TREND

A város legolcsóbb bikinishow-ja

2010. június 11., péntek 16:02

herczeg_m Fürdőruháért cserébe mutattak be fürdőruhát a modellek a Pesti Stílus magazin hetedik születésnapi buliján.

A város legmelegebb pontján jártunk, ahol a nyári trendeket próbáltuk megismerni, de aztán azon kellett merengenünk, miért is ilyen furcsa itt a divatélet.

„Egy kis tapsot kérnék, ha van"- szólt a színpadon Brasch Bence énekes, és szerencséjére volt még néhány pár taps a közönségnél. A fiatal tehetség pedig tovább énekelte mérsékelt átéléssel Máté Péter Most élsz című dalát. „Te eltévedtél, hogy itt vagy a Symbolban?"- üdvözölt Herczeg Zoltán divattervező eközben a pultnál, ami a helyiség leghűvösebb pontja volt 39 Celsius fok körüli hőmérséklettel, a páratartalmat viszont 98%-ra saccoltam.

Nagyszabású divatbemutatót hirdettek

Néhány pillanatra én is azt hittem, hogy egy vállalati csapatépítő tréning zárópartijára érkeztem, amit tévedésből a Pesti Stílus magazin hetedik születésnapi partijának gondoltam, de aztán kiderült, jó helyen járok. Csak épp a meghívóban meghirdetett nagyszabású divatbemutatók, amelyekre kíváncsi lettem volna, olyanok voltak, mintha egy Sárkány centerbeli szezonális roadshow érkezett volna ideiglenes, budai állomásra. Ez persze nem mindenkit zavart, a szórakozóhelyen tartózkodó Kiszel Tünde például élvezte.

Szintén a pult mellett, a társasági élet központjában tudtam meg, hogy nemcsak az esemény, de a divatbemutató szervezése is családiasan alakult. Ebben a fórumban hirdették meg kezdő és nem kezdő, „csinos és belevaló" modellek számára a részvételt egy fürdőruháért cserébe. Az így verbuvált csapatban még ha akadtak is szép arcú lányok, egységes zombi sminkjük miatt szépségük mindvégig rejtve maradt a közönség előtt. Legalább kapott egy apró döfést a beautizmus.

A papucsok és napszemüvegek elvitték a show-t

A divattrendek is megkapták a magukét, az Óceán fürdőruha kollekció kis részben merített csak a szezon divatirányzataiból, amelyeket a Glamrock és állatkísérletek a bikinitrendben című gyűjtésben tavasszal részleteztünk. Ebben a tourban a legjobbak a Gisele Bündchen nevével hirdetett Ipanema papucsok voltak, stílusos és kreatív darabokat láttunk, és rendben voltak a Police napszemüvegek is. Maga volt a csoda, hogy ezekről a darabokról használható fényképek készülhettek, a felülről lágyan bevilágított pódium szélén a kivonuló modellek csak egy pillanatra álltak meg, és már rohantak is tovább, így a fotósok csaknem az egész show alatt kínjukban kapkodtak.

A divatbemutatót énekelőadásokkal tették esztrádműsorrá, a tourok közt fellépett például a Megasztárból ismert Széles Iza, aki előadása előtt a Tabu tévé riportereként tevékenykedett, majd amikor lejött a színpadról, folytatatta tévés küldetését. Nagy Adrit is hallhattuk, aki arról ismert, hogy elénekelte a Szinglik éjszakájának a főcímdalát, és egyébként remek hangja van. A záró divatbemutató a Mom Parkban található Marccain márka kollekciójából állt össze, amelyikben állatmintás ingruhákat és színes maxiruhákat is láthattunk.

Itthon elvétve akad divatlap

Ezen az eseményen került először a kezembe Pesti Stílus magazin. Ezt divatmagazinként pozícionálják, de valójában inkább női életmódlap interjúkkal, zenei ajánlóval, és a ránctalanítás legújabb trendjeinek a bemutatásával. Nemrég, a Hungarian Fashion Awards díjátadón az Év Fotósa díjjal kitüntetett Viszlay Márk interjúnkban kifejtette, hogy miért nehezebb a munkája azzal, hogy életmódmagazinok, és nem annyira divatlapok számára fotóz.

Itthon ugyanis a szűk körben terjedő Room, és az online szaklapok közt nemrég indított List magazin kivételével nincs igazán fajtiszta divatlap. Miután a PS születésnapi eseményén több, jelentős megmozdulás nem történt, leszámítva a születésnapi torta felszeletelését, a hazai divatlapok történetét néztem át.

A divatszerkesztő Király János százados

Az 1800-as évek közepén már léteztek kimondott divatmagazinok Magyarországon. 1833-ban indult a Regélő című lap, amelyikben az editorialt a külföldi lapokból átvett ruharajzok jelentették, és olyan sikeres volt, hogy 700 saját előfizetője volt. Ennek a lapnak a folytatása a majdani Pesti Divatlap. A konkurens Pesti Hölgy Divatlap is különleges volt a maga nemében, az öltözködési trendekre érzékeny szerkesztője ugyanis Király János honvéd százados volt. Egyes források a Honderű című lapot is a divatlapok közé sorolják, de mivel az inkább az arisztokrata közönség ízlését szolgálta ki, a társasági életmódmagazinok elődjének is tekinthető. A divatmagazinok piaca azóta is sajátosan alakul nálunk, de azért az valószínű, hogy ez az este nem kerül be a divatesemények történetébe.

Fotó: Katona Boglárka

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta