TREND

Az idei táskák igazi primadonnák

2009. október 26., hétfő 14:21

A szegecses táskákban a zsigeri rockerérzést látjuk, de a láncok és a fodrok is helyet kapnak: a szezon táskái elsőhegedűsök akarnak lenni.

cikk-tipus-oltozo-left

A táska hagyományosan csak egy kiegészítő, amelyben el lehet helyezni dolgokat, aztán sokáig keresgélni, bosszankodni. Arra is alkalmas, hogy teljesen tönkretegye az egész kinézetünket, vagy feljavíthatja. Az sem mindegy, hogy az alkatunkhoz milyet veszünk. Ha nagyobb méretekkel rendelkezünk, egy pici táska ezt még inkább felnagyítja és vicces arányokat eredményez. Ha alacsonyak vagyunk és vékonyak, akkor egy nagy táska mázsás súlyokkal nehezedik a kinézetünkre, összenyom, eltüntet. Ez megint az a terület tehát, ahol a méret a lényeg, és persze a fazon.

Az idei szezonban a táskák a tiszta, zsigeri rockerérzést sugallják. Szegecsekkel, kövekkel kirakva felerősítik az öltözékeink stílusát.

rockos rocker-furla

Kimondottan sértés lenne egyszerűnek nevezni a divatos táskákat, hiszen tervezőik minden kreativitásukkal igyekeznek felhívni a figyelmet műveikre. Vagy a bőr nyomott, mintás, vagy a színük élénk, rikító, vagy mindenféle kütyük lógnak rajta. Ha egyik sem, akkor strasszok, csillámok, díszítések tarkítják, amelyekkel könnyen belecsusszanhatunk egy közönséges kinézetbe.

diszes1 diszes2 diszes4

Amennyiben főszerepet szánunk a táskánknak, a cipőnket és az öltözékünket vissza kell fognunk, hiába, két primadona nem fér meg egy színpadon.

Louis Vuitton fodros táskái sem hagyják hidegen a ráhangolódott embert.

louis-vuitton1 louis-vuitton2 louis-vuitton3

A láncos táskák korszaka visszatért, igaz, amióta Coco Chanel megalkotta a híres 2.55-ös modellt, azóta folyamatosan jelen vannak. Ebben az évben már nyáron is egy kicsit erőteljesebben helyet követelnek maguknak a ruhatárakban. Kisebb és nagyobb változatban is léteznek, sőt, mondhatni, minden valamire való táska kapott egy láncot.
 A hosszabb pántos változatokat átvetve is lehet hordani, és az a nagyszerű bennük, hogy a finomabb darabok esetében esti alkalmakra sem kell kipakolnunk belőlük.

lancos lancos-ysl

A Givenchy táskái   most ősszel sötétkék, fekete, arany, piros és földszínűek, és ami a formákat illeti geometrikus, háromszög, trapéz és négyszögletes alakúak.

Givenchy1 Givenchy2 Givenchy3

A hüllőnyomatos bőrök még mindig a divat elsőszámú kedvencei és az elmúlthetekben Budapesten is butikot nyitott Furla  alaposan ki is használja ezt a népszerűséget. Gyönyörűek a piros és sötétkék modelljei.
hullo  Furla1

Esti eseményekre egyébként még mindig a borítékfazon illik a legjobban, a tárcák, amelyek a hónunk alá csapva, vagy lefoglalva kezünket teszik még ragyogóbbá és elegánsabbá kinézetünket.

Íme az eredeti modellek, Furla, Prada, Louis Vuitton, Donna Karan, Givenchy. Az utánzatokat megtaláljuk a Mangóban, Zarában, és végül is ha hunyorítva nézzük, enyhén  oldalra billentett fejjel, tisztes távolságból, akkor még kicsit hasonlítanak is.
miss-sixty1

cikk-tipus-linkek

Marlene Dietrich még diktálja a divatot
A férfias ruhadarabokat szexis kiegészítőkkel viseljük, a válltömést csőnadrággal, de ha a grunge stílust választjuk, akkor fontos, hogy ne legyen átgondolt.

A divatvilág a szavannán született
Egészen vad kombinációk divatosak idén ősszel: a bőrt bőrrel, az állatmintát csipkével is kombinálhatjuk: éljen a diverzitás a divatban!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta