Ronda plüssök jótékony célra

Egy ideje divat lett állatokat ruhába, cipőbe bújtatni, most a trend utolérte a plüssöket is: egy olasz-német együttműködés keretében híres tervezők couture darabjaiba öltöztetett plüssmopszok árából támogat a UNICEF rászoruló gyerekeket.

A kézzel készített plüssjátékairól ismert német cég, a Steiff egy szuperelegáns olasz butikkal, a Luisa Via Roma-val, elismert tervezőkkel és több ismert divatbloggerrel együtt gyűjt pénzt az UNICEF javára. A „Pug Dogs for Happy Kids” elnevézésű projectben húsz híres divattervező tervezi át a legjobbnak tartott couture darabját egy plüss mopsz kutyára.

A furcsa kutyák közt persze akadnak kedvencek is, mint a Balmainba öltöztetett mopsz, Mary Katrantzou színes kövekkel és virágokkal kirakott kutyája és Mugler álarcos, gyöngyökkel díszített plüss ebe. De a gyűjtésben részt vesz Roberto Cavalli, Francesco Scognamiglio, Giambattista Valli, Versace, Blumarine, David Koma, Emilio Pucci, Etro, Antonio Marras, Fausto Pugliesi és Viktor & Rolf is.

Az élethű háziállatok hat héten át, március 19. és április 29. között kerülnek árverésre az eBay-en, az eladásokból befolyt összeget a UNICEF a hátrányos helyzetű gyermekek javára fordítja, többek között a Bangladesben élő gyerekek nevelését kívánják támogatni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek