TREND

Nagy horoszkópteszt: senki sem tud semmit

2011. december 11., vasárnap 09:23

Két héten át követtük a Blikk, a Bors, a Velvet és az Astronet napi horoszkópját, hogy megtudjuk, eltalálja-e valamelyik, mi fog velünk történni. A két hét alapján arra jutottunk, hogy nem, bár ha nagyon akartuk, néha rá lehetett húzni a napi történéseket a horoszkópok általánosító, ködös szövegeire. Ahogy az ellenkezőjét is rá lehetett volna, nyilván.

14 napig követtük figyelemmel horoszkópunkat különböző lapokban: azt nem tudtuk meg, merre tart az életünk, de arról már van képünk, hogyan is néz ki egy netes napi horoszkóp. Valóban lehet valami alap-bolygóállás, amit a horoszkópírók figyelembe vesznek, de hogy ennek mennyi köze van egy-egy ember életéhez, az már kérdéses. A 14 nap alatt egy-két olyan horoszkópot találtunk, ami nagyjából illett a napunkra, legtöbbször bődületes baromságokat olvashattunk. Az alábbiakban egymás mellé rendeztünk 3-4 horoszkópot, valamint az életünk valódi történéseit az adott időszakban. Nem sokszor fedik egymást.

November 14, hétfő

Bors: Ez egy közepes nap a Skorpió szülött életében. Meg kell ünnepelnie egy régi, már-már tradicionálisnak tekinthető eseményt. Nincs most különösebb kedve hozzá, de semmiképpen nem tud kibújni alóla. És ne is próbáljon kibúvót keresni, mert nincs szüksége most arra, hogy haragosokat szerezzen. Legalább próbáljon meg úgy tenni, mintha érdekelné a dolog, aztán fáradtságra hivatkozva távozhat idő előtt.

...és a valóság: Sokat beszél, nem sokat mond: nekem épp semmi ünnepelnivalóm nincs, de november lévén sok Skorpió biztos születésnapozik 14-e környékén, bingó.

Blikk: Önérdekű Skorpió lévén nagyon is jól tudja: ha azt akarja, hogy fontos legyen embertársainak, akkor együttműködést, tiszteletet és szeretetet kell nyújtania nekik.

és a valóság: Napi jótanács a Blikktől, ezentúl is ilyen közhelyekre lehet tőlük számítani.

Velvet: Hihetetlen pontossággal és magabiztossággal képes megítélni embereket és felmérni helyzeteket. Környezetét ez kicsit megijesztheti.

...és a valóság: A Velvet tulajdonképp ellentétes a Blikk horoszkópjával, mely szerint jó lenne, ha tudnám, hogy együtt kell működni. De ha értek az emberekhez, akkor ezt tudom, nem? Közben meg egy tök unalmas, rutin napon vagyok túl. A tendencia, amit a horoszkópíróknak kiadott a gép, valószínűleg az emberi kapcsolatok.

November 17, csütörtök

tk3s 5126411
Fotó: .

Bors: Rendkívül hatékonynak bizonyul ez a nap. Remekül döntött, semmiképpen sem szabad most meghátrálnia vagy visszalépnie. Még akkor sem, ha az látszólag kedvezőbben érintené. A látszat bizony néha csal. Ez csak időleges megoldás lenne, utólag bizonyára több kárt okozna vele. Ne feledje: aki mer, az nyer! Legyen magabiztos, hiszen nem sok olyan helyzet adódott életében, amit ne tudott volna sikeresen megoldani. Csak előre!

...és a valóság: Legyek magabiztos, értettem.

Blikk: A szívbetegek kísérjék figyelemmel a fronttevékenységet. Ma úgy érzi, hogy bármibe kezd is, a feladat sikeres teljesítésén múlik az önbecsülése.

...és a valóság: Ilyet biztos nem éreztem, ahogy a frontot se, mert nem vagyok frontérzékeny, de ez is ügyesen nem mondott semmit…

Astronet: Nem történnek olyan nagy dolgok a munkahelyén, hogy említésre méltó legyen. Mégis folyton aggodalmaskodik. Ismeri a mondást. Ne fesd az ördögöt a falra, mert...!

...és a valóság: Míg a Bors szerint hatékony a nap, az Astronet szerint nem, aha.

Velvet: Ez a nap nem a látványos sikerek jegyében zajlik, de ez ne keserítse el, ugyanis olyan későbbi történéseket alapoz meg mostani munkájával, amelyből komoly nyereségre számíthat.

...és a valóság: Ez egybevág az Astronet jóslatával, és még az is lehet, hogy az aznapi munka tényleg valaminek a kezdete, bár kétlem. Tendencia: hatékonyság, munka.

November 20, vasárnap

Bors: Döntő lehet ez a mai nap a Skorpió jegy szülöttjének életében. Mégis megcsillant a remény, mégpedig egy váratlan találkozás alkalmával. Ez a találkozás pont megfelelőnek ígérkezik arra, hogy megtegye azt a bizonyos döntő lépést, amit már olyan hosszú ideje halogat. Ne tétovázzon, bátraké a világ. Ha most nem teszi meg ezt a lépést, nem lehet biztos benne, hogy adódik még rá ilyen remek alkalom.

...és a valóság: Nem találkoztam senkivel, nem tettem döntő lépést.

Blikk: A hét elején ne áltassa magát, legyen óvatos, mert valaki félrevezeti. Vezető szerepet vállalhat egy szakmai csoportban vagy a társadalmi életben.

...és a valóság: Nem tudok a félrevezetésről még 2 héttel később sem.

Astronet (egész hétvégére): Gondolkodásában nincs semmi görcsösség. Régi szokásokhoz kötődik mégis, ha Erzsébet napján időjóslásba bocsátkozik. Bátran engedje szabadjára fantáziáját, de túlzásokba ne essék.

...és a valóság: Csak egy furcsa időtöltési tipp, de nem bocsátkoztam jóslásba.

Velvet: Elbizonytalanodott, mert türelmetlenséget érez valaki gyengesége miatt, miközben megérti őt és legszívesebben jól megrázná, hogy felébressze. Igyekezzen megtalálni a helyes szavakat, amelyek tiszta képet és ugyanakkor erőt is adnak a továbblépéshez. Mindvégig éreztesse szeretetét!

...és a valóság: Hmm, még egy jótanács. De minden horoszkóppal szemben én végül álmosan és nem túl későn keltem, sokat tetvészkedtem, felöltöztem, sminkeltem, lassan, nyugodtan mindezt. Egy rövid családlátogatáson vettünk részt aztán 4-kor elmentünk Lakatos Márk szalonjába interjúzni. Nem én interjúztam, és bevallom őszintén, eléggé untam magam, korán lefeküdtem, ennyi volt a nap.

Heti horoszkóp november 21-től:

Velvet: Sokszor nehéz tudomást venni arról, hogy egy régi kapcsolat lezárult. Ilyenkor talán még rontunk a helyzeten, ha erőltetjük, ha mindenáron életben akarjuk tartani. Sokkal nagyobb erőtartalék marad egy ilyen kapcsolat, ha merjük engedni, hogy véget érjen és lezárjuk magunkban.

...és a valóság: Egész hétre – mit hétre, egy életre! – kitartó jótanács, amit sokféle helyzetre rá lehet húzni: barátság, szerelem, munkahely, szomszéd, bárki lehet, aki eltávolodik tőlünk, szóval sokaknak biztos telitalálat. De nem mindenkinek. Nekem pont a héten nem volt ilyen érzésem, és nem volt olyan ember, akivel erőltetni akartam volna a kapcsolatot, pech.

November 24, csütörtök:

Bors: Kedvező napra van kilátása a Skorpió jegy szülöttjének. Jó lenne, ha a szokásos tétovázás helyett most gyorsan döntene és gyorsan lépne. Ne várakoztasson meg senkit, mert az rontja esélyeit. Szórakozottságra most egyáltalán nincs idő, ám az sem jó megoldás, hogy kimond valamit csak azért, mert sürgetik. Józan, tiszta gondolkodásra van szüksége, ám erre csak délután nyílik alkalma.

Blikk: Gyanakvása, kritikus észrevételei sajnos előbb vagy utóbb magányossághoz vezethetnek. Mindig alaposan gondolja meg mit mond szeretteinek.

Astronet: Önnek elpusztíthatatlan az életöröme, színt visz környezete életébe. Még a legmorcosabb ismerősei arcára is mosolyt csal.

Velvet: Komoly szerelmi sikerekre számíthat. Olyasvalakitől kap pozitív visszajelzést, akiről nem is gondolta volna, hogy felkeltheti az érdeklődését.

...és a valóság: Nézzük az összeset együtt: kedvezően fogok dönteni valamiben, már ha elég gyors vagyok, beszólok valakinek, de nagyon vidám vagyok, a rosszkedvűeket is feldobom és valaki bókol nekem. Ennek így semmi értelme, ráadásul az egész nap rutinfeladatokkal van tele, nem szólok be senkinek, nem is bókolnak és nem döntök el semmit…

November 26, szombat:

Bors: Kellemesen telik a hétvége első napja. Lazítson egy kicsit, hiszen hatalmas szüksége van a regenerálódásra. Az év utolsó hónapja úgyis tartogat majd egy-két erőpróbát Önnek, amelyet feltétlenül meg kell oldania. Ezeket pedig csak frissen, kipihenten tudja majd rendesen végrehajtani. Baráti társasága már nagyon várja, ezért este mindenképpen találkozzon velük. Egy jó hírrel gazdagabban fog hazatérni.

Blikk: Partnere, egyik rokona vagy munkatársa váratlan veszteséget okozhat, munkahelyi viszonya váratlanul lelepleződhet. Kerülje a munkahelyi flörtölést, mert félreérthető lehet.

Velvet: Mivel életének több területén is komoly változtatásokra készül, szerelmi élete most takaréklángon működik. Az élet azonban mindig akkor adja meg, amire vágyunk, amikor nem is számítunk rá. Ezen a hétvégén sor kerülhet egy olyan találkozásra, ami miatt újragondolja terveit.

Astronet: Átgondolja azokat a baráti kapcsolatait, melyek megújulásra szorulnak, és nyomban a tettek mezejére is lép: végigbeszéli velük azokat a problémákat, melyek a szívét nyomják.

...és a valóság: Én viszont nem beszélek senkivel a nap folyamán, otthon dolgozom, kifejezetten rosszul érzem magam. Munkahelyi viszonyom már egy éve lelepleződött, nem flörtölök. Nem találkozok senki sorsdöntővel, hogy újragondoljak bármit is, szóval a Velvet sem talált el semmit. Mindegyik horoszkóp a szerelem és változás körül mozog, biztos ezt mutatták a bolygók, de ezen a téren itt teljes a nyugalom...

A rák jegy szülötte sem látta jobban a dolgokat:

tk3s 1226174
Astronet, november 19: "Nyugalmat és kiegyensúlyozottságot áraszt. Párjának minden lépését nem követheti, hagyja őt szabadon barangolni. Hálás lesz érte, ha nem kéri számon minden lépését".

...és a valóság: Nincs párkapcsolatom. Meg lehet írva valami nagykönyvben, hogy a rák kapcsolatfüggő, de én tavaly március óta hivatalosan egyedül vagyok, bár valójában csak tavaly szeptember óta.

Astronet, november 24: „Mindig felül a kósza híreknek. Életét a rutin és a megszokás irányítja. Eljött az ideje, hogy jobban önmaga legyen. Egy-egy udvarias elutasítás csak a tekintélyét növelheti”

...és a valóság: Gondolhatod, hány embert utasítottam ma el. És hogy a másnaposságomat mennyire a rutin és a megszokás irányítja... Mérleg az aszcendensem, azt is mindig elolvasom:

„Sokat vállal és sokat is képes teljesíteni. Ha vágyott valamilyen munkára, azt a Nyilas időszakában biztosan megkapja, annak ellenére, hogy más is pályázott rá”. – Aha, Madonna vokálosa akartam lenni mindig. Lehet, hogy most télen sikerül? :D

Közhelyparádé, összefoglalva

A Blikk horoszkópjától általános jótanácsokat és egészségügyi előrejelzést kaptunk, ezeken túl csak olyan közhelyeket, mint például november 21-én: „Most nem mondható kifejezetten szerencsésnek, üdvös lenne, ha kerülné az olyan döntéseket, amelyek közvetlenül érintik a családját. Fontos, hogy rendszeresen sportoljon”. A Blikk horoszkópját 14 napig figyeltem, ebből egyszer sem írt olyat, ami rám igaz lett volna, hatszor írt viszont általános, mindenkire vonatkoztatható igazságot és nyolcszor nem volt semmi közös a napomban és a jóslatban.

A Velvet is hasonlóan rövid általános igazságokkal bombázott minket, akárcsak az Astronet, mely annyiban eredeti, hogy néha legalább ellentmond a többi horoszkópnak, de legtöbbször beáll a semmitmondók sorába, például november 25-én: ”Ez az időszak kedvez az alkotóerőnek. Könnyedén birkózik meg egy nehéz, komoly kihívást jelentő feladattal. Ne fogja vissza magát”. A Velvet 14 napból kettőn pontosan eltalálta, mi foglalkoztat, mi történik velem, négyszer írt általános igazságot, de nyolcszor ennek sem volt köze hozzám.

A horoszkópok kedvenc fordulata a "most még nincs látszatja, de valójában valami mai napon történő dolog miatt lesz minden frankó a jövőben", és a "jó/rossz hírt hall, ami befolyásolja életét, munkáját, párkapcsolatát". Valójában mindkettő elég ritka dolog a való életben, a horoszkópok szerint azonban minden hétre jut legalább egy ilyen nap. Az Astronet viszont egész jó statisztikát produkált, 14 napból hatszor találta el, mi történik velem, egyszer írt általános igazságot és hétszer baromságot.

A legrészletesebb horoszkóppal a Bors szolgál, de az is inkább sokat markol keveset fog technikával dolgozik: ráadásul 15 napból kétszer trafált bele nálam, tizenháromszor nem. Tehát általános igazságok terén a Blikk, személyes horoszkópom alapján az Astronet, melléfogás terén a Bors verhetetlen, a Velvet pedig középen kullog.

tk3s colorise 014271 005

Ezek tendenciák, de ha asztrológus a szerző, van értelmük

Képzett asztrológust, Fehér Anettkát kérdeztük, miért ilyen rossz a netes horoszkópok találati aránya, és arról, mit szabad elvárnunk egy mindenkire vonatkozó jóslattól.

„Ezek az irományok nagyon általánosító jellegűek, mert valakinek pontos elemzést készíteni csak úgy lehet, ha ismerjük az illető pontos születési adatait. Ezek a napi, heti horoszkópok tendenciákat mutatnak, nem mindenkire igazak úgy, és ahogy le vannak írva, de ha valóban asztrológus írja őket, nem pedig egy fantáziadús újságíró, akkor tendenciákban mutat igazságot minden horoszkóp” – mondta Fehér Anettka, (Igen, ő az az Anettka)diplomás asztrológus.

„Én nem olvasom ezeket az előrejelzéseket, mert nincs rá szükségem, éppen ezért nem tudom melyik a hiteles. Egyet tudok: ha bármilyen képzett asztrológus a nevét adja egy horoszkóphoz, annak a szakma szabályai szerint kell, hogy legyen valóságtartalma” – mondta Fehér, aki azt is elmagyarázta, hogyan készül a tendenciákat mutató, általános horoszkóp.

„Nagyon egyszerű, minden asztrológusnak van asztrológiai programja, melyben a lassú mozgású bolygók (Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó) és a gyors mozgású bolygók (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars) tanulmányozhatók. A gyors mozgású bolygók a mindennapok hangulatáért, a lassú mozgású bolygók az életélményekért felelősek, a bolygók fényszögei mutatják meg a tendenciát, azaz azt, hogy milyen fejlemények várhatók. Ez egy egyszerű Nap-Ház horoszkóp, nem pontos adatok szerint készül, hanem azt mutatja, hogy az égen fennálló fényszögek a jegy szülöttére milyen hatással lehetnek”.

Tehát amit mi kapunk a lapoktól, legjobb esetben az általános tendenciák alapján megírt jövendölések vagy óvatos tanácsok, és nem is várhatjuk el tőlük, hogy személyünkre vonatkozzanak. Attól függően, mit dob ki az algoritmus, munkánkat, kapcsolatainkat, vagy szerelmi életünket érintő irományokba futunk bele, amik vagy épp passzolnak életünkbe, vagy nem.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.12.11 09:49:59harmincas

  Emberek, miért hagyjátok hülyíteni magatokat? Nézzetek szembe a valósággal. Az életetünket két dolog határozza meg: a vakvéletlen; és saját magunk. Minden más önáltatás. A horoszkóp pláne.

 • 2011.12.11 10:13:03Nűnű

  A horoszkóp butaság, a valósághoz a legkevésbé sincs köze.
  "bár ha nagyon akartuk, néha rá lehetett húzni a napi történéseket a horoszkópok általánosító, ködös szövegeire" ... körübelül ennyit tudnak. Az adott személyre szólók meg legfeljebb annyival jobbak, amennyivel a szerző jobban ismeri az adott személyt, például nekem nem írna olyanokat, amik a párommal/gyermekemmel kapcsolatos, mert egyik sincs nekem.

 • 2011.12.11 10:39:37Swind

  A nem személyes horoszkópok valóban általánosítások, csak tendenciákat mutatnak. Kevesen tudják, hogy teljesen értelmetlen napi horoszkópot készíteni csillagjegyek alapján, persze az asztrológusok tudják, de ez a "megrendelés" ugye.
  Napi szinten csakis az általános Holdhoroszkóp működhet, például ami a Harmoneten van, náluk viszont nincs napi csillagjegyes ostobaság.

 • 2011.12.11 11:09:34Jenő_bácsi

  Ez is csak egy pézkereseti lehetőség, mint pl. a politika. Azt súgják a füledbe, amit hallani akarsz...

 • 2011.12.11 11:12:12penelope garcia

  Nahááááááát? Ki hitte volna?
  (Mondjuk mindenki, aki ismeri a newtoni gravitációs törvényt?...)

 • 2011.12.11 11:26:22balfék

  Asztrológusoknál már csak azok nagyobb faszok, akik hisznek nekik.

 • 2011.12.11 11:34:33diarrhoea

  A Dívány kezd jó irányba haladni, fogadják hozzá gratulációmat.
  Anettka: A Nap és a Hold nem bolygók.
  Tehát ha valamire valaki ír egy szoftvert, az igazzá teszi mindazt a bizonyítatlan elméletet, ami alapján számításokat végez?

 • 2011.12.11 11:38:57kőpatak

  Ha senki sem tud semmit, mint a címben állítjátok, miért írtok a semmiről ily hosszan? Kinek van kedve a semmiről olvasni ilyen terjedelemben?

 • 2011.12.11 11:39:36Elstron

  Ki az az agyhalott, aki azt hiszi, hogy a tőlünk akár több száz fényévre lévő csillagok, bolygók, meg űrszemét bármilyen hatással lehet az életünkre?

 • 2011.12.11 11:51:53efi

  Jó az, csak a szökőnapokon, meg 1582-ben mikor áttértek a Gergely-naptárra és kihagytak 10 napot (http://hu.wikipedia.org/wiki/Gergely-napt%C3%A1r) , az asztrológusok elcseszték 10 cellával az egészet az Excel-1582 -ben és azóta megette a fene az egészet.

 • 2011.12.11 11:58:22Sword

  Ezeket tényleg elhiszi bárki?
  Van ismerősöm, aki horoszkópot ír újságoknak.
  Nincs semmilyen "ilyen irányú" végzettsége, nem mintha bármit is jelentene. Egyszerűen van hozzá érzéke és teljesen általános, ezerféleképpen értelmezhető szövegeket talál ki, éppen amilyen kedve van. Ez kerül be az újságba, mint horoszkóp.
  Biztos vagyok benne, hogy az összes ugyanígy készül.
  Hogy néha magára ismer az emberfia?
  Véletlen és mint mondtam: az ezerféleképpen értelmezhető, teljesen általános mondóka.
  "Szerencse fog érni" Ha épp nem késem le a buszt az már szerencse? Vagy pénzt kell nyernem hozzá?
  Meg találom aznap életem szerelmét? nyerek a lottón? Kutyasz@rba lépek?
  "fontos telefonom érkezik"
  Meghozta a futár a csomagomat?
  Elhív az egyik haverom sörözni?
  cöhh...

 • 2011.12.11 12:11:42Nazareus

  Elstron, nyilván hatással vannak a több száz fényévnyire lévö csillagok. Nem egyértelmü? Gondolj arra, aki az ezen csillagok állása miatt megjósolt állitás miatt nem mer kimenni az utcára, emiatt mondjuk épp nem üt el téged :)

  Vagyis amiatt a fránya csillag miatt élsz esetleg még :D

 • 2011.12.11 13:21:38lega

  Bulvárasztrológia.
  De a valódival nem foglalkozik csak az, akinek ez VALÓBAN fontos. Marháskodással meg teli van a bulvársajtó. Így degradálják az asztrológiát, ami azért elég ősi és kiterjedt tudomány volt. Nem kevés világvezető, országvezető, fizikus, történész és a többi és a többi alkalmazta. Persze ők nem a flekkdíjért dolgozó újságírókkal íratták...

 • 2011.12.11 14:50:51Alec

  Gratulálok a cikk szerzőjének.. Ennyi erővel a paksi atomerőmű takarítónőjét is kérdezhette volna az atomfizikáról mert kb. ő is annyit ért hozzá mint a bulvárlapokba írogató "horoszkópkészítők" az asztrológiához. Mondjuk akik fennhangon kijelentik, hogy mekkora baromság ez az egész azok is kicsit utána olvashatnának a dolognak. S még ezután sem kell hinniük benne csak legalább tudják azt, hogy mire is mondják, hogy baromság.
  Régen én is hülyeségnek tartottam, értetlenül álltam hozzá. Aztán egy-két élmény hatására érdeklődni kezdtem iránta (profi asztrológussal csináltattam elemzést, stb..). S most sem mondom, hogy feltétlen híve vagyok inkább csak próbálom megfigyelni, hogy tényleg igaz-e amit mond (jelen esetben rólam) az asztrológia. Már vagy 10 éve.

 • 2011.12.11 14:50:59steery

  A véletlen az, amiről nincs vélelmed. A vakvéletlen pedig az, amiről azért nincs fogalmad sem, mert nem is látod.
  Az újságokban közzétett általános horoszkópok az olvasók igényeit próbálják kielégíteni, általánosságban, nem egyes emberek konkrét helyzeteit kommentálják. Ez csak akkor fog megváltozni, ha a közösségi médián belül megjelenik majd az egyéni média is, amikor 1 ember külön személyre szóló híreket kap, szűrten és szabályozottan, amik neki jók és hasznosak lesznek. De erre belátható időn belül nem fog sor kerülni, mert nincs az a mesterséges intelligencia, amelyik képes lenne ilyen precizitásra. (Honnan is tudhatná másvalaki, mi kell épp nekem?)
  Szóval tessék profi asztrológushoz menni, ha akarsz valamit.
  Ami pedig az asztrológia komolyságát, tudományosságát illeti, tessék megkeresni a neten ezt a cikket: Asztrológiai szimbólumok időfizikai jelentése. Ebből kiderül, hogy sokkal mélyebb dologról van szó, mint azt eddig bárki sejtette.

 • 2011.12.11 16:57:58harmincas

  steery: átfutottam a cikket, amit ajánlottál. Elképesztő agymenés. Minden eddiginél jobban bizonyítja, hogy aki bármilyen horoszkópban hisz, az álomvilágban él.

  Hogy erre miért van szükségetek, az már pszichológiai kérdés, bár a lényeg szerintem elég egyszerűen összefoglalható: nem tudtok szembenézni azzal, hogy a létünk ugyanolyan esetleges, mint a szúnyogé, amit egy romantikus tóparti sétán gondolkodás nélkül agyoncsapsz.

  Egyébként ugyanez az oka az összes vallásnak is.

 • 2011.12.11 17:08:40efi

  Alec
  Ne bohóckodjunk már. Mind a fél milliárd emberrel ugyanaz történik és ugyanúgy reagál ugye, akik egy csillagjegyben születtek, igaz ?

 • 2011.12.11 19:27:47waszabi

  Magam is csak vizsgálgatom, kontrollként. Aki megdöbbentőt akar, próbálja ki:
  [link]

  Ehhez azért szükséges, hogy önképünk ne legyen tele hazugságokkal, önámítással. Jó szórakozást!

 • 2011.12.11 22:08:54MP

  Erre rádobtatok két hetet??????

 • 2011.12.12 00:39:26GuyFieri

  A sok hülyének aki nem tudja miről van szó... a jellemzés a fontos nem az előrejelzés ,az sajnos mindig bejön... sajnos

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta