TREND

Hódítanak a radikális, ausztrál hímzőnők

2010. március 4., csütörtök 07:41

punkHímezni egyáltalán nem anakronisztikus dolog, ezt pontosan tudjuk a kultikus Nagymamám, Zalai Imréné találkozása David Bowie-val című mestermű térhódítása óta.

Vannak azonban olyan művészek is, akik ennél sokkal komolyabban veszik magukat, és Radical Cross Stitch néven egyesülve juttatják el társadalmi üzenetnek is vehető alkotásaikat a kapitalizmus ellenzői, a humor kedvelői és a keresztszemes öltés rajongói számára.
Lehetnének punkok, szélsőbalos antikapitalisták, szimpán minden ellen lázadó művészek vagy ambiciózus hímnőzők, de tulajdonképpen mindezek elegye az ausztrál csapat. Az őszinteséggel és humorral dolgozó lányok az egyik legnaivabb, legnőiesebb kézimunka formát választották az önkifejezés eszközéül. A gyakran naiv művészekre jellemző, tudatosan butított hímzések ne tévesszenek meg senkit: a radicalstitch.com minden egyes tagja vérprofi, képzett vagy éppen iskolába járó művész.

racs

 

memories

 

Jelszavuk az ellenállás, wiki oldalukon részletesebben elmondják, hogy idővel rá kellett jönniük, hogy a radikális és a politizáló kézművességet nem ők találták fel. Ugyanakkor ennek ellénre ezek a mozgalmak rendre kimaradnak a történelemkönyvekből, így saját oldalukon túl létrehozták ezt a wikipedia oldalt is, hogy ott gyűjtsék össze azokat az alkotókat, akik az ötleteiket, ellenállásukat és elképzeléseiket ilye módon osztották meg a világgal.

Tevékenységük nem csak politikai célú, ugyanúgy feldolgoznak feminista, mint geek témákat.

geek

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta