TREND

Alíz Hermès táskával bolyong Csodaországban

2012. április 17., kedd 21:23

A lovasfelszerelések gyártásával feltört Hermès hisz a látványos kirakatok erejében: amszterdami üzletének arculata most a mindenki által kedvelt, pszichedelikus Alíz Csodaországban című könyv világát idézi, és két japán boltját is designerekkel rendezteti be.

A világ nagyáruházai már nemcsak a karácsonyi szezonban harcolnak a leglátványosabb kirakatnak járó címért, de persze az ünnepek alatt minden bolt rendesen kitesz magáért: biztos mindenki emlékszik a tavaly évvégi, párizsi Printemps kirakatra, melyben Chanelbe öltöztetett mozgatható babák segítségével indulhatott a nézelődő világkörüli utazásra - persze csak képzeletben.

A francia Hermès is igazi nagymestere a kirakatrendezésnek, és ők nem csak a karácsonyra koncentrálnak. A márka nemrég közzétett egy felhívást, melyben a tokiói és yokohamai üzlet kirakatának megtervezésére lehetett pályázni. A nyertes 'wandering forest' című pályázat egy japán designcsapaté, a Nendo-é lett. Március elejétől pedig az 1837-ben alapított divatház amszterdami üzletének ablakait egy holland designer által tervezett játékos, egyedi berendezés díszíti. Kiki van Eijik a Hermès 2012-es tematikájához ('The gift of time', azaz Az idő ajándéka) igazodva öt különböző vitrinben teremtett Alíz Csodaországban hangulatot, képek a galériában:

Az amszertdami Bijenkorf áruházban található Hermès üzlet kirakatai fantasztikus dolgokat sorakoztatnak fel, egyfajta pszichedelikus, múltbéli sétát tehet az ember. Cirkuszi művészek, órák és fehér nyulak bukkanak fel a kirakatokban –több ezer dolláros táskák közt–, utalva ezzel a különleges márka gazdag történelmére, mely ügyel a minőségre, a kézműveshagyományokra és a hitelességre.

Ha tetszett a galériában látható kirakat, nézze meg a videót is, melyben a Hermès párizsi üzletének egyik 3D-s kirakata látható, amit Leila Menchari 'window design director' készített!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta