Vágó Réka az álmai alapján tervezett

A geometrikus formavilággal játszó és az álomképek inspirációjából megelevenedő kapszula ékszerkollekciók mellett a ’80-as évek hangulatát idéző szexi, női cipőkkel fűszerezte meg a Mono idei őszi-téli szezonváltó kínálatát.

Sorra érkeznek a magyar tervezők e borongósabb időszakot felpezsdítő kollekciói az üzletbe. Elsőként a NUBU őszi-téli konstruktivista inspirációkon nyugvó sorozata, Nanushka és az Artista darabjai kerülnek a Mono fogasaira. Miközben vendégtervezők izgalmas kapszulakollekciói is új színt visznek a kínálatba az állandó dizájnereket kiegészítve. Ebben a hónapban Ferencz Vanda és Vágó Réka munkáival ismerkedhettünk meg.

Újragondolt Carbon kollekció

Jellegzetes, geometrikus formavilágáról, visszafogott építészeti stílusáról azonnal beazonosíthatóak Ferencz Vanda ékszerei, melyek éveken keresztül fantasztikusan egészítették ki a USE Unused kreációit, majd Je Suis Belle és Nanushka ruháit. De tervezett kitűzőket a tavalyi Velencei Biennálé magyar pavilonja számára is.

Legújabb 2011-es Carbon kollekciója a rá jellemző hangsúlyos és intenzív látvány mellett anyagválasztásában is figyelemfelkeltő. Most azonban exkuzív kollekciójának egy olyan változatát készítette el a Mononak, mely azt a szélesebb vásárlói réteg számára is elérhetővé tette. A nehezen megmunkálható, különleges anyagot színezett műanyag és egyéb textúráltságot adó dekoranyagokra váltotta, ugyanakkor következetesen megtartotta a rá jellemző formavilágot. Így a munkái által képviselt letisztult, de annál látványosabb életérzésből mit sem veszítve sokkal több ember számára elérhetővé váltak ékszerei.

Ékszerekben megelevenedő álomképek

Vágó Réka elsősorban luxusminőségű, kézzel készített cipőiről és táskairól volt eddig ismert. Idén ősszel azonban limitált ékszerkollekciót álmodott meg a szó legszorosabb értelmében. Ugyanis a most bemutatott kapszulakollekcióban valóban egy álom emlékkepei elevenednek meg, melyet Kárpáti Róbert ékszertervezővel közösen alakítottak ki. A sötét erőben világító apró gombák és virágok mesés luxusvilágába vezetnek az arany, ezüst és az égetett fa kombinációjából készült karakteres gyűrűk, nyakláncok és fülbevalók.

De a rekavago markát fémjelző cipők idei kapszulakollekciójának bemutatása sem marad el. Az őszi-téli szezonra jellemző klasszikus fekete fényes bőreit most a mustársárga, narancsosbarna krokodilmintás felületek tették izgalmassá. A barnás árnyalatok pedig mentazöld, mélylila és kopott világoskék ellenpontokkal egészültek ki. A magyar dizájner ezúttal a '80-as évek hangulatát idézte meg a sikkes lábbelikben. Táncos múltjának köszönhetően Vágó Réka cipői nem csak nőiesek és trendik, hanem kényelmesek is. A szexi magassarkú cipők mellett, így a mozgalmas hétköznapok elmaradhatatlan kelléke a lapostalpú balerinacipők is éppúgy helyet kaptak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra