TREND

3000 dollárért Gucci rugdalózót: luxus bébibumm

2011. június 28., kedd 07:46

Korábban is lehetett már kapni Dior logós babaruhákat, de úgy tűnik, 2011-ben a felső kategóriás divatházak szervezett támadást indítanak a szülők pénztárcái ellen. Gombamód szaporodnak a gyerekeknek szánt luxuskollekciók, így a csemetéket saját maguk kicsinyített másának öltöztethetik a pénzes szülők.

Baby Dior
Baby Dior

Úgy tűnik, miután a luxuscikkek végérvényesen meghódították maguknak a megfelelő felnőtt közönséget, úgy gondolták a divat nagy mágusai, ideje áttérni a fiatalabbakra. Az Elle, az Interview és a Vogue magazinok olyan tiniszínésznőkkel interjúznak, mint Chloe Moretz a Ha/Ver című filmből vagy Kiernan Shipka a Reklámőrültekből (Mad Men).

Steinfeldet, aki A félszeműben játszott, a Miu Miu választotta új múzsájának, míg Elle Fanninget, akit most a Super 8-ban láthatunk a mozikban, a Rodarte tervezőpáros karolta fel. Az amerikai tinédzserek 50 milliárd dollárt költenek évente, így nem csoda, ha ráeszméltek okos üzletemberek, hogy érdemes erre a területre is figyelni.

Missoni babakocsi
Missoni babakocsi

A méret zsugorodik, az ár marad

De a radikáis fiatalodásnak ezzel még nincs vége: a divattervezők elképesztő sebességgel, egymás után mutatják be az egészen kis gyerekeknek szóló ruhakollekciókat. A Baby Dior és a Little Marc (Marc Jacobs egyik "alvállalkozása") után a Fendi, a Gucci, a Burberry, Stella McCartney és Jean Paul Gaultier is csatlakozott a bébibummhoz.

Kislány Burberry kabátban
Kislány Burberry kabátban

A helyzet viszont most kezd igazán kicsúcsosodni: csak múlt héten két nagy márka, a főként estélyi ruháiról ismert Lanvin, illetve a jellegzetes kötöttárujáról híres Missoni prezentálta a sajtónak új gyermekruha vonalát, a Lanvin Petite-t és a Missoni Baby-t. Mindkettő a felnőtt vonal jellegzetességeit ültette át miniatűr változatba.

Fodros, kicsi bikini

A Lanvinnál kristályokkal díszített selyemtaft ruhácskákat képzeljünk el, a Missoninál picurka fodros, cikkcakkos bikiniket. A Versace szintén ebben a hónapban fogja bemutatni a rock által inspirált Young Versacét az olaszországi Pitti Bimbo vásáron.

Bár a méretek összezsugorodtak, az árak korántsem: Stella McCartney gyerekruhái 20-150 dollár között mozognak, a Guccinál akár 3000 dollár is lehet egy rugdalózó. Úgyhogy ezeket ismét csak az fogja vásárolni, aki nem sajnálja kidobni a csodálatos organza dresszt, amit épp leevett vagy összesarazott a kis drágaság.

A Hint és a New York Magazine cikkei nyomán.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta