TREND

A Balllon csoport a WAMP Hónap Designere

2010. április 12., hétfő 12:38

A Balllon csoport sajátos alkotóműhely, ahol nem alkalmazkodnak a trendekhez, és náluk teljes ruhatárat is be lehet szerezni.

balllon_mA WAMP áprilisban a Balllon csoportot tüntette ki a WAMP Hónap Designere Díjjal. A tervezőcsapat tagjai: Karattur Katalin (karattur - táskák), Sánta Eszter (santa - ruhák), Marosi Kriszta (Psycat - ruhák, kiegészítők), Horváth Anikó (werebortega - cipők), Korényi Mariann (maan - kötött öltözékek).

 

A művészek az idei első szabadtéri WAMP kiemelt standján várják az érdeklődőket.

WAMP Hónap Designere Díj
A Hónap Designere erős vizuális megjelenésével, dinamikusan fejlődő tervezői koncepciójával és minőségi etalonként való szereplésével érdemelheti ki az elismerést. Egy olyan tervező vagy márka nyerheti el a megtiszteltetést, amelyik erős vizuális bázissal, kialakult, jól reprezentálható arculattal rendelkezik. Ilyenformán egyrészt inspirációként szolgálhat a feltörekvő hazai designerek számára, másrészt pedig sikerrel népszerűsítheti a fiatal magyar tervezőket.A magyar iparművészek középgenerációjának tagjaiból és tapasztalt fiatal designerekből álló csoport 2007 őszén alakult, és részben WAMP-on kötött kapcsolatok mentén szerveződött. Az egyenként és csoportban is jelentős szakmai sikereket elkönyvelő tervezők (Moholy Nagy ösztöndíj, Kozma Lajos ösztöndíj, Ferenczy Noémi Díj, Reneszánsz Év) egyedülálló példája a hazai iparművészeti hagyomány és kortárs divattervezési tendenciák sikeres ötvözésének.

balllon3

A változatos egyéniségek és alkotói folyamatok ütköztetésével mára az egyik legkülönlegesebb alkotói műhely alakult ki, amelyik a trendekhez nem alkalmazkodó stílust teremtett. Munkáik az Újlipótvárosban található Balllon Bemutatóterem és Galériában láthatók. Az öt designer egy olyan otthonos teret álmodott meg a Visegrádi utcában, ahol akár egy teljes ruhatárat össze lehet állítani a különleges ruhadaraboktól a cipőkön és táskákon át a kiegészítőkig. A csoport egyik legfontosabb elve a vendégekkel fenntartott közvetlen kapcsolat, melynek során személyre szabott elképzeléseikkel állítják össze vendégeik öltözékét.

balllon1

Áprilistól a WAMP tervezőinek magas színvonalú megjelenését egy külső szakmai zsűri is segíti. Az öt fős szakmai zsűri, kreatív, üzleti és szakmai szempontok figyelembevételével szelektálja a meglévő tervezőket és az újonnan jelentkező tagokat, illetve havonta kijelöli a Hónap Designerét, aki elismerése mellett kiemelt bemutatkozási lehetőséget kap a design vásáron, munkái a WAMP kreatív kommunikációjának fókuszában állnak.

balllon4

Külön szakmai zsűri dönt

A fél éves időtartamra kinevezett zsűri elsőként a májusi hónap designerét választja majd meg. Tagjai a következők: László Krisztina (Marie Claire főszerkesztő), Martinkó József (Design- és építészeti szakújságíró, az Octogon online főszerkesztője), Püspök Balázs (MOME Formatervező Tanszék - tanársegéd), Winkler Nóra (műsorvezető - Kultúrház), Mosshammer Kinga (WAMP kreatív igazgató.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta