Az érzékiség sérülékennyé, de gyönyörűvé teszi a nőket

Megpróbálom felszínre hozni azt, ami legbelül van: a nőiességet, az érzékiségét, az elfogadást, a szerelmet és a szeretetet – jellemezte különleges haute couture kollekcióját Tamara Barnoff. A nők ősi érzelemvilágát tradicionális magyar motívumokon keresztül értelmezi újra a grúz származású tervezőnő.

Ismét meghökkentő és magával ragadó kollekcióval rukkolt elő a hét éve Budapesten dolgozó multimédia művész, aki sokkal inkább érzelmeken keresztül értelmezi a divatot, mintsem a látvány egyszerű szintjén. Munkáiban egyrészt az általános emberi életérzések mellett saját belső világát igyekszik feltárni és közreadni, másrészt közvetlen környezetének élethelyzetéből, körülményeiből merít inspirációt.

Felszínre hozom, ami legbelül van

Az érzékiség, a szeretet és a szerelem egységéből született a Magyar Mesék Nőkről nevet viselő legújabb sorozata. A selymek lágy színei, a finoman rétegzett anyagokon megjelenő pillangószerű motívumok  éterivé teszik a ruhákat. Az általa megteremtett misztikus mesevilág színeiben és formavilágában csupán jelzésszerűen idézi meg az ősi, magyar gyökereket. Ezzel a gesztussal emelkedik általános érzelmi élménnyé üzenete.

„Én így látom a magyar nőket, és megpróbálom felszínre hozni azt, ami legbelül van: a nőiességet, az érzékiséget, az elfogadást, a szerelmet és a szeretetet. Így a nő sérülékenyebbé, ugyanakkor gyönyörűvé válik” – mondja Tamara.

A magabiztosság és érzéki nőiesség

Igaz ez a gondolat a tervezőnő letisztult, sajátos megoldásokkal és technikákkal készülő prêt-à-porter kollekcióira is. Az általa készített ruhák és kiegészítők különleges megoldásaival, egyszerű szabásvonalaikkal vagy élénk színeikkel mindig felhívja a figyelmet az egyre nehezebben értelmezhető emberi viszonyokra, kapcsolatokra.

Különleges szemléletmódja a magabiztosság és érzéki nőiesség, és a később védjegyévé váló professzionális szabásvonalak már az első kollekciójában szembetűnőek voltak. Miután a J. Nikoladze College of Arts-on festészet szakon, majd a Tblisi State Academy of Art-on divattervező szakon megszerezte diplomáját, 2004-ben Budapesten megalapította saját márkáját, a Barnoff-ot.  Bár akkor még egyedi, kézzel készült különleges cipői által került be a köztudatba. Ma már a brand égisze alatt egyaránt készít női és férfi prêt-à-porter kollekciókat, meghökkentő haute couture kreációkat és a cipők mellett más kiegészítőket, például napszemüvegeket is. Emellett nem csak a divat világának aktív résztvevője, hanem filmeknek és színházaknak is tervez.

Fotó: Balla Vivienne

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek