TREND

Bizarr izzó

2009. május 28., csütörtök 11:26

bizarr_izzo Ha esténként hangulatosabb fényre vágysz, de igazán egyik lámpád sem felel meg a célnak, probálj ki egy festett izzót. Nem kell hozzá különös tehetség, csak ecset és üvegfesték. És az eredmény? Bizarr…

Többféle üvegfesték létezik, a vizes alapú festékkel könnyebb dolgozni (vagyis inkább lemosni onnan, ahová véletlenül került), cserébe kicsit lassabban szárad.

Fontos, hogy ne válassz túl erős fényű izzót, legfeljebb 25 wattos legyen, de a 15 wattos még jobb. Erősebb izzón idővel szétrepedezik a festék. Az is jó, ha opálosat veszel, azon homogénebb lesz a festék.

Az üvegfestékhez kapható tubusos kontúrral előtte rajzolhatsz rá bármit, így a különböző színek nem folynak össze. Ha a festék megszáradt, fokozhatod a hatást egy kis szilikonnal. Az átlátszó szilikon (amikor ég a lámpa) olyan színű lesz, mint az alá felvitt festék.

Kicsit talán bizarr, de sötétben jól hozza magát. Ha bátortalan vagy a festékkel, vagy komplikáltnak tűnik, vehetsz eleve színes izzót, és földobhatod azt is egy kis szilikonnal. Sőt, előtte rajzolhatsz rá bármit a kontúrral.

 

Először egy kis kontúr, szabadon – ha színes az izzó, csak díszítésnek, ha nem, akkor a kontúr által szeparált területeket más-más színűre festheted.

bizarr_izzo_akontur bizarr_izzo_kontur


A végén jöhet a szilikon – e nélkül is szép (sőt), de igazi bizarr izzó akkor lesz belőle, ha rányomsz egy-két… szóval ilyen izét. Nézd csak az eredményt sötétben!

bizarr_izzo_szilikon bizarr_izzo_kesz


További manuálok:

Bemelegítés: üvegmozaik


Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta