Fájdalmas, kényelmetlen, kihívó: a nagy mell hátrányai

A férfiak abszolút előnyként gondolnak a nagy mellekre, a nők is irigylik azt, akinek jó hatalmas ikrei vannak, de a nagy mellűek látják a dolog árnyoldalát is. Hogy ne mindig csak az előnyökkel foglalkozzunk, íme, miért rossz nagy mellűnek lenni: fájdalmas, kényelmetlen, kihívó.

Fájdalmas

Az általunk megkérdezett, önmagukat nagy mellűnek definiáló nők mind panaszkodtak hátfájdalomra: van, aki csak spéci sportmelltartót hord a hétköznapokon is, és van, aki küzd a normál melltartóval, de estére megfájdulnak tőle a mellei. A legáltalánosabb panasz a hátfájás, melynek oka a túl nagy súly a mellkason. Az angol nők egyre növekvő mellméretével arányosan egyre nő azok száma, akiknek életét örökös nyak- és hátfájás rontja el. Volt már olyan, aki majdnem öngyilkos lett állapota miatt, és egyre többen fordulnak plasztikai sebészhez mellkisebbítésért Angliában.

Nem lehet vele se sportolni, se aludni

„Estére fáj a melltartótól, rossz futni, csak úgy lehet hason aludni, hogy az ember maga alá teszi a kezét” – írja egyik olvasónk. „Nekem a hormonkezelés miatt nőtt jókorára, hason képtelenség aludni, és a futás is kín, még sportmelltartóval is. Vagy csak én nem tudtam normálisat venni” – panaszolja egy másik. Visszatérő probléma minden nagy mellű nő életében a sportmelltartó vásárlás, ami szinte megoldhatatlan kihívás, akárcsak a hason alvás. Megoldás lehet a jó melltartón kívül feszes (lycra) sportfelsőt is venni az edzőcuccunk alá. És a háton alvás megszokása is elengedhetetlen, míg fel nem találják a mellnél süllyesztett, speciális ágyat.

simona-halep-breasts

A divatnak lőttek

Az általunk megkérdezett legtöbb nagy mellű nő az alvás és fájdalom után rögtön a ruházkodást említette problémaként. „Én az utálom, hogy nem tudok rendesen felöltözni, mert az elegáns, kifinomult ruhák sokkal jobban állnak kis mellű csajokon, ráadásul hiába próbálnám eldugni őket, nem lehet. Ebből több konfliktus is adódott exekkel (minek teszed ki?) a faszom teszi ki, nemtom levágni!” – írja J, akinek már más nőkkel is meggyűlt a baja az állítólagos mellmutogatás miatt. De nem csak azzal van gond, hogy minden ruha kihívó egy kerek mellen: „Ha nem vagy debella is a mellméreted melle, akkor a konfekcióruhák mellben szűkek, szétfeszülnek a gombok, vagy ha ők az erősebbek, akkor összenyomnak. Így keletkezik a monocsöcs” – írja S, és mélyen igaza van. És ha a felsőruházatot sikerült is megoldani, akkor jön egy még nagyobb kihívás, a melltartóvásárlás. „Mindent 75C-ben gyártanak, neked meg marad a fehér-fekete-testszínű öregasszonyos torpedóromboló” – teszi hozzá S. A nagyméretű melltartó ráadásul legtöbbször drágább, mint a normál.

Hiába minden, a nagy mell akkor is menő

„Földrajzi helytől, etnikumoktól és korszakoktól függően változnak az igények, de az biztos, hogy a nőiesség jelképe a női emlő. Ilyen értelemben a dúsabb keblek nőiesebbek, jobban sugározzák az anyaság eszméjét, az erotikus töltetet is ennek köszönhetik. Évtizedek óta a szakmában vagyok, és a világtrend az, hogy az implantátumok térfogata és súlya évről évre növekszik. 20 éve lényegesen kisebb implantátumokat használtuk” – mondta a Díványnak dr. Ferenczy József, plasztikai sebész.

„A normál fejlettségnél nagyobb emlők azonban viselőinek komoly panaszokat okozhatnak, mozgásszervi betegségeket, a nyakon púpszerű képződmény alakul ki idővel, a redőben gombás betegségek ülhetnek meg, és még sorolhatnám. A súlytól függ az emlő esztétikuma is, a nagy mell hamarabb megnyúlik” - teszi hozzá a szakember.

„Persze, szoktak kérni mellkisebbítő beavatkozást, de ez ritkább igény, mint az emlőnagyobbítás. A tankönyvekben a túl nagy emlő két alapfajtáját különböztetik meg, ez egyik, amikor az emlő zsír- és mirigyállománya egyaránt kórosan nagy, a másik, amikor csak a zsírtartalom növekszik. Utóbbi általában a kövérség vonzata, ebből van kevesebb. Ha a mell nem kóros méretű, akkor szubjektív, hogy mi számít túl nagynak, alaphelyzetben ránézésre eldönthető, hogy a testalkathoz megfelelő-e az emlő mérete. Egyébként sok nő, aki megkeres azzal sincs tisztában, hogy a melltartóméret mit jelent, sokan a 70-es helyett 80-as mellet kérnek, pedig számmal a mell alatti körméretet jelölik, az emlő nagyságától függő kosárméretet betűvel jelölik”.

Mindenki a mellekhez beszél

Igen, mindenki. A nők is. Pedig úgy nehéz komoly eszmecserét folytatni, ha az egyik fél az ikreket bámulja. Esetleg meg is kérdezi, hogy megfoghatja-e őket, vagy elnézést sem kér azért, mert kellemetlen helyzetbe hoz minket. Az meg a másik baj, ha elnézést kér, és elkezd vörösödni, szóval a mellnézésből nem lehet jól kijönni. A nagy mellű nőknek pedig meg kell szokniuk a dolgot, nincs más választásuk.

És egyéb apróságok…

A nagy mell jobban megereszkedik, mint a kis mell, a ceruzapróba sokszor már legfeszesebb formájában sem működik - ez persze nem azt jelenti, hogy lógós vagy löttyedt az illető melle, csak egyszerűen nagy és természetes. „Ez a buzi nem előre nő vagy felfelé, hanem lefelé, tinédzserként egy tollat se fogott meg, most meg a tolltartót is, így megy ez” – mondja ki teljesen őszintén H az igazat. Ráadásul szerencsétlen még netről sem tud rendelni: „Rendeltem a netről spongyabobos pólót a szokásos méretben, és abból is haspóló lett, felfogja a csöcsöm”.

Ha ez nem élenne elég: a biztonsági öv is borzasztó kényelmetlen tud lenni, de megnyugtatásul közöljük: attól még ugyanúgy véd - persze ha nem extrém méretű mellekről van szó. "Az extrém túlfújt, Lolo Ferrari-féle labdáknál nyilván gond, hogy az öv a csöcsökön feszül, nem a mellkason, hiszen jó eséllyel annyival többet mozdul előre a test mondjuk frontális ütközéskor, ez nagyjából elég ahhoz, hogy a fej sikerrel elérje a szélvédőt vagy a kormánykereket, bár aki akkora otromba szarokat műttet magára, annak jó eséllyel sok hasznát addig sem vette. A simán csak nagy mellű nőknek azonban nincs mitől félniük, az autógyárak mérnökei nem hülyék és igyekeznek úgy tervezni minden biztonsági rendszert, hogy sörhasútól, terhes nőn át nagy mellűig mindenki egyforma túlélési esélyt kapjon" - mondta a Totalcaros Omm.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek