TREND

Kedvenc egyedi darabjaink magyar tervezők boltjaiból

2011. október 30., vasárnap 08:36

Körbejártuk a belvárosi, egyedi ruhákat, kiegészítőket kínáló butikokat, mindenhol felmértük a kínálatot és kerestünk kedvenc darabokat. Rendhagyó boltkörképünkben megnézzük, hol érdemes napszemüveget, zakót, pólót, táskát venni, ha már unjuk a nemzetközi tucatmárkákat, és valami kicsit különlegesebbre vágyunk, lehetőleg nem túl drágán.

Az általunk meglátogatott nyolc üzlet mindegyikében találtunk olyan ruhákat, kiegészítőket, amelyeket fájó szívvel hagytunk ott. Mivel pár utcányira vannak a boltok, így mindet be lehet járni annyi idő alatt, mint mondjuk egy átlagos plázát. Az eladók kedvesek, az árak alacsonyabbak, mint amire számítottunk, mindenhol számítanak férfi vásárlókra is, érdekes azonban, hogy bizonyos tervezők ruháit több helyen is árulják, így van némi átfedés az árukészletek közt – igaz, egész kicsi.

1. Látomás

Cím: Három boltjuk van, mi a Párizsi utca 4-ben jártunk még azelőtt, hogy átszervezték volna a kínálatot. Most már csak kiegészítőket lehet itt kapni, a ruházat a Dohány és Király utcai üzletben van.

Web: www.latomas.hu

Nyitva tartás: Hétköznap 11:00-től 19:30-ig, szombaton 16:30-ig, de érdemes a honlapukon körülnézni, a Király utcai boltjuk például akár 21:00-ig is nyitva van.

Az üzlet: Kis alapterületű bolt, belépéskor kiegészítők fogadnak, állványokon, polcokon sorakoznak az egész olcsó gyűrűk, tárcák, övek, táskák, hajpántok. Hátrébb kaptak helyet az egymással jól kombinálható ruhák, pólók. Az utóbbiak 4000 forint körüli áron kaphatók.

Kínálat: Táskából, cipőből és nyakláncból elképesztően nagy a választék. Nagyon sokszor vannak akciók mindhárom üzletben.

Kedvenc ruhánk: Egy kék, rövid fazonú, duplagombos zakót választottunk. Baráti az ára (5900 forint), különlegessége a hátán lévő csavart hajtóka.

Kedvenc kiegészítőnk: Minden, ami baglyos, fülbevalók 2200 forintért, nyakláncok 2800 forintért.

 

2. Catwalk

Cím: 1052 Budapest, Galamb utca 7.

Web: www.catwalkbudapest.com

Nyitva tartás: keddtől csütörtökig 10:00-től 19:00-ig, szombat-vasárnap 10:00-től 16:00-ig van nyitva a Catwalk. Hétfőn zárva.

Az üzlet: Egy nagyon világos, szobányi bolt, havonta megújuló árukészlettel. Egyszerre csak pár – 50 darab – ruhát találunk az üzletben, így minden azonnal átlátható.

Kínálat: Most épp bézs, világoskék, barackszín ruhákat árulnak, 4000 forintért már csinos felsőt, vagy egyedi, tollas-madaras fülbevalót kapunk. Minden darabban van valami különleges.

Kedvenc ruhánk: Egy 12000 forintos, barackszín, rövidujjú Szidonia Szep kardigán.

Kedvenc kiegészítőnk: Egy 6000 forintos töltényhüvelyes-tollas lánc.

 

3. Blackbox

Cím: 1053 Budapest, Irányi utca 18.

Web: blackboxstore

Nyitva tartás: hétköznap 11:00-tól 19:00-ig, szombaton 10:00-től 18:00-ig.

Az üzlet: Akkora, mint a Catwalk, de több ruhát tartanak. A hatalmas kirakatból nagyon jól belátni az üzletbe, és annak ellenére, hogy keverednek a stílusok, átlátható marad a rengeteg ruha.

Kínálat: Sok tervező munkája megfordul náluk, Anh Tuan, Szép Szidónia, KEPP, Mrs. Herskin, Imogen, etc. Extravagáns ruhákból, kiegészítőkből nincs hiány.

Kedvenc ruhánk: Lick My Legs, bombázómintás ruha, 16000 forint.

Kedvenc kiegészítőnk: Alul átlátszó üveges, kerek napszemüveg, 5000 forintért. Idén nagy trend a kerek keretes napszemüveg, eddig mégis kevés boltban láttunk hasonló darabokat - pedig a kamu Ray-Ban már elég unalmas.

 

4. Eclectick

Cím: 1056 Budapest, Irányi utca 20.

Web: www.eclectick.hu

Nyitva tartás: Hétköznap 10:00-től 19:00-ig, szombaton 11:00-tól 16:00-ig.

Az üzlet: Nagy alapterületű, telis-tele tarka ruhákkal és kiegészítőkkel.

Kínálat: 70-80 %-ban Eclectick ruhákat és kiegészítőket árulnak, de más magyar tervező munkáival is találkozhatunk: például a Balkan Tango biciklibelső-táskái vagy a Redaster legós kiegészítői is kaphatóak. A fiatal, kicsit infantilis, városi bringás diákok lehetnek az üzlet célközönsége.

Kedvenc ruhánk: Baglyos, térdig érő, sötétzöld szoknya, 14900 forint. Akár elegáns is lehet, ha úgy öltözünk fel mellé.

Kedvenc kiegészítőnk: Nyulas kitűző 2400 forintért.

 

5. Retrock Deluxe

Cím: 1053 Budapest, Henszlmann Imre utca 1.

Web: www.retrock.com/deluxe.htm

Nyitva tartás: Hétköznap 10:30-tól 19:30-ig, szombaton 15:30-ig.

Az üzlet: Kétszintes, fapadlós, elegáns, de barátságos helyiség, antik  – de legalábbis régi – bútorokkal, kellemesen különc ruhákkal.

Kínálat: A tervezők: Nanushka, Use-Unused, Je Suis Belle, Tamara Barnoff. Elegánsan és hipszteresen, lazán is felöltözhetünk, kicsit drágábban, mint máshol, de nem elképesztő áron. Egyedi nyári ruhánk már 15.000 forintért lehet.

Kedvenc ruhánk: Az első ízléses leopárdmintás zakó, amit a városban  láttunk, 12950 forintért. Igen, az állatminta még divatban marad.

Kedvenc kiegészítőnk: Az 1500 forintos vászontáska, melyről kiderül, hogyan hámozzunk meg egy emberi fejet.

 

6. Retrock

Cím: 1053 Budapest, Ferenczy István utca 28.

Web: /www.retrock.com/retrock.html

Nyitva tartás: Hétköznap 10:30-tól 19:30-ig, szombaton 15:30-ig.

Az üzlet: Totális - valahol otthonos -káosz, nagyon barátságos légkör és őrült kirakatrendezés jellemzi.

Kínálat: Rengeteg vintage darab, vicces férfipólók és egyedi, különc ékszerek találhatók a boltban.

Kedvenc ruhánk: Molly Wood feliratú női póló 5980 forintért.

Kedvenc kiegészítőnk: Barna, lyuggatott anyagú, használt bőrcsizma kábé 6.000 forintért.

 

7. Mono

Cím: 1054 Budapest, Kossuth Lajos utca 20.

Web: http://monofashion.hu/

Nyitva tartás: Hétköznap 11:00-től 20:00-ig, szombaton 10:00-től 18:00-ig.

Az üzlet: A kirakat és az üzlet is tágas, de míg előbbi szellősen van berendezve, utóbbi igen zsúfolt: 2007 óta a fiatal magyar divattervezők munkáinak gyűjtőhelye.

Kínálat: Mindig van vendégtervezőjük. Állandó márka a Nubu, de Anh Tuan, Artista, Konsánszky, Nanushka és Szidonia Szep ruhákat is tartanak, és egyik nagy kedvencünk a United Nude cipőit is beszerezhetjük az Astoriánál található boltban. Sok a sötét szín, de akad pár világos ruha is.

Kedvenc ruhánk: Nubu dzseki 29000 forintért.

Kedvenc kiegészítőnk: Tacskós nyaklánc 6000 forintért.

 

+1 Poster Urban Outfit

028-designeruzletek-IMG 2006

A boltot ugyan bezárásra ítélték, de a neten él tovább.

Kínálat: Egyedi, nyomott mintás férfipólók, táskák, kaphatók. A boltban sokmindent nem láttunk, ami a webshopban viszont van: női blúztól kezdve az overálig bámi kapható.

Kedvenc ruhánk: Bármelyik férfipóló, 5000 forintért.

Kedvenc kiegészítőnk: Egy 5900 forintos, színes lómedálos, réz nyaklánc.

 


View Kedvenc egyedi darabjaink a magyar tervezők boltjaiból in a larger map

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.10.30 10:54:15bestmuffin

  A cikkben közölt árak láttán szomorúan vettem tudomásul hogy továbbra is csak tucat és még csak nem is márkás dolgokat tudok csak megfizetni.
  De remélem hogy egyszer tényleg majd lelkiismeret furdalás nélkül kis tudok fizetni 15 ezret azért a baglyos szoknyáért, mert az tényleg nagyon tetszik :)

 • 2011.10.30 21:11:44ponishop

  úgy amúgy a Catwalk boltja tudtommal megszűnt már, csak pop-upként működnek, véletlen sem a Galamb utcában. Mikori is a cikk?

 • 2011.10.30 21:11:56emzéperiksz

  Szerintem meg ronda az összes, a velvetesek ízlése meg ritka kifacsart, vagy lefizetik őket ezek a boltok/tervezők. Mutathatnának már néha szép ruhákat is ebben a rovatban, ehelyett hordhatatlan, trampli szabású, gyűrött, mosogatórongyszerű dolgokat mutatnak folyton.
  Se egy szép szín, se egy csinos, nőies, alakot kiemelő szabásvonal, amiben jól nézne ki az ember.
  Cipőt néha találnak csinosat, de csak külföldit, és 500 dollár fölötti árfekvésűt. Ha magyart mutatnak, az tuti, hogy valami trampli lapos sarkú rondaság.

 • 2011.10.31 22:38:22ponishop

  Azért ez tényleg gáz... A Catwalk tényleg megszűnt nyár végén, így nem egészen értem, hogy az oda vonatkozó rész hogy íródott. De a legdurvább, hogy a cikk íróját olyan szinten nem érdeklik a kommentek, hogy arra sem veszi a fáradságot, hogy kijavítsa ezt az apró, ám lényegtelen információt. :-P
  Ráadásul ha már sikerült a bolt weboldalának a linkjét megtalálni, esetleg rá is lehetett volna kattintani, hátha akkor feltűnt volna, hogy a bolt már nem létezik.
  (azt már csak halkan teszem hozzá, hogy vajon a fotók mikor készülhettek, ha a bolt már zárva, illetve a cikk többi része mennyire lehet naprakész... gondolom hasonlóan.)

 • 2011.11.01 17:34:47badabum

  90%-a ultra gagyi!
  Bakker ha tényleg ez a magyar felhozatal akkor az siralmas---

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta