Kedvenc egyedi darabjaink magyar tervezők boltjaiból

Körbejártuk a belvárosi, egyedi ruhákat, kiegészítőket kínáló butikokat, mindenhol felmértük a kínálatot és kerestünk kedvenc darabokat. Rendhagyó boltkörképünkben megnézzük, hol érdemes napszemüveget, zakót, pólót, táskát venni, ha már unjuk a nemzetközi tucatmárkákat, és valami kicsit különlegesebbre vágyunk, lehetőleg nem túl drágán.

Az általunk meglátogatott nyolc üzlet mindegyikében találtunk olyan ruhákat, kiegészítőket, amelyeket fájó szívvel hagytunk ott. Mivel pár utcányira vannak a boltok, így mindet be lehet járni annyi idő alatt, mint mondjuk egy átlagos plázát. Az eladók kedvesek, az árak alacsonyabbak, mint amire számítottunk, mindenhol számítanak férfi vásárlókra is, érdekes azonban, hogy bizonyos tervezők ruháit több helyen is árulják, így van némi átfedés az árukészletek közt – igaz, egész kicsi.

1. Látomás

Cím: Három boltjuk van, mi a Párizsi utca 4-ben jártunk még azelőtt, hogy átszervezték volna a kínálatot. Most már csak kiegészítőket lehet itt kapni, a ruházat a Dohány és Király utcai üzletben van.

Web: www.latomas.hu

Nyitva tartás: Hétköznap 11:00-től 19:30-ig, szombaton 16:30-ig, de érdemes a honlapukon körülnézni, a Király utcai boltjuk például akár 21:00-ig is nyitva van.

Az üzlet: Kis alapterületű bolt, belépéskor kiegészítők fogadnak, állványokon, polcokon sorakoznak az egész olcsó gyűrűk, tárcák, övek, táskák, hajpántok. Hátrébb kaptak helyet az egymással jól kombinálható ruhák, pólók. Az utóbbiak 4000 forint körüli áron kaphatók.

Kínálat: Táskából, cipőből és nyakláncból elképesztően nagy a választék. Nagyon sokszor vannak akciók mindhárom üzletben.

Kedvenc ruhánk: Egy kék, rövid fazonú, duplagombos zakót választottunk. Baráti az ára (5900 forint), különlegessége a hátán lévő csavart hajtóka.

Kedvenc kiegészítőnk: Minden, ami baglyos, fülbevalók 2200 forintért, nyakláncok 2800 forintért.

 

2. Catwalk

Cím: 1052 Budapest, Galamb utca 7.

Web: www.catwalkbudapest.com

Nyitva tartás: keddtől csütörtökig 10:00-től 19:00-ig, szombat-vasárnap 10:00-től 16:00-ig van nyitva a Catwalk. Hétfőn zárva.

Az üzlet: Egy nagyon világos, szobányi bolt, havonta megújuló árukészlettel. Egyszerre csak pár – 50 darab – ruhát találunk az üzletben, így minden azonnal átlátható.

Kínálat: Most épp bézs, világoskék, barackszín ruhákat árulnak, 4000 forintért már csinos felsőt, vagy egyedi, tollas-madaras fülbevalót kapunk. Minden darabban van valami különleges.

Kedvenc ruhánk: Egy 12000 forintos, barackszín, rövidujjú Szidonia Szep kardigán.

Kedvenc kiegészítőnk: Egy 6000 forintos töltényhüvelyes-tollas lánc.

 

3. Blackbox

Cím: 1053 Budapest, Irányi utca 18.

Web: blackboxstore

Nyitva tartás: hétköznap 11:00-tól 19:00-ig, szombaton 10:00-től 18:00-ig.

Az üzlet: Akkora, mint a Catwalk, de több ruhát tartanak. A hatalmas kirakatból nagyon jól belátni az üzletbe, és annak ellenére, hogy keverednek a stílusok, átlátható marad a rengeteg ruha.

Kínálat: Sok tervező munkája megfordul náluk, Anh Tuan, Szép Szidónia, KEPP, Mrs. Herskin, Imogen, etc. Extravagáns ruhákból, kiegészítőkből nincs hiány.

Kedvenc ruhánk: Lick My Legs, bombázómintás ruha, 16000 forint.

Kedvenc kiegészítőnk: Alul átlátszó üveges, kerek napszemüveg, 5000 forintért. Idén nagy trend a kerek keretes napszemüveg, eddig mégis kevés boltban láttunk hasonló darabokat - pedig a kamu Ray-Ban már elég unalmas.

 

4. Eclectick

Cím: 1056 Budapest, Irányi utca 20.

Web: www.eclectick.hu

Nyitva tartás: Hétköznap 10:00-től 19:00-ig, szombaton 11:00-tól 16:00-ig.

Az üzlet: Nagy alapterületű, telis-tele tarka ruhákkal és kiegészítőkkel.

Kínálat: 70-80 %-ban Eclectick ruhákat és kiegészítőket árulnak, de más magyar tervező munkáival is találkozhatunk: például a Balkan Tango biciklibelső-táskái vagy a Redaster legós kiegészítői is kaphatóak. A fiatal, kicsit infantilis, városi bringás diákok lehetnek az üzlet célközönsége.

Kedvenc ruhánk: Baglyos, térdig érő, sötétzöld szoknya, 14900 forint. Akár elegáns is lehet, ha úgy öltözünk fel mellé.

Kedvenc kiegészítőnk: Nyulas kitűző 2400 forintért.

 

5. Retrock Deluxe

Cím: 1053 Budapest, Henszlmann Imre utca 1.

Web: www.retrock.com/deluxe.htm

Nyitva tartás: Hétköznap 10:30-tól 19:30-ig, szombaton 15:30-ig.

Az üzlet: Kétszintes, fapadlós, elegáns, de barátságos helyiség, antik  – de legalábbis régi – bútorokkal, kellemesen különc ruhákkal.

Kínálat: A tervezők: Nanushka, Use-Unused, Je Suis Belle, Tamara Barnoff. Elegánsan és hipszteresen, lazán is felöltözhetünk, kicsit drágábban, mint máshol, de nem elképesztő áron. Egyedi nyári ruhánk már 15.000 forintért lehet.

Kedvenc ruhánk: Az első ízléses leopárdmintás zakó, amit a városban  láttunk, 12950 forintért. Igen, az állatminta még divatban marad.

Kedvenc kiegészítőnk: Az 1500 forintos vászontáska, melyről kiderül, hogyan hámozzunk meg egy emberi fejet.

 

6. Retrock

Cím: 1053 Budapest, Ferenczy István utca 28.

Web: /www.retrock.com/retrock.html

Nyitva tartás: Hétköznap 10:30-tól 19:30-ig, szombaton 15:30-ig.

Az üzlet: Totális - valahol otthonos -káosz, nagyon barátságos légkör és őrült kirakatrendezés jellemzi.

Kínálat: Rengeteg vintage darab, vicces férfipólók és egyedi, különc ékszerek találhatók a boltban.

Kedvenc ruhánk: Molly Wood feliratú női póló 5980 forintért.

Kedvenc kiegészítőnk: Barna, lyuggatott anyagú, használt bőrcsizma kábé 6.000 forintért.

 

7. Mono

Cím: 1054 Budapest, Kossuth Lajos utca 20.

Web: http://monofashion.hu/

Nyitva tartás: Hétköznap 11:00-től 20:00-ig, szombaton 10:00-től 18:00-ig.

Az üzlet: A kirakat és az üzlet is tágas, de míg előbbi szellősen van berendezve, utóbbi igen zsúfolt: 2007 óta a fiatal magyar divattervezők munkáinak gyűjtőhelye.

Kínálat: Mindig van vendégtervezőjük. Állandó márka a Nubu, de Anh Tuan, Artista, Konsánszky, Nanushka és Szidonia Szep ruhákat is tartanak, és egyik nagy kedvencünk a United Nude cipőit is beszerezhetjük az Astoriánál található boltban. Sok a sötét szín, de akad pár világos ruha is.

Kedvenc ruhánk: Nubu dzseki 29000 forintért.

Kedvenc kiegészítőnk: Tacskós nyaklánc 6000 forintért.

 

+1 Poster Urban Outfit

028-designeruzletek-IMG 2006

A boltot ugyan bezárásra ítélték, de a neten él tovább.

Kínálat: Egyedi, nyomott mintás férfipólók, táskák, kaphatók. A boltban sokmindent nem láttunk, ami a webshopban viszont van: női blúztól kezdve az overálig bámi kapható.

Kedvenc ruhánk: Bármelyik férfipóló, 5000 forintért.

Kedvenc kiegészítőnk: Egy 5900 forintos, színes lómedálos, réz nyaklánc.

 


View Kedvenc egyedi darabjaink a magyar tervezők boltjaiból in a larger map

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek