TREND

Ilyen eljegyzési gyűrűket hordanak a celebek

2012. április 20., péntek 14:45 |

Alig várjuk, hogy milyen lesz Angelina Jolie menyasszonyi ruhája, addig is körülnéztünk, milyen vakító eljegyzési gyűrűkkel villognak a sztárok. Ábrándozzon ön is!

Brad Pitt pazar gyémántgyűrűvel lepte meg gyermekei anyját: a Beverly Hills-i ékszerész, Robert Procopo által készített ékszer azonnal felkerült a híres eljegyzési gyűrűk listájára, ahonnan kiválasztottunk pár stílusos és vakítóan szép ujjravalót, melyek gazdái a legelegánsabb nők közül kerültek ki.

Az első gyémánt eljegyzési gyűrűt 1477-ben húzta I. Ausztriai Maximilián Burgundi Mária ujjára, ezzel megszerezte a Németalföldet és a burgundiai grófságot. John Fitzgerald 1953-ban vette el Jacquelin Bouviert, a menyasszony ujján egy 2,88 karát Van Cleef & Arpels eljegyzési gyűrű fénylett, melyet még jópár karátnyi smaragd is díszített.

A hét férjet elfogyasztott Elizabeth Taylor nagy ékszerkedvelő hírében állt, legemlékezetesebb eljegyzési gyűrűjét, a 33 karátos gyémánttal Richard Burtontől kapta, akihez kétszer is hozzáment. Grace Kelly kezét egy 12 karátos smaragd-gyémánt gyűrűvel jegyezte el Rainer herceg, a ceremónián, amit az évszázad esküvőjének is emlegetnek, Grace egy Helen Rose ruhában vonult az oltár elé.

Rainer herceg és Grace Kelly
Rainer herceg és Grace Kelly
Fotó: New York Daily News Archive

Diana Spencer 1981-ben nem a legromantikusabb módon, Őfensége és Károly herceg jelenlétében választotta ki Garrard, az udvari ékszerész kínálatából az az óriási, 18 brilliánssal körberakott, nem túl fiatalos, ovális zafír gyűrűt, melyet a házasság után nem sokszor viselt. A gyűrű körülbelül 11 millió forintba került, jelenleg Katalin hercegné ujján díszeleg.

Lady Diana és Károly herceg
Lady Diana és Károly herceg
Fotó: Keystone Pictures Usa

Nicholas Sárközy 2007-ben kérte meg  Carla Bruni kezét, a kérés komolyságát jelezte a Dior vezető ékszer tervezője, Victoire de Castellane által készített virág formájú elegáns gyémánt gyűrű is.

Nicholas Sarkozy és Carla Bruni
Nicholas Sarkozy és Carla Bruni
Fotó: Pool

2008-ban Ellen DeGeneres egy rózsaszín, gyémántberakásos Neil Lane gyűrűvel kérte meg a nála 15 évvel fiatalabb Portia De Rossi kezét, így már a leszbikus házasoknak is van elhíresült gyűrűjük.

Ellen DeGeneres és menyasszonya
Ellen DeGeneres és menyasszonya
Fotó: Jim Smeal / Beimages

Az Oscar-díjas Reese Witherspoont  2010 karácsonyán kérte meg Jim Toth. A 40 éves hollywoodi ügynök William Goldberg ékszerésszel terveztette meg a 4 karátos Ashoka gyémánt gyűrűt, mely körülbelül 250 ezer dollárba (56 millió forint) került.

Reese és Witherspoon és hollywoodi ügynök férje
Reese és Witherspoon és hollywoodi ügynök férje
Fotó: Gsi / Barcroft Media

Kate Middleton és Vilmos herceg eljegyzéséről a mai napig sok hír kering. A viszonylag friss frigy félelmetesen hasonlít Vilmos szüleinek eljegyzésére, ugyanis Middleton Lady Dianához hasonlósan kék ruhát választott a lánykéréshez, a gyűrű megegyezett Dianáéval és az esküvőt is ugyanaznap tartották mint Károlyét és Dianáét, csak 30 évvel később, 2011 április 29-én.

Kate Middleton és Vilmos herceg
Kate Middleton és Vilmos herceg
Fotó: Andrew Milligan

A 36 éves Drew Barrymore a Chanel cég volt vezérigazgatója, Arie Kopelmann fiától kapta egyedi tervezésű négykarátos eljegyzési gyűrűjét. A már kétszer elvált Barrymore-ról azóta az a hír járja, hogy állapotos is a művészeti tanácsadóként dolgozó vőlegényétől.

Drew Barrymore és a Chanel utód vőlegény
Drew Barrymore és a Chanel utód vőlegény
Fotó: O05

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta