TREND

Tereld el róla a figyelmet - a nagy has öltözködési trükkjei

2010. február 1., hétfő 08:20

nagyhas-lead3A nadrág oldalán a zsebek még inkább segítik, hogy eltereljük a figyelmet a nagy hasról, és a húzott felsők is előnyösek – öltözködési tanácsadónk kitér arra is, hogy akinek lapos a hasa, annak sem illik mutogatnia.

cikk-tipus-altalanos

Az előző részben a széles derék karcsúsításának trükkjeiről esett szó. 

 

A kisebb vagy nagyobb has sokunk problémája. Azoknak a szerencséseknek, akiknek lapos hasuk van - persze az is lehet, hogy pusztán rendesek, mert a napi hasizomgyakorlatot elvégzik-  felesleges tovább olvasniuk ezt a cikket, de annyit azért még gyorsan nekik is mondanék,  hogy az elegáns megjelenéssel határozottan ellenkezik a kivillanó has, és ezt nem az irigység mondatja velem. Legalább ne a munkahelyen mutassuk meg  - némely szakma persze kivételt képezhet ez alól. Rövid felső és rövid szoknya, vagy sort tengerparton vagy strandon kívül egyszerre nem viselhető.

nagyhas2Nagy hashoz érdemes olyan szoknyát vagy nadrágot választani, amely elöl teljesen lapos, nincs rajta cipzár vagy gomb, hogy ez legalább ne nagyítsa a méreteket. Igen ám, de ez sem ennyire egyértelmű. Hiszen a teljesen sima, szűk szoknya szépen kidomborítja a valóságot.
 

A csípőnadrág a megoldás 

Talán az elterelési hadműveletet bevetheted, ha a szoknyád vagy nadrágod oldalán találhatók a zsebek, díszítések. A nagy has legtöbbször a felül erősebb nők problémája, ez azonban azt jelenti, hogy keskeny a csípőjük és szép vékony a lábuk. Vagyis máris van hová terelni a figyelmet. Egy rövidebb szoknya, egy élénkebb szín alul, s máris eltüntettük a nagy hasat.  Azért az a vesszőparipám, hogy a megjelenésnek van egy fókuszpontja, ezt kell jól megtámogatni. Ha keresel magadon egyetlen olyan részletet, amivel elégedett vagy, amit szívesen megmutatnál a világnak, rögtön nem számítanak a kevésbé szép részletek. Szerintem ez az öltözködés alapja.

A legelőnyösebb fazonú nadrág számodra a csípőnadrág, ha ezt egyéb arányaid is megengedik. A magas derekú szoknyák és nadrágok nehezen takarják el a nagyobb pocakot, hacsak nem páncélból vannak. Apropó páncél, az alakformáló fehérnemű, szorítóbugyi jó megoldás lehet, és nem is  annyira kényelmetlen. Létezik harisnya is ugyanezzel a funkcióval.
 

nagyhas1A mell alatt elvágott fazon előnyös

A mell alatt elvágott, és onnan enyhén bővülő fazon jó lehet, de csak ha nem sátorszerűen bő. A kismamaruhákra emlékeztető fazonok azért nem szerencsések, mert esetleg áldott állapotodra gyanakodhatnak, akik látnak. Maradjunk inkább a szűkített vonalú, test vonalát követő formáknál. A legjobb trükk az oldalt, vagy középen húzott, redőzött felső, amely garantáltan összezavarja a külső szemlélőt.

Vigyázz azonban az övekkel és az öves blézerekkel, kabátokkal, felsőkkel, mert ezek még láthatóbbá teszik a nagyobb méreteket. Az öv mindig vízszintes vonalat jelent, a vízszintes vonalak pedig csak akkor barátaink, ha nagyítani szeretnénk valamit. 
 

Nem kell csíkosban járni

Helyettük a függőleges vonalakhoz pártolunk, amely nem feltétlenül azt jelenti, hogy tetőtől talpig csíkosban kellene járnunk. Okosan megválasztott díszítések, rétegek egymáson, színek találkozása függőleges irányban, szabásvonalak, ezeket kell figyelembe vennünk, amikor a függőleges vonalakra és a vékonyításra gondolunk. Egy mellény, egy nyitott blézer, egy kardigán, mind csodálatosan részekre bontja hosszában az alakot, de egy elöl gombos blúz is félbevágja, s ez kifejezetten előnyös nekünk. 

A túl fényes, világos anyagokból készült holmiknak nincs keresnivalójuk ezen a területen.

A lefelé bővülő szoknyák vagy trapéz nadrágokat nem ajánlom, mert vékonyítják a csípőt, de a hasadra így nagyobb figyelem terelődhet. A lefelé szűkülő fazon pedig szélesíti a csípőt, de akkor a hasad sem marad ki ebből. A legjobb itt a középutat megtalálni. Egyenes szárú nadrágok, vagy térdnél csak enyhén szűkebb szoknyák.

 

 

Hamarosan folytatjuk – egy sor vélt és valós alkati tökéletlenséggel.

Ha kíváncsi vagy, a testalkatodhoz milyen színek, fazonok állnak jól, Dunai Anita blogján válaszolj a 15 +1 kérdésből álló kvízre, és egy részletes, személyreszabott alkati elemzést kapsz ajándékba.

 

 

cikk-tipus-linkek

• A széles öv darázsderekat formál
• A szűk ceruzaszoknya formálja a csípőt
• A V-dekoltázst nagy mellre találták ki
A Flashdance a kis mell megmentője

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.02.01 08:09:50nyuci

  Hát valóban telitalálat a csípőnadrág !
  Te még nem mentél végig egy plázán és nézted végig azt a sok szerencsétlen tinit, akiknek a hurkáik lógnak ki minden lehetséges helyen a csípőnadrágból?
  Szerintem a csípőnadrág 100 emberből 110-nek nem áll jól. Csak hordják, mert valamelyik/mindegyik stylist azt mindja, és mint a birkák.... Tükör nincs seniknek sem?
  A stylist-eken lehetne egy kicsit nagyobb felelősség. Néha az az érzésem, hogy valami átdorbézolt éjszaka után kitalálnak fogadásból valami rettenet hordhatatlan dolgot és bejön nekik. Nincs igazam?
  Nyuci

 • 2010.02.01 21:18:01KyraE

  Na, ekkora marhaságot sem hallottam még! Mint nem túl nagy, de azért nem is ideális méretű pocakkal rendelkező biztosítom nőtársaimat, hogy a legkisebb domborodással bíró hashoz SEM jó a csípőnadrág! De nem ám! Nyucinak igaza van. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány embernek áll jól.... a gebéknek azért nem, mert a csípőcsontjukon áll meg a naci, alatta meg lyuk van.

 • 2010.02.02 20:36:02triffid

  Képes voltam regisztrálni azért, hogy hozzászólhassak, annyira megfogott a cikk. (Mindez sokat elárul rólam, saját magamat is megdöbbentettem a nekibuzdulással.)
  Nem bírtam ki, hogy ne írjam le: életemben nem olvastam ekkora ökörséget. Egyetértek a két korábbi hozzászólóval: még nem láttam nőt, akinek a csípőnadrág jól állt volna, viszont annál taszítóbb látványt nem ismerek, mint a csípőnaciból kibuggyanó has. Márpedig kibuggyan, akármit csinálsz, hacsak nem merevedsz mozdulatlanná (de úgy, hogy levegőt sem veszel).
  Két csípőnadrágom van, akármennyire bejönnek, soha az életben nem fogom őket többet fölvenni, miután több ízben szembesültem vele, hogy mozgás (sétálás, leülés, felállás, szóval alapmozgások, nem sport) közben mindig kibuggyan a hasam, ami pedig nem túl nagy és minden más típusú nadrágban okésnak néz ki, csak ezekben a borzadályos csípőnadrágokban rémes.
  Láttam már kifejezetten vékony csajt, akinek szintén kibuggyant - ezt egyfelől öröm volt látni ("akkor talán én se vagyok olyan kövér!"), másfelől az ember röhög kínjában saját nemünk befolyásolhatóságán.
  Pokolra ezzel a divattal! Pokolra a kibuggyanással!
  A cikk olvasása közben kábé úgy éreztem magam, mintha egy csillagász szakember próbálna ügyes szakszöveggel meggyőzni arról, hogy a Föld miért túrórudi alakú.
  Kedves nagy hasú nők! El ne higgyétek ezt a marhaságot!!!! Itt valami nagyon félrecsúszott.

  Na, ezért aztán érdemes volt regisztrálnom!
  Ezen fogok pörögni egész éjjel. Számtalanszor jutott eszembe, hogy fórumokba regisztráljak, de eddig mindig sikerült magam lebeszélni. Tényleg ez a téma az, ami meghozta a kellő motivációt?
  Mi, nők tényleg szánalmasak vagyunk.

  De a csípőnadrágot akkor is gyűlölöm. : )

 • 2010.02.02 23:10:05D.Anita

  Kedves Hozzászólók! Köszönöm, hogy ennyire hevesen kifejtettétek véleményeteket, de nem szeretném, ha félrevezetnénk a bizonytalan olvasókat. Amiről ti beszéltek, - a csípőnadrágból kilógó úszógumik- akkor keletkeznek, ha túl szűk a farmer övrésze, s ez kinyomja a kisebb nagyobb párnákat. A megfelelő felsőkkel azonban ez a probléma is orvosolható lenne, persze ha ezek túl rövidek, akkor az eredmény tényleg lesújtó. Nem feltétlenül a csípőnadrágot kell okolni, ráadásul ennek is számtalan fajtája létezik, arról nem tehetek, hogy ti kizárólag egyet ismertek... Lehet az például egy övrész nélküli szoknya vagy nadrág, amely máris nem nyomná ki annyira sem a hasat, sem az úszógumit. Több mint húszéves tapasztalatom öltözködési tanácsadóként azt mutatja, hogy a nagyobb hasra előnyösebb egy alacsony derekú nadrág vagy szoknya. Ha a alsó rész vége ugyanis pont a has környékére esik, akkor még nagyobbnak hat, ha pedig fölötte helyezkedik el, akkor alul sokkal jelentősebben kidomborodik a pocak. A megfelelő méret, a tökéletes hosszúságú és fazonú felső és a függőleges vonalak azonban sokkal fontosabbak a has eltüntetésében. Ezért nem is emeltem ki eredeti cikkemben a csípőnadrágot. Az eredeti címet a szerkesztő lecserélte, s mivel eddig mindig tökéletesen választotta meg az új címeket, így elkövettem azt a hibát, hogy nem ellenőriztem az ó változatát. A csípőnadrág természetesen nem korrigálja a nagy hasat, ezt azok a részletek teszik meg, amelyekre a cikkemben kitérek. Ne haragudjatok, ha felületesen vagy félreérthetően fogalmaztam, vagy nem elég részletesen fejtettem ki a szabályokat. Kérlek, olvassátok el az eredeti cikket a blogomon is, ott változtatás nélkül, mindig a teljes anyag jelenik meg.

 • 2010.03.03 12:03:31bububébi

  Érdekes, nem vagyok nádszál vékony, de sokkal kényelmesebb nekem a csípőnadrág, nem érzem benne úgy magam, mintha megfulladnék. És sokkal csinosabb is szerintem. Mivel alacsonyabb termet vagyok, felpróbáltam egy magasabb derekú farmert (mert elvileg a rövid lábaimhoz nem passzol a csípőfazon), hát, egyáltalán nem állt jól, úgyhogy inkább maradok a réginél. Amikor meg nagyobb volt a pocakom, tunikákkal eltudtam rejteni, de mégsem bálnaként festettem.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta