Ilyen eljegyzési gyűrűket hordanak a celebek

Alig várjuk, hogy milyen lesz Angelina Jolie menyasszonyi ruhája, addig is körülnéztünk, milyen vakító eljegyzési gyűrűkkel villognak a sztárok. Ábrándozzon ön is!

Brad Pitt pazar gyémántgyűrűvel lepte meg gyermekei anyját: a Beverly Hills-i ékszerész, Robert Procopo által készített ékszer azonnal felkerült a híres eljegyzési gyűrűk listájára, ahonnan kiválasztottunk pár stílusos és vakítóan szép ujjravalót, melyek gazdái a legelegánsabb nők közül kerültek ki.

Az első gyémánt eljegyzési gyűrűt 1477-ben húzta I. Ausztriai Maximilián Burgundi Mária ujjára, ezzel megszerezte a Németalföldet és a burgundiai grófságot. John Fitzgerald 1953-ban vette el Jacquelin Bouviert, a menyasszony ujján egy 2,88 karát Van Cleef & Arpels eljegyzési gyűrű fénylett, melyet még jópár karátnyi smaragd is díszített.

A hét férjet elfogyasztott Elizabeth Taylor nagy ékszerkedvelő hírében állt, legemlékezetesebb eljegyzési gyűrűjét, a 33 karátos gyémánttal Richard Burtontől kapta, akihez kétszer is hozzáment. Grace Kelly kezét egy 12 karátos smaragd-gyémánt gyűrűvel jegyezte el Rainer herceg, a ceremónián, amit az évszázad esküvőjének is emlegetnek, Grace egy Helen Rose ruhában vonult az oltár elé.

Rainer herceg és Grace Kelly
Rainer herceg és Grace KellyNew York Daily News Archive

Diana Spencer 1981-ben nem a legromantikusabb módon, Őfensége és Károly herceg jelenlétében választotta ki Garrard, az udvari ékszerész kínálatából az az óriási, 18 brilliánssal körberakott, nem túl fiatalos, ovális zafír gyűrűt, melyet a házasság után nem sokszor viselt. A gyűrű körülbelül 11 millió forintba került, jelenleg Katalin hercegné ujján díszeleg.

Lady Diana és Károly herceg
Lady Diana és Károly hercegKeystone Pictures Usa

Nicholas Sárközy 2007-ben kérte meg  Carla Bruni kezét, a kérés komolyságát jelezte a Dior vezető ékszer tervezője, Victoire de Castellane által készített virág formájú elegáns gyémánt gyűrű is.

Nicholas Sarkozy és Carla Bruni
Nicholas Sarkozy és Carla BruniPool

2008-ban Ellen DeGeneres egy rózsaszín, gyémántberakásos Neil Lane gyűrűvel kérte meg a nála 15 évvel fiatalabb Portia De Rossi kezét, így már a leszbikus házasoknak is van elhíresült gyűrűjük.

Ellen DeGeneres és menyasszonya
Ellen DeGeneres és menyasszonyaJim Smeal / Beimages

Az Oscar-díjas Reese Witherspoont  2010 karácsonyán kérte meg Jim Toth. A 40 éves hollywoodi ügynök William Goldberg ékszerésszel terveztette meg a 4 karátos Ashoka gyémánt gyűrűt, mely körülbelül 250 ezer dollárba (56 millió forint) került.

Reese és Witherspoon és hollywoodi ügynök férje
Reese és Witherspoon és hollywoodi ügynök férjeGsi / Barcroft Media

Kate Middleton és Vilmos herceg eljegyzéséről a mai napig sok hír kering. A viszonylag friss frigy félelmetesen hasonlít Vilmos szüleinek eljegyzésére, ugyanis Middleton Lady Dianához hasonlósan kék ruhát választott a lánykéréshez, a gyűrű megegyezett Dianáéval és az esküvőt is ugyanaznap tartották mint Károlyét és Dianáét, csak 30 évvel később, 2011 április 29-én.

Kate Middleton és Vilmos herceg
Kate Middleton és Vilmos hercegAndrew Milligan

A 36 éves Drew Barrymore a Chanel cég volt vezérigazgatója, Arie Kopelmann fiától kapta egyedi tervezésű négykarátos eljegyzési gyűrűjét. A már kétszer elvált Barrymore-ról azóta az a hír járja, hogy állapotos is a művészeti tanácsadóként dolgozó vőlegényétől.

Drew Barrymore és a Chanel utód vőlegény
Drew Barrymore és a Chanel utód vőlegényO05
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek