TREND

Botrányos az afgán Topmodell Leszek

2010. február 26., péntek 15:00

afganHáromezer fiatal jelentkezett az afgán modellkereső valóságshow-ba, de mivel csak tíz lány nevezett, ezért őket mind beválogatták a döntőbe. A családok tiltakozásával és egy rejtélyes halálesettel folytatódott a történet.

Az afganisztáni televíziós csatornák az elmúlt években kísérletet is tettek arra, hogy az America's Next Top Model mintájára létrehozzák a saját modellkereső valóságshow-jukat.

 

Háromezerből tíz lány

Az Arzo TV két évvel ezelőtt hirdette meg a szereplőválogatást az amerikainál jóval alacsonyabb költségvetésű műsorához, ahol nemcsak a lehetséges szereplőkből volt hiány, hanem az erről cikkező lapok szerint a modell szónak sem a pastu, sem a perzsa nyelvben nem volt saját megfelelője. Idén is történt egy próbálkozás azután, hogy hónapokkal ezelőtt meghirdetettek egy válogatást leendő modellek részére. A felhívásra - ahol nem kötötték ki, hogy csak női jelentkezőket várnak - háromezer fiatal jelentkezett, ebből mindössze tíz lány volt, akiket szükségképp mindenféle előzetes szűrő nélkül beválogattak a műsorba.

 

A tíz döntősből három lánynak azonban a családja megtiltotta, hogy részt vegyen a valóságshow-ban, miután tudomást szereztek arról, hogy beadták a nevezésüket. Egy jelentkező fiút pedig egyelőre tisztázatlan körülmények között meggyilkoltak, a lapok szerint feltehetően van összefüggés a halála és a műsor előkészületei között.

 

Ahol az iszlám előírásait be kell tartani, a szépség és modellversenyek szervezésének nincs sok értelme. Ezt tavaly Szaúd-Arábiában úgy oldották meg, hogy az arcukat és a testüket eltakart jelentkezők körében morálszépségversenyt hirdettek, ahol a világot jobbító elképzeléseikről tudtak beszámolni a huszonéves lányok, és ezeket hallva döntött a zsűri arról, hogy mely lánynak a legszebb az értékrendje.

 

Modellgyár

 

Az America's Next Top Model című műsor 2003-ban indult az UPN csatornán Tyra Banks vezetésével. A tehetségkutató műsor nagy sikereket ért el, a hetedik szériától kezdve a The CW adó sugározza, és azóta is ez a csatorna legnézettebb műsora annak ellenére, hogy a kritikusok szerint évek óta önmaga paródiája. Az amerikai modellkereső gyár brit leányvállalata is sikeres, a reality új szériájának a háziasszonya Elle MacPherson lesz. A német változat állandó ikonja a pregorexia nagykövete Heidi Klum.

 

Az ausztrál és a kanadai változaton kívül említhető még a magyar Topmodell című valóságshow, amelyik a Viasat3 műsorán futott 2006-ban, és jellegzetesen magyarra sikerült. A műsorvezető Vámosi Viktória a gyártás hiányosságai miatt még a döntő előtt elhagyta a produkciót, azóta sem derült ki, pontosan milyen konfliktusok vezettek idáig. A műsor felfedezettje, Nagy Réka azonban valóban elindult a modellpályán, rendszeres megbízásai vannak.

Fotó: www.afghanstarz.com

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2010.03.01 15:45:54Annie

    Ez a szaúdi szépségverseny tetszik, ott legalább nincs húspiac jellege a dolognak.

    Amúgy مانکن a modell perzsául, ha már szegény anyanyelvi beszélők nem voltak képesek megtalálni... :D

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta