TREND

20 éves a Louboutin: álomcipő-kiállítás nyílik Londonban

2012. március 7., szerda 18:31

A francia elegancia egyik jelképé vált piros Louboutin-talp 20 év alatt meghódította a világot: a jubileum alkalmából 1991 óta felhalmozott álomcipőket állítanak ki a londoni Design Múzeumban.

Screen shot 2011-10-21 at 6.45.33 PM.png

A piros, bőrtalpú cipőiről elhíresült Christian Louboutin idén 20 éve van a szakmában: ebből az alkalomból jubileumi kiállítással készült, melynek a londoni Design Múzeum ad otthont. Ugyanitt rendezték 2011-ben hatalmas sikerrel az Alexander McQueen kiállítást is. A tárlat 1991-től mutatja be a tervező és a márka fejlődését, azt, hogy a Chanel-nél és az általa épp perelt Yves Saint Laurent-nál eltöltött évek hogyan hatottak rá, és hogyan vált a világ legnagyobb hírességeinek kedvenc cipészévé. Továbbá bemutatja az elegáns és csillogó cipők tervezési folyamatát is, az első skiccektől a prototípus elkészítésén át egészen a sorozatgyártásig. A kiállításon azt is megtudjuk, hogyan vált Louboutin védjegyévé a piros talp és a tűsarok – írja a Telegraph.co.uk.

A legendás cipőtervező évfordulója alkalmából egy önéletrajzi ihletésű könyvet is piacra dobtak tavaly ősszel, John Malkovich előszavával a Rizzoli kiadásában.

A cipőkre ékszerként tekintő, figyelemfelkeltő reklámokat készítő Louboutin még 30 éves sem volt, amikor megnyithatta saját üzletét és neve az egyik legkeresettebb márkává vált. A státusz-szimbólummá vált teátrális cipőkért ma már több mint 600 dollárt (130 ezer forint) is elkérnek és olyan hírességek hordják őket előszeretettel, mint Beyoncé, a gyerekkel is 20 centi magas cipőben tipegő Victoria Beckham, vagy Dita von Teese.

A retrospektív kiállítás a világ egyik leginnovatívabb cipőtervezőjéről március 28-tól július 1-ig lesz látható az angol főváros Design Múzeumában. A szervezők hasonlóan nagy érdeklődésre számítanak, mint Louboutin 2007-ben megrendezett Fetish című kiállításán.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta