Az év hősnője a Romani Design

Másodszorra adták át az "Az év hősnője" díjat a Glamour Women of the Year díjátadó gálán. Idén a Romani Design kitartó és lelkes alapítóját, Varga Erikát érte a megtiszteltetés.

Negyedik alkalommal rendezték meg a Glamour Women of the Year díjátadó gálát, melynek keretében idén adták át másodszorra „az év hősnője” különdíjat - ez az egyetlen olyan elismerés, melyről a szerkesztőség dönt, és nem a közönség. Tavaly az év hőse egy  karitatív, társadalmi munkát végző szervezet, a Multikultúra Egyesület lett, idén a címet Varga Erika ötvös, divattervező, a Romani Design alapítója vehette át.

A 2009-ben alapított márkáról Varga Erika így nyilatkozott a Roma Sajtóközpontnak: „A Romani Design megfelel a kortárs divat elvárásainak, ugyanakkor tovább élteti a roma kultúra tradícióit, sokszínűségét. Hozzátette, hogy céljuk a roma viseletben fennmaradt tradíciók felelevenítése és megőrzése a széles közönséget megszólító divattermékek bemutatásával. A Romani Design a divaton keresztül egyszerre kívánja segíteni a roma közösségek iránti érzékenység kialakítását, a roma kultúra iránti érdeklődés erősítését, és hatékony módon ápolni a roma viseleti kultúra hagyományait. Kiemelte, hogy a Romani Design egyedülálló, mert a romák kultúráján alapuló, azt kiszolgálni akaró termékek nem készültek eddig Magyarországon.”

Ha hagyományos, de a hétköznapi ruhatárunkba könnyen beilleszthető roma ruhákra, ékszerekre vágyik, a VII. kerületi Akácfa utcában található stúdióban megveheti a színes darabokat. A Varga Erikával készült interjút pedig a kisfilmben megnézheti.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek