TREND

Abodi Dóra London és Tokió után itthon is bemutatta új kollekcióját

2012. április 3., kedd 22:29

Abodi Dóra ruhái mellett nem lehet elmenni szó nélkül. A hétvégén végre a magyar közönség is láthatta a nemzetközi élvonalba legnagyobb eséllyel pályázó tervező art-deco stílusú őszi/téli kollekcióját, melyet kőzetrétegek és a barlangok inspiráltak.

A szombati Gombold újra! keretében végre Budapesten is bemutatta őszi-téli kollekcióját Abodi Dóra, az idei Glamour gála legjobb divattervezője. Abodi nem magyar terepen mutatta be először hűvös szezonra tervezett együtteseit, hanem a londoni divathéten és Tokióban, a Wear Europe bemutatón és kiállításon, így nem csoda, hogy a külföldi sajtó, mint például a fashionising.com már rajong az új, „Secret Layers” (Titkos rétegek) névre keresztelt kollekcióért.

Abodi art decós formákat idéző kollekcióját a kőzetrétegek és a barlangok inspirálták. A borongós, ködös, őszi erdőkre emlékeztető, kissé vad szőrmekabátokat, színes bőrrel, műszőrmével, tollakkal és puha anyagokkal kombinált együtteseket, egzotikusan futurisztikus kiegészítőket elnézve szempillantás alatt beleszerettünk a kollekcióba. Kedvencünk a fekete-arany páncélszerű ruha és a szegecses aranygallér.

A lookbook képeihez divatvideó is készült: az optikai effektekben nem szűkölködő kisfilmet a tervező a Fashion Video Festival felfedezettjeivel, Gáldi-Vinkó Andreával, Vígh Dáviddal és  Zana Krisztiánnal készítette el. A stylingért Abodi Dóra és Oltai Kata felelt.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.04.05 18:01:23bilbull

  Dora Abodi szenzációs.
  tele ötletekkel, a ruhái mindig fantasztikus kivitelezésű, megmunkáltságúak, a legjobb, minőségi anyagok, abszolút nemzetközi, a legnagyobbak közül... érdekes, hogy még mindig itt!!!!
  Ő csinálja a fashionvideofestival-t is, ami egy szuper jó, progresszív kezdeményezés
  Látom, hogy idén is aratott díjakat:)
  Bravó Dora Abodi

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta