TREND

Fess az ablaküvegre!

2009. május 31., vasárnap 16:53

manual_ablakuveg_festesHa megfestesz egy ablakot vagy egy lámpát, nem csak az üveg lesz színes - a fény, ami átszűrődik rajta az egész szoba hangulatát befolyásolhatja. Ezért a tervezést mindig a színekkel kezdd!

Ne felejtsd, hogy most a fénnyel játszol, ami nagyon meghatározhatja szobád egész hangulatát, és azt is, hogyan élnek, jelennek ott meg egyéb tárgyaid. Ezért a tervezést mindig a színekkel kezdd és a festett felület méretével (ha csak az ablak sarkára festesz, nem fog bezavarni).

Óvatosan használd például a zöldeket. Bár az ablakon kinézve talán nálad minden csupa zöld (vagy legalábbis erre vágynál), a zöldes fény a szobában mégis hideg-rideg. Gyengén világított vagy alagsori lakásnál csak kis felületet fess meg és ne használj sötét színeket.


Mire lesz hozzá szükséged?

• egy tubus kontúr
• üvegfesték
• papír és ceruza a tervezéshez


A minta tervezése másodlagos, légy bátor, szinte bármi jól mutathat, lehet figuratív vagy nonfiguratív. Ha még nincs nagy gyakorlatod érdemes papíron próbálgatni. A kontúrt használhatod egész vékonyan, főleg a figuratív ábráknál, akkor alig zavar. De tervezhetsz mozaikszerű mintát, kicsi felületekre osztva a képet - ha vastagon használod a kontúrt az régies ólomüveg-hatást ad neki.

Használhatsz olajos vagy vizes alapú festéket is, utóbbit könnyebb eltávolítani, ha rossz helyre kerül véletlenül vagy mégsem mutat jól.


Az első lépések: tervezés papíron, aztán jöhet az ablaküveg:

manual_ablak1 manual_ablak2

Csak a kontúr, aztán kifestve:

manual_ablak3 manual_ablak4

Nagyon más a fal előtt és amikor átvilágítja a napfény:

manual_ablak5 manual_ablak6

 

További manuálok:

Bizarr izzó

Bemelegítés: üvegmozaik

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta