TREND

Az év hősnője a Romani Design

2012. március 24., szombat 07:24

Másodszorra adták át az "Az év hősnője" díjat a Glamour Women of the Year díjátadó gálán. Idén a Romani Design kitartó és lelkes alapítóját, Varga Erikát érte a megtiszteltetés.

Negyedik alkalommal rendezték meg a Glamour Women of the Year díjátadó gálát, melynek keretében idén adták át másodszorra „az év hősnője” különdíjat - ez az egyetlen olyan elismerés, melyről a szerkesztőség dönt, és nem a közönség. Tavaly az év hőse egy  karitatív, társadalmi munkát végző szervezet, a Multikultúra Egyesület lett, idén a címet Varga Erika ötvös, divattervező, a Romani Design alapítója vehette át.

A 2009-ben alapított márkáról Varga Erika így nyilatkozott a Roma Sajtóközpontnak: „A Romani Design megfelel a kortárs divat elvárásainak, ugyanakkor tovább élteti a roma kultúra tradícióit, sokszínűségét. Hozzátette, hogy céljuk a roma viseletben fennmaradt tradíciók felelevenítése és megőrzése a széles közönséget megszólító divattermékek bemutatásával. A Romani Design a divaton keresztül egyszerre kívánja segíteni a roma közösségek iránti érzékenység kialakítását, a roma kultúra iránti érdeklődés erősítését, és hatékony módon ápolni a roma viseleti kultúra hagyományait. Kiemelte, hogy a Romani Design egyedülálló, mert a romák kultúráján alapuló, azt kiszolgálni akaró termékek nem készültek eddig Magyarországon.”

Ha hagyományos, de a hétköznapi ruhatárunkba könnyen beilleszthető roma ruhákra, ékszerekre vágyik, a VII. kerületi Akácfa utcában található stúdióban megveheti a színes darabokat. A Varga Erikával készült interjút pedig a kisfilmben megnézheti.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta