TREND

32 év után függő lettem - a körömlakk a legolcsóbb kiegészítő

2011. június 20., hétfő 14:12

Brit tudósok biztosan tudnák a magyarázatot arra, hogy miért fog nyáron vad körömpingálásba az is, akit egyébként ez hidegen hagy. És azt is kideríthetnék, hogy miért mutatunk a hőmérő higanyszálának emelkedésével egyenesen arányosan nagyobb hajlandóságot arra, hogy a lehető legszínesebbre lakkozzunk. Mindenesetre álljanak itt most a nyár slágerszínei.

Az élénk szín rövid körmön sokkal jobban néz ki, ha túl hosszúra hagyjuk, akkor a színnel együtt könnyen közönségessé válik. Ha a kezünkön túl vad lenne egy árnyalat, még mindig felkenhetjük a lábunkra, vagy kereshetünk belőle áttetszőbb változatot.

Az a tézis is megdőlt már rég, hogy a kéz és a láb körmeit ugyanolyan színre kell kifesteni, bár némi harmónia azért nem árt. Ajánlott a szín alá és fölé egy-egy átlátszó réteget felvinni, hogy ne színeződjön el a köröm, illetve tovább tartson. A minden köröm másik színű mókát viszont hagyjuk meg a tiniknek.

32 évig nem festettem, de most rákaptam

"Azért kezdtem el körömlakkot használni, mert olcsóbbnak tűnt, mint megannyi kiegészítőt venni. Mivel fogalmam sem volt róla, hogyan kell körmöt festeni, a kolléganőimet kértem meg, hogy csinálják meg nekem - első körben -, mert úgy gondoltam, ez is egy olyan mutatvány, amit elsőre lehet, hogy nem tudok hibátlanul véghez vinni.

Korábban azért nem használtam, és egyáltalán nem is gondoltam opcióként a körömlakkokra, mert unalmas színek voltak. 2011-ben viszont sok érdekes, matt szín bukkant fel a drogériákban, így kedvet kaptam hozzá. Már tudom, hogy melyik körömlakkot nem érdemes megvenni, melyiket nem fogom tudni magamnak felkenni. Óriási találmány a körömlakk, örülök, hogy valakinek eszébe jutott annak idején ez a biznisz"- számolt be 32 éves korának nagy aha-élményéről szerkesztőnk, Viki.

Friss málna és ananász

A klasszikus vörös körmök helyett keressünk olyan variációt, amit kicsit megbolondítottak: narancsos vagy épp málnás pirosakat, korallszínűt. Ettől pedig már csak egy lépés az igazán szemkápráztató élénk pink, ami nemcsak a szájon, hanem a kezünkön is megjelent. Minél ordenárébb fukszia, annál jobb! Persze a romantikusok megmaradhatnak a szokásos kislányos babarózsaszínnél vagy barackos árnyalatoknál.

Igazán nyárias a sárga, ez szintén lehet pasztelles vajsárga, de élénk citrom vagy melegebb napsárga is. Bármilyet is választunk, garantáltan jókedvre derít, csakúgy mint a narancs, aminél szintén választhatunk szelídebb rózsaszínes vagy épp téglavörös árnyalatot.

Szokatlan kontra semleges

A kékek szintén kivilágosodtak és felfrissültek, az egészen halvány égszínkék és a mentás-türkizes zöld is menő, de a vibráló királykék és farmerkék is. Ha mindenáron sötétebb színre vágyunk, akkor az irizáló gyöngyfeketét vagy a mélyebb pezsgőszínt nekünk találták ki.

Idén nyáron a terepszín is meghódítja a körmeinket: a zöld egészen friss változataitól a khakiig terjed a skála. Tovább lehet növelni az extraságfaktort, ha csillámos is a mohaszín.

Persze nem kötelező megőrülni, a francia manikűr mellett vagy helyett is semleges árnyalatok egész tárházából lehet válogatni, szürkétől a csontszínen át bézsig. És bár a matt lakk divatja is egyre terjed, ezek közül érdemes olyan lakkot választani, ami ha nem is csillámos, de magas fényű, hogy ne legyen élettelen próbababa kezünk.

Hol keressünk?

Az alacsonyabb árkategóriás termékek közül sok jó szín van az Essence-nél és a Catrice-nál, de érdemes figyelni a ruhaüzletek és drogériák sajátmárkás lakkjait és a limitált kiadású színeket is. Kicsit drágább, de széles palettája van az OPI lakkoknak. Luxusmárkák közül pedig kultszíneket találunk a Chanelnál, de a Dior, az Estée Lauder és az YSL is el szokott találni jó pár színt.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.06.20 14:33:09kiscickány

  Én is így voltam vele, aztán egyszer csak kialakult egy igen csúnya és makacs allergiás reakció nálam a körömlakkok egyik összetevőjére, amit egy éven át sem pontosan meghatározni, sem kikezelni nem lehetett. Imádom a körömlakkot, de azóta tiltólistás sajnos. :(

 • 2011.06.20 15:32:48franc0

  Undorodom azoktól a nőktől, akik körömlakkot használnak.
  Sosem értettem, hogy tetszhet ez bárkinek.

 • 2011.06.20 16:28:08phaszfej

  Csatlakozom francohoz. Egy nőnek totál felesleges cicomáznia magát. Egy normális férfi lakk és vakolat nélkül is meglátja a szépséget egy nőben, sőt, akkor látja csak meg igazán. Aki napi rendszerességgel festi magát, az tulajdonképpen azt üzeni, nesztek, fiúkák, itt vagytok, csináljatok meg. Na most erre komoly szándékú ember nem mozdul, inkább hátat fordít, mert csábítást és kurvaságot sugall. A nő legyen elegáns, igényes, de diszkrét.

 • 2011.06.20 16:44:43sushi7

  Sem a smink, sem a körömlakk nem ütközik azzal a kitétellel, hogy a nő legyen elegáns, igényes, de diszkrét. Minden mérték és jó ízlés kérése: a jó smink nem kiabál, szinte észre sem veszed. Akinél meg undort kelt a körömlakk, ott nem a lakkal, hanem a nővel van baj. Ha igazán bejön egy nő, kizártnak tartom, hogy undorodnál tőle a lakk miatt... és egy nőnek sosem felesleges cicomáznia magát. Hozzá tartozik. Inkább a cicomázás, mint a kelkáposzta főzelék szaga :(

 • 2011.06.20 16:51:32ancsamancs

  Kösz fiúk, akk megtartom jó szokásomat, nekem ugyanis nem kell senki, és szeretném az egyetemet zavaró tényezőktől mentesen elvégezni. 1ébként van 1 tábor aki nem kurvaságból csinálja hanem csak h mennyire jól néz ki ezzel v azzal. Mondjuk én se mindennap csinálom, csak ha nem vagyok fáradt és éppen olyan kedvem van. Ez csak játék. Én nem értem miért kell egy élénk, színes megjelenésű valakire kurvát kiáltani, hiszen ők meg rendszerint ízléstelenül vannak felöltözve.

 • 2011.06.20 16:53:49döglött macska az úton

  @phaszfej: mert az teljességgel elképzelhetetlen, hogy egy nő azért festi magát napi rendszerességgel, hogy magának tetsszen, és nem a férfiaknak... személyszerint én gyakran sminkelek és festem a körmeim, azért, hogy magamnak tetsszem, hogy mit gondol erről más, az pont nem érdekel. de érdekes módon még senki sem kurvázott le azért, mert ki vannak festve a körmeim :o

 • 2011.06.20 17:08:09Muffinka

  Én is szeretem a lakkot és kizárólag a saját kedvemért használom. Abszolút nem befolyásol ebben mások vélemény, pont olyan amilyet éppen szeretnék.
  Ha valaki ezért kurva...hát lelke rajta mindenkinek, én nem ebben mérem az embert.Például a legvadabb színekre is kilakkozom magam, viszont nagyon zárkózott típus vagyok pasi téren.

 • 2011.06.20 17:17:47phaszfej

  Oké, nem veszem el tőletek az utolsó szalmaszálat is, hogy találtok magatoknak rendes, de vagány, jóképű, de hűséges fiút.

 • 2011.06.20 17:23:15phaszfej

  De azért érzitek, hogy igazam van.

 • 2011.06.20 17:46:15ancsamancs

  a név kötelez

 • 2011.06.20 17:56:44ancsamancs

  És nem szeretem a sztereotípiákkal beoltott sekélyes fiúkat. Ha nem csak egy körre kell valaki, akkor beszélgetni szoktak az emberek, és az többet árul el a gondolkodásukról, mint az, ahogy megjelenik az utcán. Ha ez megerősíti a vonzalmat, akkor már nem szokás holmi körömlakkokkal foglalkozni. Nem tudom, hogy te hogy/mi alapján szoktál új emberi kapcsolatokat kialakítani, de ha ezt nekem kell elmondanom, akkor sajnállak. Sok izgalmas egyéniségtől fosztod meg magad:)

 • 2011.06.20 18:25:45ancsamancs

  Tudod ez a titka annak hogy valakinek a diplomatagyerektől a cigánygyerekig, a művészlélektől a plázacicáig mindenféle barátai legyenek, és ahol megfordul újabbakat szerezzen. Minél többféle embert ismersz, annál többféleképpen látod a világot, és nem ócsárolsz egyből egy külső vagy szokás alapján. Azt hiszen túl kevés körben fordultál meg.

 • 2011.06.20 18:59:34phaszfej

  Nem kurváztam le senkit, tessék elolvasni! Mindenestre tapasztalatból azt mondom, hogy az igazán szép nők mindig szolidan, az alkalomhoz illően kenik magukat, viszont a kicsit csúnyábbacska nők, akik még nem barátkoztak meg azzal, hogy nem ők a legszebbek, mindig túlfestik és túlöltözik magukat. És amelyik ezt csinálja, az általában bizonyítani akar magának, hogy ő jó nő, ezért akarják magukra felhívni a figyelmet, és bizony, az ilyen nők nagyon könnyen vihetők és hiába lenne amúgy szép és bájos és kedves, mire megtalálná az igazi férfit, addigra már egy elhasznált bőrzacskóvá válik sajnos. Szóval én nem az ízléses cicoma ellen vagyok, de egy nő se gondolja, hogy ha a külsejével túltörődik, vonzóbb lesz.

 • 2011.06.20 19:20:25ancsamancs

  Jól van, ebben igazad van, de -elárulom- a smink és egyéb cicoma nem nektek szól, hanem úri kedvünk - és ízlésünk- alapján kerül fel.

 • 2011.06.20 22:43:50Sofi, Anglia, élet

  @anyamancs: ha lehetne lájkolni, akkor Te vinnéd a pálmát ezzel az egyszerű, frappáns, de abszolút találó hozzászólással (a név kötelez)

  @phaszfej: egyébként van ebben valami, szerény tapasztalataim is ezt igazolják. Ritkán kenem ki a körmeimet, és akkor is csak egyetlen színt vagyok hajlandó feltenni, a rikító pirosat (ha már kifestem, akkor üssön), és általában ilyenkor sokkal jobban megnéznek mindenhol - vagy csak beképzelem. Pedig ez évente kábé ötször fordul elő... (egyébként őszintén tudom sajnálni azokat, akik pont kifogják ezen időszakok valamelyikét és ezért magukban elkönyvelnek valaminek vagy valakinek)

 • 2011.06.22 06:16:24oliv08

  Undorít? Hát ez fura :S Persze a karmok tényleg randák, de az ápolt, nem túl hosszú köröm miért?

  Nekem van rózsaszínes-lilás, sárgászöld (ez a férjem kedvence) és meggypiros. Most vettem másik árnyalatú pirosat. Kb. 3 napig tart, aztán lemosom. Leggyakrabban színtelenre lakkozok. Mikor kicsik voltak a gyerekek, akkor nem lakkoztam, és állandóan töredezett, úgyhogy visszatértem a lakkhoz. Tudom, káros, a lemosó is, de szeretem.

 • 2011.06.22 06:30:56peteratti

  Igen nekem is volt hasonlo elemenyem de az mar az elso este baszasban vegzodott. Hatalmas szőrős pinaja volt a holgynek. Oly annyira hogy amikor beleturtam abba a dus bozontba akkor az ujjaim melyen eltuntek benne. Raadasul gyonyoru hatalmas picsaja volt neki. Amikor bedolt akkor a pinaszőr vastagon kialt a fenek vonaltol ugy 10cm-re. Hatalmas latvany Ilyet meg nam lattam. Borzalmason jo volt beleturni abba a hatalmas bozontba. A bugyijat ugy kitomte a punciszőr hogy a bugyi felso resze elalt a hastol ugy 2cm-re.
  Hatalmas pinaszőr. Hatalmas elvezet.Mondtam is neki hogy elindulhatna Nemetorszagban a ketevente megrendezett szőrős pinaju nők versenyen. Biztosan dobogos lenne.

 • 2011.06.22 14:03:56rekabalint

  Csernus valamelyik könyvében arról ír, hogy az önbizalomhiányos nőt általában a festetlen vagy az átlátszóhoz közelítő rózsaszín körömről szokta felismerni. Tapasztalatom szerint meg ebben is van valami, kifejez egyfajta ügyetlen bátortalanságot.
  Szerintem mindenkinek vállalnia kell magát törődnie kell a szépsége kiemelésével. Aki igazán szereti a színeket tudja milyen gyönyőrű a piros köröm a piros cipővel, vagy az égszínkék egy ízléses fülbevalóval. Lehet ez jól is csinálni. Na de, hogy egy nő legyen semleges és szürke és akarat nélküli, vágyaktól mentes, abban nem értem mi a sexi.

 • 2011.06.22 14:48:44oliv08

  rekabalint: Csernus bolond.
  Ma biztos önbizalomhiányos vagyok az átlátszó lakkal, múlt héten meg pont fordítva volt a piros lakkal?

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta