TREND

Cipőmániás vagy? Tervezd meg a sajátodat! (x)

2009. december 19., szombat 17:53

enq-lead2Az Enquist a szervezet számára legegészségesebb, gördülőtalpú lábbeliket fejlesztette ki. A márka azonban nemcsak a szervezet frissességéről gondoskodik, hanem két pályázattal a kreativitást is megdolgoztatja. Az egyik egy jótékony célú gyermekrajzverseny a Nemzetközi Pető Intézet javára, a másik pedig egy cipőtervezési verseny fiataloknak.

cikk-tipus-altalanos

enq-logoMára már közismert tény, hogy a járással kapcsolatos kutatások alapján a láb számára a legideálisabbak a gördülő talpú lábbelik. Ezek teszik lehetővé ugyanis, hogy a legközelebb kerüljünk ahhoz a természetes állapothoz, ahogyan őseink jártak: mezítláb. Ez megerősítette az izomzatukat és az idegrendszerüket is stimulálta, ők tehát olyan civilizációs problémákat, mint a hát- és derékfájás, ízületi problémák, vagy lúdatalp, sosem ismertek meg.

enq-magicwhiteKevésbé fáradunk el mozgás közben

Az Enquist olyan, gördülő talpú cipőket fejlesztett ki, amelyek járás közben a természetes talajt modellezik. Ezzel arra ösztönzik az izmokat, hogy újra dolgozni kezdjenek, így hatva a szervezet egészségére. Az instabilitás nemcsak az izmokat, de az idegrendszert is aktivizálja.

Az Enquisttel a járás könnyebbé és kényelmesebbé válik, kevésbé fáradunk el. Emellett a talpszerkezet kialakítása révén megelőzhetők, illetve könnyebben gyógyíthatók különböző mozgásszervi elváltozások.

enq-silverMivel a lábbeliknél a talpmagasság kisebb, a talp csak enyhén ívelt, és a talpba épített merevebb rész a bokaízületet megtámasztja, ezért használatuk nem igényel tudatos figyelmet. Éppen ezért gyerekek is hordhatják. Ezt a fajta cipőt elsősorban mindennapi használatra tervezték, emellett egyes modellek kifejezetten sportolásra alkalmasak.

Az Enquist nemcsak a szervezetet frissességéről gondoskodik, hanem most a kreativitást is megdolgoztatja. A márka két programot hirdetett meg, az egyiket a gyereket, a másikat a fantáziájukkal élni kívánó fiatalok számára.

enq-kidJótékony célú rajzverseny gyerekeknek

Rajzolj vagy fess képet, amelyik a mozgás öröméről, a mozgás szabadságáról szól! Bármilyen technikát használhatsz: ceruzát, krétát, festéket. A kész képet a honlapunkról letölthető nevezési lappal együtt postai levélben vagy csomagban küldd be az Enquistnek  a H-2030 Érd, Angyalka utca 1/b címre. A legszebbnek talált képeket a Nemzetközi Pető Intézetnek ajándékozzuk ötven darab Enquist egészséges cipővel együtt, hogy a mozgáskorlátozott gyerekek életét könnyebbé, élhetőbbé tegyük.

Két kategóriában hirdetünk majd győztest a beérkezett alkotások nyomán: alsó és felső tagozatos kategóriában. Mindkét győztes hasonló nyereményben részesül: a mozgás szerete jegyében elviheti az egész osztályát egy osztálykirándulásra. A Rajzpályázattal kapcsolatos további kérdéseidet a info@enquist.hu címre várjuk.

Cipőtervező verseny fiataloknak

Bárki lehet az Enquist tervezője. Vegyél részt a márka cipőtervező versenyében, és mutasd meg az egyéniségedet! Miután regisztráltál, honlapunkról töltsd le az alapfile-t, és bármilyen, neked kényelmes programmal, Paint, Photoshop, Coreldraw, stb, vagy online szolgáltatással (pl. www.photoshop.com stb.) rajzold meg a terveidet a cipősémára. Bármilyen színt, vagy mintát használhatsz, amilyet szívesen látnál az elkészült, saját cipődön. Az alkotásodat töltsd fel a honlapunkra 2009. december 31-án éjfélig, kizárólag .jpg formátumban. Egy regisztrációval legfeljebb hat cipőterveddel pályázhatsz.

 

enq-palyazat

A honlapon a modellekre szavazni lehet, amelyik cipőterv a legtöbb szavazatot kapja, azt az Enquist 2010 tavaszán megvalósítja. Ezen túl a nyertes terv készítője egy kétszemélyes utazásban részesül a New York Shoe Expóra, a világ egyik legnagyobb cipődesign-találkozójára. A nyertesek nevét 2010. január 20-án itt tesszük közzé, és mindenkit telefonon is értesítünk.

 

cikk-tipus-kulsolink

• Tervezd meg a saját egészséges cipődet
• Mozogj, örülj, rajzolj! rajzverseny gyerekeknek

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta