Tóth Kern Enikő cipőiért Lady Gaga is odáig lenne

A MOME-n végzett ígéretes fiatal cipőtervező új kollekciója minden magassarok-mániás álma: fekete csipke, formázott sarkak, puha bőr és egyedi stílus teszi érdekessé Tóth Kern Enikő cipőit. A provokatív modellekre szerintünk Lady Gaga is vevő lenne.

Tóth Kern Enikő tavalyi, Hangulatreflexiók névre keresztelt diplomakollekciójával vált ismertté a szakmában és a cipőmániások körében. A  Moholy-Nagy Művészeti Egyetem bőr szakirányán diplomázott, tehetséges fiatal tervező elkészült legújabb cipőkollekciójával is, mellyel szintén nem okozott csalódást.

A negyvenes évek hangulatában készült drámai kampányfotósorozat a "Hol vannak a határaink?" kérdést járja körül, a jellemzően sötét, letisztult, mégis szokatlan kollekcióban megjelenik a cipzár, a fémsarok, az elegáns csipke és a latex is. Tóth Kern kedvenc cipőtervezői közé tartozik Alexander Wang, Louboutin, a Balenciaga és Nicholas Kirkwood is.

A kezdetben kiegészítőket is tervező designert a divatvideó műfaja is érdekli, így természetes, hogy kisfilmmel készült a tavalyi Fashion Video Festival-ra, és diplomavideót is forgatott, Krasznai Zoltánnal. Munkái nem csak saját műveiben jelennek meg, a divatvideó-fesztiválon az egyik nyertes filmben, a Baráti Vince által rendezett klipben láthatóak a tervező szofisztikált munkái.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek