TREND

A sálmánia tavasszal is folytatódik

2012. április 23., hétfő 09:16

A kendők és sálak az idei trend nélkülözhetetlen alapdarabjai, a már nem csak ősszel és télen előkerülő kiegészítőkre a variációk kifogyhatatlannak tűnnek. A trendi, stílusos és praktikus kendőket régebben még a társadalmi rang megjelölésére használták, mai fénykorukban számtalan sál közül választhatunk, lehet selymes, pamut, horgolt, kockás, csíkos, monokróm vagy mintás. Összeállításunkban megmutatjuk, mi mivel dobnánk fel ruhatárunkat.

A 2012-es tavaszi-nyári szezonban Alber Elbaz a Lanvin női kollekciójába illesztette bele a túl élethű kígyós sálat, ezzel jelezve, hogy egy Lanvinba öltözött nő is lehet veszélyes. Az ára sem veszélytelen a 65 x 215 cm selyemkendőnek, 480 euró, azaz körülbelül 142 ezer forint.

Az olasz Forget Me Not egy más úton indult el selyemsálai tervezésénél, 2012-es lookbookjuk tele van modern grafikai elemekkel, élénk és merész megoldásokkal. A tervező öt évig tanult képzőművészetet Párizsban, majd kommunikációs vezetőként dolgozott francia és belga couture divatházaknál. A sálak jellegzetes képi világát a modernista avantgárd, a szürrealizmus és a montázsok világa alkotják. Új kollekciójukat az ókori Egyiptom és az egyiptomi mitológia ihlette, de inspirálta a korai orosz avantgárd is hatással volt a tervezőre – írja a trendhunter.com. Áraik viszonylag széles skálán, 25000 és 72500 forint között mozognak.

Nyári szezonra sálat persze a konfekciópiacon is találni, a Zarában például a púder színű, egyszerre pöttyös és leopárdmintás kendő ára 6595 forint. Egy nagyon színes és nagyon virágos sálért ugyanitt 5995 forintot kérnek. A geometriai minta sem akar kimenni a divatból, a Zarában is ilyen az egyik legdrágább sál, 7595 forint. A H&M-ben az ésszel viselendő leopárdmintás kendő 1490, a pizsamamintás 2490 forintba kerül. Virágmintásat 1990 forinttól lehet kapni a svéd áruházláncnál.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta