Modellevolúció: az elmúlt évtizedek legnagyobb bikinisztárjai

A bikinimodellek teste jelzi a lehető legpontosabban az adott kor valós ideálját. Aki dögös egy fürdőruhában, az mindenhogy dögös, legyen bármilyen testalkat is a divat a kifutókon vagy a magazinokban. Az elmúlt évtizedek olyan modelljeit, színésznőit gyűjtöttük össze, akik a legmélyebb benyomást tették a férfiakra. Szavazz, hogy szerinted melyik volt a legjobb!

Ahhoz képest, hogy az évszázad elején egy merész úszónőt egyberészes fürdőruhája miatt csuktak le, már a hatvanas években tangában pózoltak a modellek. De nagyon nem volt mindegy, hogy ki mutatja be a legújabb bikinidivatot. Szavazz, hogy szerinted melyik volt a legdögösebb, legnagyobb hatást kiváltó modell a kezdetektől napjainkig!

01. Anette Kellerman

Az 1887-ben született ausztrál úszónőt igazából nem nevezhetjük bikinimodellnek, hiszen ő éppen azzal hívta ki maga ellen a kor puritánjainak haragját, hogy 1907-ben egy testhez álló egyberészes fürdőruhában jelent meg az egyik amerikai tengerparton. Ezért gyorsan le is csukták, így az egyébként meglehetősen sokoldalú és exhibicionista sportoló gyorsan az érdeklődés középpontjába került. Hirtelen a nők jogainak védelmezője lett, és ezt a hullámot meglovagolva gyorsan meg is alapította saját vállalkozását, az Anette Kellermans-ot, amely természetesen modern fürdőruhákat kínált a nőknek. Később színésznőként ő volt az első, aki meztelenül is megmutatta magát a filmvásznon.

02. Michéle Bernadini

Az első igazi bikinimodell, szó szerint. Mikor a zseniális francia tervező, Louis Réard merész, kétrészes modellje bemutatójára készült, egyszerűen nem talált olyan lányt, aki azt nyilvánosan is viselni merte volna. Ekkor jött a párizsi modell és táncosnő (ez az akkori idők mai modell/színésznő titulásának megfelelője volt), Michéle Bernadini, és simán villantotta fehér fenekét, melyen a lebarnult részeket a korábbi bundabugyi vonalai választották el az intimebb részektől.

03. Peggy Moffitt

Sikereit elsősorban a gátlástalan, szégyentelenül nyomulós kaliforniai tervezőnek, Rudi Grenreichnek köszönheti. A magát a monokini feltalálójaként aposztrofáló Grenreich Moffitton mutatta be a melleket fedetlenül hagyó fürdőruhát, melyet egyébként korábban a franciák is feltaláltak. Persze mindez Amerikában nagyobbat ütött, így meghozta a sikert Peggy Moffittnak is, aki még hosszú éveken át dolgozott közösen Greinreichhel.

04. Raquel Welch

Talán nincs is még egy olyan színésznő, akiről ennyi fürdőruhás kép készült volna, és akit ilyen sokszor vettek volna filmre, amint éppen kiemelkedik a vízből. Az 1940-ben született  Raquel Welch a hatvanas évek szexszimbóluma volt, a Remény rabjaiban is fontos szerepet játszik a róla készült plakát. A férfiak fantáziáit azonban mégis az Egymillió évvel ezelőtt címszerepében, barlanglakó bikinijében mozgatta meg - és mozgatja vélhetően ma is. Aki a világ egyik legszexisebb trailerét szeretné megnézni, kattintson ide.

05. Cheryl Tiegs

A képen azt a plakátot láthatjátok, mely a hetvenes években minden egyes autószerelő műhely falára ki volt tűzve. A Sports Illustrated 1978-as számához járt ez a poszter, mely a modellt, Cheryl Tiegs-et is egycsapásra híressé tette. Elképesztően nagy sikerét és meglepően hosszú karrierjét természetes bájának köszönhette. Úgy tudott szexin pózolni, hogy egy pillanatra sem vált közönségessé, és bármilyen képet is készítettek róla, a közönség zabálta.

06. Christie Brinkley

Az igazi kalifornia szupermodell prototípusa, természetesen szőke és kék szemű, sportos, a bőre napbarnított. Ennek ellenére Párizsban indult el a modellkarrierje, ahol megszeppenve vette tudomásul, hogy divatos ruhák helyett egy sárga bikinit adtak rá. "Halálosan rettegtem a gondolattól, hogy ebben kell végigmennem a kifutón" - mesélte a modell. Aztán beválogatták a Sports Illustrated éves fürdőruha mellékletébe, ezzel igazi bikinimodellé vált, és általában ő kapta a legapróbb, legkevesebbet takaró darabokat. A nyolcvanas évek elején már ő volt a legjobban kereső topmodell, még a Life címlapján is szerepelt.

07. Elle Macpherson

A divatvilágban csak úgy hívták a modellt : A Test. Hatszor szerepelt a Sports Illustrated Swimsuit Issue címlapján, ez sem előtte, sem azóta nem fordult elő. A kilencvenes években, a topmodellek fénykorában is a legjobbak között jegyezték, a Gianni Versace által sztár pozícióba emelt Naomi Campbell, Linda Evangelista és Cindy Crawford modellgenerációjának oszlopos tagja. A legdöbbenetes az, hogy ma, 48 évesen is olyan teste van, amiről a legtöbb nő egész életében csak álmodozik.

08. Heidi Klum

A Victoria's Secret angyalának fantasztikus teste is a Sports Illustrated mellékletében vált világhírűvé. Tavaly sokan elszomorodtak, amikor bejelentette, hogy többé nem vesz részt a világ egyik legsikeresebb show-ján, de azért elég erős belegondolni, hogy úgy maradt az egyik legtökéletesebb testű modell, hogy közben szült négy gyereket.

09. Adriana Lima és Ana Beatriz Barros

Persze, tudjuk, kicsit aljas dolog, hogy egyként kezeljük őket, de a két brazil topmodell neve szinte elválaszthatatlan egymástól. Mindkettő gyönyörű, igazi dél-amerikai szépség, hasonló adottságokkal és ugyanolyan sikerek is. A nyolcvanas években születtek, iszonyú gyorsan futottak be, és rengeteget kerestek. Valószínűleg mindkettejüket többször fotózták bikiniben, mint felöltözve. A fórumokon vérre menő vitákat folytattak rajongóik, teljesen felesleges fejtegetésekben próbálták bizonygatni, hogy ki a szebb - mi viszont most igazságot teszünk, és párban szavazhattok rájuk. (Bocs.)

10. Erin Heatherton

Listánkon ő a legfiatalabb, még csak 22 éves, de már szerepelt a Victoria's Secret Naked kampányában (melegen ajánljuk a kattintást), a kifutóra lépett többek között Dolce & Gabbana, Gianfranco Ferré, Lacoste, Marc Jacobs, Michael Kors, Moschino és Oscar de la Renta kreációkban, most júliusban pedig az orosz Elle-be készített róla egy fantasztikus sorozatot Enrique Badulescu. Érdemes megnézni az egészet. A jövő szerintünk Eriné.

BÓNUSZ: A Baywatch lányok

Persze igazából nem tartoznak ide, de ha azt vesszük, hogy nők, bikiniben vannak, és minden bizonnyal hagytak nyomot a világban, akkor azért tisztelgünk előttük ezzel a csodálatos videóval, amelyben egy lelkes rajongó a sorozatban szereplő összes lány képét rendezte sorba.

Érdekességek