TREND

„Bícselés” Budapesten – „Fecské(be)n”

2009. június 26., péntek 17:56

fecske-narancsleA Császár-Komjádi Uszoda a hetvenes évek óta elég sok fecskét láthatott, és bár az a Fecske, ahol mi fröccsöztünk, nem a vastag csíkos, nylonféle, az elején komolyan úgy tűnt, hogy még néhány lépcsőfok, és egy balatoni vállalati üdülő férfiláb-szépségversenyébe csöppenünk. Enteriőrösünk éles bevetésen a Fecske Teraszon.

A Komjádi uszoda 1976-ban épült, érdemes építészetileg is szemügyre venni – full hetvenes évek. Amikor az utcáról induló lépcsőről megérkezik az ember az alsó teraszszintre, hirtelen azt gondolhatja, hogy 1978-at írunk – ezt az épített környezet is erősíti –, és épp belecsöppentünk egy balatoni vállalati üdülő férfiláb-szépségversenyének előkészületeibe.

fecske-sakkAz első látványosság az imént említett üdülőkből ismert óriássakk és a remek piktogramgyűjtemény, amely segít eligazodni a kedves vendégnek, mit hol talál. Az alsó terasz többi részén csocsó és pingpongasztal is van, azt érezzük, hogy valami bringásfutár-találkozóhelyen vagyunk.

Ez azonban egyből elszáll, amikor felérünk a fenti teraszra, ahonnan szépen rálátni a Margit-szigetre, a régi Császár fürdő klasszicista homlokzatára és az uszoda külső, este égszínkékre bevilágított medencéire. Szuper, mert napközben az uszodából egy szál fecskében, bikiniben fel lehet csattani egy hideg lime-os limonádéra vagy egy könnyű ebédre, mert konyha is van – nem is rossz!

Érdemes elmélyedni az ülőalkalmatosságokban. Nagyrészt a recycling a fő vonal, de érdekes, hogy a környezet miatt még sincs olyan érzése az embernek, hogy egyetemi klubban van. A sok szék és asztal kiszuperált bringaalkatrészekből készült, és meglepően kényelmes. Némelyiken még a pumpa is rajta van.

fecske-szekVan régi versenysílécekből összerakott szék is. Aki még lazább estét akar, talál földön fetrengős, párnás, punnyadós sarkot, egy kis füvesített résszel, de van nyugágyas, napernyős, homokos „bícsplacc” is. A régi „Női napozó” felirat és a pult mögött kirakott, vicces műugrógyakorlat-sort bemutató grafikák azért emlékeztetnek arra, hogy egy uszodában vagyunk.

A világítást is egyszerűen oldották meg: csomó színes égővel, ponyvával borított lampionszerű cuccokkal.

Eklektikus az egész enteriőr, az építészeti környezet is, de megoldották a legnehezebb feladatot: a sokféleségből sikerült hangulatos egészet gyúrni. Ez a hely tökéletes példa arra, hogy egészen olcsó anyagokból, jól kiválasztott helyszínnel és frappáns ötletekkel cool helyet lehet csinálni. Olyan nagyon budapesti az egész:

 

arrow_orangeeklektikus, de jól összegyúrt enteriőr;

arrow_orangecsocsó, pinpongasztal és egy óriássakk;

arrow_orangeremek kilátás, napközben a medencéből is felcsattanhatsz egy limonádéra;

arrow_orangea konyha is bejött.

 

fecske-napozo fecske-terasz

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta