TREND

Még a hajad is melegít: 6 tipp, mielőtt fodrászhoz mennél

2011. július 15., péntek 13:54

Kerek archoz az állnál hosszabb frizura a jó választás, a szögletes arc élei azonban éppen állig érő hajjal tompíthatók. Ha kánikulai hajvágatásra készülsz, de még nem tudod, milyen fazon állna jól, íme néhány tanács a különböző arcformákhoz passzoló frizurákról.

Ha a cukorkarózsaszín felnyírt, és fiúsan rövid hajak trendje annyira megfogott, hogy végre rászántad magad a hajvágásra, akkor jön a dilenmma, hogy milyen fazon mellett érdemes döntened, hogy ne nyúlj nagyon mellé. Mert attól még, hogy odavagy Halle Berry hajáért, korántsem biztos, hogy az említett frizura számodra is nyerő lesz.

A trendeket bemutató cikkünk után tehát körülnéztünk a nemzetközi gyakorlatban. A Shine a letargikus kimenetelű hibák elkerülése érdekében a celebstylist Ange Grmolyes-t és Dean Banowetzet kérdezte meg a különböző arctípusokhoz legjobban illő fazonokról.

Tény, hogy a tökéletes frizura megtalálásának kulcsa az arcformában rejlik. Ha esetleg nem tudod biztosra a saját arcod típusát, érdemes ezt a kvízt kitöltened. Ha már tudod, melyik kategóriába tartozol, íme 6 remek tipp, milyenre vágasd a hajad.

Ovális arcnál nagy a szabadság

Kristen Wiig frizurája tökéletes választás az ovális arcúaknak: „Nem túl hosszú, és harmóniában van az arcformájával” - mondja Grmolyes. Ehhez a típushoz egyébként gyakorlatilag bármilyen hajfazon remekül illik, így bátran lehet kísérletezni – buzdítanak a szakértők.

Ha kerek az arcformád

Ahhoz, hogy az arcod hosszúkásabbnak tűnjön, és elkerüld a gömbölyű, jóllakott napközis benyomását, a hajad hossza haladja meg az állad vonalát. A Fergie-éhez hasonló hosszú tincsek segítenek kissé megnyújtani az arcodat. Emellett nem árt, ha kerülöd a bubifrizurát és társait, amik csak még kerekebbé teszik a fejedet.

A szögletes arcforma tompítható

Ez sem reménytelen: ott van például Keira Knightley és Olivia Wilde, akik tipikus példái annak, mihez kezdj, ha több az arcodon a vonalzóval megrajzolható vonal, mint kellene. A hosszabb, középen vagy oldalt elválasztott bubifrizkó például elrejti az állkapocscsont éles vonalát, ezzel együtt viszont kiemeli az arccsontot. Emellett a frufru is segít tompítani a markáns vonalakkal megáldott, szögletes arcberendezést.

Hosszúkás, téglalap alakú arc

Ilyen esetben kerüld a hosszú hajat, de legalábbis a vállig érőnél soha ne legyen hosszabb – vázolja fel a megfelelő kombinációt Ange Grmolyes. A Tyra Banks-éhez hasonló hosszú frufru a széles, nagy homlokot is ellensúlyozza és azt az illúziót kelti, mintha az arc széles(ebb) lenne.

Szívalakú vagy?

A szívalakú arcformával megáldott Kristen Bell finom hajhullámai azért tudnak működni, mert olyan módon keretezik az arcát, hogy attól az kerekebbnek tűnik. A két stylist ilyen esetben nem javasolja a markáns frufrut, mert az csak még jobban szélesítené az egyébként is széles homlokot.

Gyémánt alakú arc

Ilyenkor az arccsont szélesebb, mint a homlok és az áll vonalának szélessége, és szerencsés vagy, ha ezzel áldott meg a sors. Gyakorlatilag bármilyen frizura jól áll ennek a típusnak, csak arra figyelj, hogy a fejtetődön és az arcod két oldalán ne legyen túl sok és sűrű a hajad, nehogy túl hosszúkásnak vagy túl szélesnek tűnjön az arcod. Kerry Washington például okosan csinálja.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta