Házi ajakfény aloe verából és céklából

Az ajkak ápolását nemcsak az illatszerboltokban kapható késztermékekkel lehet megoldani, házilag, friss összetevőkből is elkészíthető az ajakápoló szájfény.

Az amerikai 'How Do I Look' műsor háziasszonya, Jeannie Mai az alábbi összetevőkből készít házi szájfényt:

Egy teáskanál aloe vera zselét összekeverünk fél teáskanál kókuszolajjal, hozzáadunk néhány csepp E-vitamin olajat, majd összemixeljük. Az alapkeverékhez lehet még adagolni pár csepp levendula-vagy mentaolajat, hogy kellemes illata legyen, aki pedig színezni is szeretné a házi ajakfényt, adhat hozzá pár csepp céklalevet vagy más piros bogyós gyümölcs levét, aki azonban sötétebb színt szeretne, cseppentsen az alapmasszához kávét!

Vitaminbomba az ajkaknak

Az aloe vera zselé hidratálja, puhítja, nyugtatja és regenerálja az ajkat, főleg azoknak tesz jót, akiknek száraz, kicserepesedett a szája. Az E-vitamin olaj erős antioxidáns, bőrtápláló, rendszeres használata segíti a bőr megújulását, késlelteti a ráncok kialakulását; mivel nagyon tömör, más hordozóolajhoz kell keverni. A levendula-és mentaolaj pedig nemcsak illatuk miatt fontos összetevők, beindítják a véráramlást, amitől az ajkak egészségtől duzzadnak.

Ne csak az ajakfényed, a fogpasztád is csináld magad!

Ha már a házi készítésű recepteknél tartunk, a fogkrémet is készíthetjük mi magunk, a mixhez nem kell több, csak 1 teáskanál tengeri só, 3 teáskanál szódabikarbóna, 1-2 csepp szegfűszeg olaj és 1-2 csepp teafa olaj. A hozzávalókat csak össze kell keverni és mehet a súrolás.

Oszd meg másokkal is!
Mustra