Beyoncé ujján 5 millió dollár ragyog - az elképesztő gyűrűk versenye

Az elképesztő pazarlások világában, a hírességeknél elvi kérdés a hihetetlen összegekért vásárolt eljegyzési gyűrű. Íme ezek közül néhány, amelyeket méretüknél fogva távcső nélkül is könnyedén meglátni: többek közt Elizabeth Taylor, Beyoncé és Catherine Zeta Jones a büszke arák sorában.

A mai celebvilágban még mindig minden tekintetben kiemelt hangsúlyt kap a méret, így a nősülni vágyó hírességek - nem meglepő módon - az eljegyzési gyűrűkön csillogó kövek méretét tekintve is szeretnek egymásra licitálni. Rengeteg karát és még több csillogás a Shine válogatásában.

Heidi Klum

A modell természetesen Sealtől kapta ezt a 10 karátos, kanárisárga és ovális gyémánttal díszített gyűrűt: az énekes Brit Columbiában, egy több ezer méter magasan, külön erre a célra épített iglóban kérte meg Klum kezét.

Catherine Zeta Jones

Michael Douglas a színésznőt egy 1920-as évekből származó, 10 karátos antik gyűrűvel jegyezte el, a hegyes-ovális Fred Leighton-gyűrű állítólag 2 millió dollárt ér (közel 390 millió forint).

Elizabeth Hurley

A színésznő 2007-ben házasodott össze az indiai Arun Nayarral, aki ezzel a 15 karátos, négyzet alakú gyémánttal ellátott Chopard-gyűrűvel bizonyította szerelmét. Az már más kérdés, hogy Hurley 2010-ben beadta a válókeresetet.

Beyoncé

Ha a várandós énekesnő nem is mindig viseli a Jay-Z-től kapott, 5 millió dollárra (több mint 967 millió forintra) becsült 18 karátos gyémántgyűrűt, leleményes módon akkor is ott visel magán egy jelet. A gyűrűsujjára ugyanis egy római IV-es van tetoválva, mivel április 4-én házasodtak össze, és mindkettőjük születésnapja 4-ére esik.

Paris Hilton

Meglepő és mulatságos, hogy akadt olyan ember, aki eljegyezte Paris Hiltont, ráadásul még ugyanarra a keresztnévre is hallgat. A görög hajótársaság-örökös Paris Latsis egy 24 karátos, 4,7 millió dollárt érő gyémánttal kérte meg a szőkeséget, akivel aztán röpke 5 hónap után fel is bontották a jegyességet. A méretes gyűrű végül egy jótékonysági aukción talált gazdára.

Elizabeth Taylor

Fotó: Reginald Davis / Rex Features
Fotó: Reginald Davis / Rex Features

A nemrég elhunyt angol-amerikai színésznő összesen 8-szor ment férjhez 7 férfihoz, Richard Burton volt a szerencsés, akihez kétszer is. Ezt a monumentális, 33 karátos gyémántgyűrűt is tőle kapta 1968-ban. Bár ez nem a hivatalos eljegyzési gyűrűje – hiszen 4 évvel korábban házasodtak össze –, mégis ez volt az a később emblematikussá vált ékszer, amelyet állandóan hordott.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek