TREND

Az átlagos nő az új szépségideál

2010. január 6., szerda 14:03

plus-size-leadMiután a smink nélkül szereplő színésznőkről és modellekről minden bőrt lehúztak már a divatlapok, idén új trend kezdődik: a plus size modellek hódítanak.

cikk-tipus-altalanos

A 2009-es év divatszemléletét befolyásolta a francia ELLE áprilisi száma, amelyben többek közt Monica Belucci, Sophie Marceau és Eva Herzigova szerepelt smink nélkül. A megjelenés olyan sikeres volt, hogy számos más magazin is igyekezett hasznot húzni a smink nélkül szerepeltetett ikonjaiból. Többek közt a magyar ELLE-ből megismerhettük, milyen lehet Gryllus Dorka vagy Hámori Gabriella arca vasárnap délelőtt. 
 

plus-size-modellek


Mielőtt azonban a sminkeseket a munkájuk elvesztése miatt elérte volna a válság, máris új trend alakult ki: a plus size modellekre irányult a figyelem. A V magazin az úgynevezett hétköznapi, átlagos nőnek szentelte a januári számát, a divatanyagban olyan plus size modellek szerepelnek felöltözve, és meztelenül, mint például Crystal Renn vagy a burleszk táncosnő, Miss Dirty Martini. A magazin valószínűleg nem vállalt nagy kockázatot ezzel, tavaly ugyanis az őszi londoni divathéten Mark Fast kanadai divattervező 42-es ruhaméretet viselő modelleket alkalmazott, és ezzel övé lett emiatt az egyik legemlékezetesebb show. 

Karl Lagerfeld lelkesen nyilatkozott a plus size modellek megjelentetéséről, szerinte a hétköznapi nők lelkére jó hatással lehet, ha azt látják, mennyire szép fotók készültek nem tökéletes testű nőkről. A különös csak az, hogy ha a 40-es, 42-es méretű, harmonikus arcú nőkről megfelelő ruhában, szép sminkkel, jó világítással erősen stilizált fotókat készítenek, az nem hétköznapi és nem átlagos. 

 

cikk-tipus-linkek

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta