TREND

Az overál a nyár kilófasiszta slágere - így válaszd ki a számodra legjobbat

2011. június 16., csütörtök 09:14

Hívhatjuk akárhogy: jumpsuit, kezeslábas, overál - a lényeg, hogy visszatért, méghozzá nagy erőkkel. Ez egy igazán remek és kényelmes ruhadarab, de ahhoz, hogy megtaláljuk az igazit, rá kell szánni néhány kör próbálgatást. Néhány tipp overálválasztáshoz és -viseléshez.

Kapcsolatom az overállal problémásan indult, amikor ugyanis pár szezonnal ezelőtt megjelentek az első fecskék a nagy divatházaknál, ennél ostobább ruhadarabot el sem tudtam képzelni. De miután láttam divatanyagokban, be kellett látnom, hogy tulajdonképpen elég jól néz ki a megfelelő körítéssel, így én is vadászatba kezdtem. Nem adta könnyen magát, de mostanra már kettőnél tartok.

A kényelem mindenek felett

Hogy miért jó? Például megkönnyíti az életet azoknak, akik nem szeretik a szoknyát és a ruhákat, itt nem kell vesződni azzal, hogy a nadrághoz felsőt válasszunk. És kényelmes, nagyon. Azon pedig, hogy wécére menni nem olyan egyszerű benne, viszonylag hamar túl lehet lendülni.

Emellett ezerféle variációban létezik: az anyagtól függően lehet nagyon elegáns vagy igazi szabadidős játszósruha is. Idézheti a '70-es évek luxus medencés partijait vagy a Studio 54-et, de sokféle bohókás mintás darabot is találhatunk belőle. Mindenesetre biztosan létezik olyan, ami sem munkásruhának, sem pizsamának nem tűnik, csak meg kell keresni.

Hogyan válasszunk?

Az overálnál is nagyon fontos, hogy olyan szabásút vegyünk csak meg, ami jól áll a testalkatunkhoz. Kritikus pont a csípő tájéka, mert ha túl bő ott az anyag, esetleg valami furcsa, hosszú felsőtestű embertípusra szabták a derekát, ráadásul a nadrágszár még szűkül is, akkor óriási feneket eredményezhet. Itt kénytelen vagyok beismerni, hogy minden előnye ellenére ez egy viszonylag kilófasiszta találmány. Ha bő szárút szeretnénk, akkor olyat keressünk, aminek a felsője kevésbé laza, így nem fogunk slamposnak tűnni, de ha lehet, a buggyos nadrágot hagyjuk meg a bohócoknak és Aladdinnak.

Legyél kritikus az anyaggal szemben!

A túlságosan fényes anyagot, bármennyire is a luxus érzetét kelti, inkább kerüljük, mert szintén kövérít, és még csúnyán gyűrődik is. Vékony pamut vagy dzsörzé anyagút csak olyan vehet fel, aki nem bánja, hogy a combján minden hurka látszódik, a narancsbőrt is beleértve - érdemes embertársaink lelki épségére is gondolni. A farmeranyag viszont még vékony változatban is nagyon megengedő ilyen szempontból, bár itt arra kell figyelni, hogy ne tűnjünk benne autószerelőnek, úgyhogy lehetőleg farmerből maradjunk a rövid szárúnál. Aki alacsony, egyébként is kerülje a hosszúnadrágos változatot, mert még jobban összenyomja.

Elkerülni a pizsama-hatást

A hálóruha-hatást egyszínű overállal lehet a legkönnyebben elkerülni, egészen bátortalanok maradjanak a feketénél, abból nem lehet nagy hiba. Az elegánsabb darabok még jobban néznek ki övvel, blézerrel és magassarkúval. Ha mintásat választunk, akkor ne legyen egyszerre hosszúujjú és -szárú is, mert rögtön villogni kezd a fejünk fölött a pizsama felirat. Viszont ha a mintát megtörjük más színű nyaklánccal, övvel, cipővel, sállal, kardigánnal, akkor máris elhárítottuk a veszélyt.

És hogy hol érdemes nézelődni? Idén nyáron tényleg az összes nagy ruhamárka üzlete tele van overállal: a H&M, a Mango, a Zara és kistestvérei, a Promod üzleteiben mind találni, de annak, aki rutinos online ruhavásárló, a Topshop és az Asos kínálatát is érdemes végigbogarásznia.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.06.16 11:23:23hegyilany

  Egyik borzalmasabb, mint a másik...

 • 2011.06.16 12:00:42firdarrig

  Ismét egy ruhadarab, amelyik csak gázlómadaraknak áll jól :S Aki vékony, hosszú lábakkal, annak minden jól áll, mi lenne, ha a tervezők fektetnének energiát olyan ruhadarabokba is, amik az átlag testalkatoknak is megfelelnek?

 • 2011.06.16 12:09:26Mrs. Jackman

  Sztem, ha nem lóg a fenékrész és nem aprómintás az anyag, akkor egyxáltalán nemcsak a botsáska testalkattal rendelkezőknek áll jól.

 • 2011.06.16 12:26:49dedalon74

  Hogy megy WC-re ebben az ember lánya? Piálós bulira nem ajánlott! :))

 • 2011.06.16 12:49:02andor26

  kilófasizsta?:D

 • 2011.06.16 13:44:53Junk1

  @andor26:
  A címet nem igazán értem én sem. Most fasizmus a sláger? Vagy mi?
  Kilóra kaphatok fasizmust? Hol?

  Vagy megint a zsidó indexesek szexfantáziálnak egy jó kis holokasuztról?

  Izraelben menő volt egy időben a korbácsot szorongató másodikvilágháborús német katonának öltözött szőke nő a szexképregényekben.
  Úgy látszik náluk ezért kell mindig a holokausztról szóljon minden, különben...

 • 2011.06.16 14:46:42Archenemy

  "aki nem bánja, hogy a combján minden hurka látszódik, a narancsbőrt is beleértve - érdemes embertársaink lelki épségére is gondolni"

  tehát az a lelkileg ép ember, aki nem fogadja el a többieket olyannak, amilyenek, hanem egy idealizált képet akar látni

 • 2011.06.16 14:46:49tea fan

  Junk1

  A szexőrült elmegy dokihoz, az orvos rajzol neki egy kört és
  megkérdi:
  -Mi ez?
  A beteg válaszolja: pina. Aztán rajzol neki egy
  négyzetet és egy háromszöget. Arra is ugyanaz a válasz.
  - Hát maga tényleg
  szexmániás - mondja a doki.
  - Én?! Maga rajzol pinákat!

  Ugye, érted?

 • 2011.06.16 16:08:12penelope garcia

  Igen, a fasizmus sláger manapság.
  Rossz gazdaság + sötétség + rosszindulat rendszeresen kitermeli.

  Az overállal elméletben semmi bajom, de az itt felvonultatott darabok, nem nyerték el a tetszésemet.

 • 2011.06.16 19:06:53suo tempore

  annyira guszta lesz, ahogy feltörlik vele a plázavécét, mikor pucérra vetkőzve pisilni próbálnak

 • 2011.06.16 20:36:35MissX

  nekem évek óta van több is, és igen, a pisilés nem egyszerű dolog. leküzdeni magamról a wc-ben, aztán vigyázni, hogy ne érjen sehová, majd visszaküzdeni...

 • 2011.06.17 13:24:54hunvamp

  A 6-os még tetszik is, de a 26-os az abszolút mélypont. Valahogy az apró mintásak nekem mind pizsamabeütésűek, és nem tudok egyetlen overált se elképzelni, ami nekem (165 körüli közepesen vízilabdázó alkat) jól állna. Lehet, hogy kényelmes, de hát ez van. Nem divatozunk.

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta