TREND

Bőrdzsekiből készít fotelt a hónap designere

2010. május 10., hétfő 11:24

wamp_major_mMajoros Zitát választotta a Hónap Designerének a WAMP, aki újrahasznosított bőrdzsekikből puffokat, fából pedig ABC-polcokat is készít. Munkái az elmúlt években Tokiótól Párizsig bejárták a legfontosabb trendblogokat.

A tervező évek óta sokat tesz a VII. kerület egyre izgalmasabb arculatáért: korábban a kultikussá vált Bolt üzletet vezette a Kertész utcában, fél éve pedig, pár utcával odébb megnyitotta a Printa Akadémia concept store-t. Lokális grafikai elemekből építkező pólóival és ruháival, illetve újrahasznosított design tárgyaival 2006 decembere óta rendszeres résztvevője a WAMP-nak.

Budapesti életképek

„Zita munkáiban észrevehető egyfajta kritikai szemlélet, amivel újraértelmezi az adott feladatot. Minden munka mögött érezhető egy nagyobb kontextus, a megoldások nem sematikusak, hanem az adott projekthez alkalmazott egyéni látásmódot követnek" – írja Püspök Balázs, a MOME Formatervezési Tanszékének tanársegédje, a WAMP szakmai zsűrijének tagja. A tervező szitanyomatain betűkből és jellegzetes budapesti, és a szűkebb környezetét jelentő hetedik kerületi képi jelenségek dominálnak, amilyenek a betűkkel jelzett pesti hidak, a fővárosi csatornafedél lenyomata, vagy éppen a magyar köszönésmódok és más modorosságok.

 

major1

Majoros Zita, a Képzőművészeti Egyetemen végzett tervezőgrafikus, jelenleg a MOME vizuális kommunikáció szakán doktorandusz. A VII. kerületi Printa concept store egyik tulajdonosa, az AR@ kreatív csapatának a tagja, és a Gyermek AR@ Pályázat állandó zsűritagja. Bolt kollekciója mellett a recycling lakás-design vonalán újrahasznosított bőrdzsekikből puffokat, fából pedig ABC-polcokat készít. Munkái az elmúlt években Tokiótól Párizsig bejárták a legfontosabb design- és trendblogokat.

 

major2

A Bolt márka tervezőjének betűkből és piktogramokból építkező öltözékeinek legújabb kollekciója, május 16-án mutatkozik be, az Erzsébet téren rendezett szabadtéri WAMP vásáron.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta