban előfordul, hogy nemzetközi médiaeseményeken és divatheteken megjelennek a magyar tervezők munkái. Katti Zoób rendszeresen jelenik meg Londonban azóta, hogy az brit főváros Magyar Kulturális Intézete 2003-as Magyar Magic nevű rendezvénysorozatára meghívta a munkáit. A Katti Zoób-Zsolnay kollekció a London Fashion Weeken is szerepelt már 2007-ben, a tervezőnő vevőinek egy része régóta külföldi. 

 

magyardivat-ashleyA Use a miniszoknyák versenyén

Ami a fiatal divattervező generációt illeti, ők szintén a nemzetközi piacra szeretnének betörni. Nyáron a hollywoodi Teen Choice Awards díjátadón Asley Tisdale a Use-Unused egyik ruháját viselte - ahol egyébként telepatikus dress code alapján minden díjazott miniruhában volt.

A The High School Musical szereplője nem a magyar divat iránti elkötelezettsége miatt választotta ki magának az ezüstös korszettet, és minimalista miniszoknyát, hanem stylistja ajánlotta a figyelmébe a szexis darabot. A tervezőcsoport egy amerikai disztribútorral áll kapcsolatban, aki több hírességeket is öltöztető Los Angeles-i stylisttal dolgozik. A tervezők ruhái közül pedig néhány a Hollywood közeli Marked showroomban látható, így az amerikai vásárlók is könnyen meg tudják szerezni.

Szintén elérhető az amerikaiak számára a Je Suis Belle csoport és Anh Tuan néhány ruhája, ők ugyanis a Use tervezőivel együtt a New York-i divathéthez időzített Extremely Hungary elnevezésű amerikai-magyar kulturális évadon mutatkozhattak be idén ősszel. Az esemény kurátora a sajtónak arról számolt be, hogy a hazai tervezők ruhái magas színvonalat képviselnek, részesei lehetnek a nemzetközi divatvilágnak. 

Szintén New Yorkban debütált be idén szeptemberben Abodi Dóra, a Modart Francia Művészeti és Divatakadémia frissen végzett hallgatója első kollekciójával. Idén ő volt az egyetlen magyar divattervező, aki Nolcha Fashion Weeken önálló kollekcióval jelent meg.
 

Charlize Theront Nanushka védte a fagytól

A magyar tervezők közül korábban Nanushka kapta a legnagyobb figyelmet, ugyanis a meglehetősen fotogén Sundance fesztiválon 2008-ben Charlize Theront óvta meg a január végi hidegtől egy fekete kabátjával. A színésznő az esemény előbb több télikabátot is kért a stylistjától, amelyek közül a számára teljesen ismeretlen Sándor Szandra darabját választotta ki. Egy hasonló Nanushka-kabátot Selma Blair is viselt már, amikor a Pokolfajzat című film budapesti forgatása idején a tervezőnő ötletszerűen elküldött neki néhány kabátot, mire a színésznő ellátogatott a showroomjába, és felvásárolta a készlet egy részét. 

Mivel kevés a kuvaiti híresség, arra a hírre még várhatunk, hogy egy Perzsa-öbölbeli koktélpartin valamelyik színésznő Konsánszky Dóra ruhájában jelent meg. A tervezőnő az utóbbi években kiépítette a nemzetközi kapcsolatait Párizsban, Düsseldorfban, Szlovéniában, és egy ideje már Kuvaitban is jelen vannak a ruhái, ahol a férjek állítólag különösen nyitottak az európai dizájnra. 

 

cikk-tipus-linkek

A Use-Unused tervezőcsoportnak az ízlésformálás a választott hivatása, eszerint döntöttek arról, mely pólók legyenek kaphatók a Hello You kollekcióban – a magyarokat speciális ízlésű embereknek tartják, akik sajátosan keverik a mai trendeket a bölcsész,és Tisza cipős nosztalgiával. | A Use csoport saját gyerekének érzi a pólóit

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta