A bőrdzsekiben büdös lesz, de hódítani fog

A kiszámíthatatlan időjárásra, na meg a fesztiválszezonra még mindig a farmer- vagy bőrdzseki a válasz. Idén az asszimetrikus, cipzáras a legmenőbb. Tavaszi ruhatárunknak elengedhetetlen darabja a dzseki, a tavaszi-nyári katalógusokban és a városban is egyre többször látni farmerdzsekit, szegecses bőrdzsekit, aszimmetrikus cipzárú biciklis dzsekit. Az efféle felemás kabátok nem számítanak nagy újításnak, hiszen ilyen szabású dzsekikben énekeltek és táncoltak a Greaseben, és Madonna is szegecses bőrdzsekiben futott végig New Yorkon az 1987-ben forgatott Ki ez a lány? című filmben.

Az elmúlt időben Miranda Kerr tűnt fel többször is biker dzsekiben, láttuk már alkalmi szoknyával, bőrnadrággal és farmerrel kombinált verzióját is. Idén nemcsak fekete bőrdzsekik és indigókék farmerkabátok közül választhatunk, megjelentek a neonsárga, a lakkbőr és a virágmintás változatok is, melyekkel meglehetősen óvatosan illik bánni.

A nyolcvanas évekből visszajött kabátokat klasszikus színekben itthon is megtaláljuk, a H&M-ben 8990, a Mangoban 12995 forintért  már kapunk farmerdzsekit. A Zarában a legdrágább bőrdzseki 37995 forint, a Mango biker-kabátok 12 995 és 19 995 között vannak, a motorosdzseki hasított bőr változata a Bershkában sem olcsóbb, 17 595 forint.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek