TREND

A Mango már elkezdte a leárazást - 10 profi tipp az akciókra

2011. június 15., szerda 14:02

Ne indulj céltalanul bevásárolni a sale-szezonban. Anna dello Russo divaszerkesztő és -ikon pontokba szedte, mire érdemes figyelni, amikor megjelennek az akció feliratok a kirakatokon. Igaz, ő a könnyűipari mesterművekre helyezi a hangsúlyt, de a tanácsaival elkerülhetők, hogy minden olcsó hülyeséget felvásároljunk.

A nyári kiárusítások általában június végén kezdődnek, de most minket is meglepett a Westendben járva a látvány, hogy a Mango máris elkezdte a nyári akciót, és ezzel olyan tömegeket vonzott az üzletbe, hogy hétvégén a bejárati ajtónál álló biztonsági őrig ért a sor a próbafülkékre várva.

Tömegek az 50% reményében

Az ehhez hasonló, extrém vásárlás inkább csak buddhista főiskolai hallgatóknak ajánlott, ennek ellenére láthatóan sokan vállalták a lelki kockázatát az 50 százalékos engedményért. Itt az ideje tehát, hogy elkezdjük a leárazásszemlét, de előtte következzenek a profik tanácsai a sale-szezonra. Habár legtöbben nem mesterművekre vadászunk ebben az időszakban, akad néhány tanács, amivel elkerülhetjük, hogy mindenféle vackot felvárásoljunk csak azért, mert pillanatnyilag jó ötletnek tűnik.

Anna dello Russo, a japán Vogue divatszerkesztője, egyben figyelmen kívül nem hagyható ruhamán jelenség blogján osztotta meg tippjeit a leárazásokhoz. Álljon itt mindnyájunk okulására, hogy a lehető legjobb vételekkel térjünk haza:

Anna dell Russo
Anna dell Russo

1. Csakis mesterművek jöhetnek szóba!

2. Ne végy használhatatlan darabokat, csak mert olcsó. Olyanok, mint az egzotikus szuvenírek, amik a hazatérted után csak leterhelik és elrontják a lakásod összképét.

3. Pécézd ki a kedvenc darabod, mintha csak a nagy szerelmed volna. Tartsd folyamatosan szemmel az üzletben, de a vásárlással várd ki a leárazás első napjait.

4. Csakis gyűjtőknek szánt, egyedi és szokatlan darabokat válassz, különben csak megveszed a sokadik fekete kabátod.

5. Ne indulj vásárolni céltalanul, úgy sokkal több pénzt és energiát fogsz elpazarolni.

6. Csinálj egy térképet a kívánságlistádon szereplő boltokkal, és vidd magaddal.

7. Előre határozz meg egy bizonyos keretet és a kívánságlistád sorrendjét vigyelembe véve válogass.

8. Ne hagyd magad átverni az akció és kiárusítás feliratoktól: olyanok, mint a csodaszép, de gonosz sellők. Elcsábítanak, aztán a tenger mélyére rántanak.

9. Vásárolj tervezőktől, méghozzá azért, mert így garantált a magas minőség.

10. Ne maradj kommersz! Menj be olyan boltba is, ami máskor tilos, és elégítsd ki a vágyaid valami aprósággal.

Saját tippek hazai leárazásokhoz

1. Habár az üzletekben leárazáskor összegyűlt tömegből úgy tűnik, könnyűipari apokalipszis közeleg, ne gondold azt, hogy néhány nap múlva már mindent kifosztanak. A multimárkák itthon viszonylag nagy készlettől szeretnének megválni nyaranta, így marad bőven még ruha, ha az akció első napján elijeszt a tömeg.

2. Ne vesd bele magad rögtön az üzletek kaotikus kínálatába, és vásárolj fel mindent, ami akkor nagyon vonzónak tűnik. Inkább első körben nézz körül és nézd meg, mit hol kapsz meg olcsóbban.

3. Gondold át, mire is van tényleg szükséged, így elkerülhető, hogy amit megvettél, azt sosem látja rajtad a világ.

4. A leárazásokon előkerülhetnek az előző szezon megmaradt ruhái, ezekből érdemes a klasszikusabb fazonokat kiválasztani, amelyek még pár évig viselhetők (ha a minőség is rendben van).

5. Mindezek után vásárolj: ehhez sok türelmet kívánunk!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.06.15 17:46:38tunketiko

  Hát, Anna del Russo fenti képe nem jó ízlésről árulkodik. Számomra inkább visszataszító. Úgy néz ki, mintha mindegy mit, az éppen keze ügyébe kerülü "fukszait" válogatás nélkül elkezdte magára aggatni. Pedig biztos gondosan megtervezte, és nagyon trendi akart lenni. Biztos trendi is, csak én vagyok a faragatlan tuskó.

 • 2011.06.15 18:13:44hastáncos

  az látod lehet....:)

 • 2011.06.15 18:15:18efi

  Akciós ár:
  az eredeti ár nagy betűkkel, felette kisebb betűkkel és áthúzva egy sosem volt magasabb ár.

 • 2011.06.15 18:17:03efi

  tovább egyenlő
  a férfiak kétszer annyit is hajlandóak kifizetni valamiért, amire valóban szükségük van, míg a nők minden használhatatlan dolgot megvesznek, ha feleannyiért van.

 • 2011.06.15 23:22:05J.Wolfram

  a lényeg, amire a cikk is buzdít, hogy vásárolj, fogyassz, ésszel vagy anélkül, tervszerűen vagy spontán, céltalanul, a fogyasztás öröméért. különben olyan dolgokkal fogsz szembesülni, mint az önismeret, tartalmas emberi kapcsolatok, meg ilyen baromságok.
  ja, és enélkül sosem fogy ki a kőolaj és nem dől be a korlátos erőforrások közt folyamatos növekedésre alapozott gazdaság. és csak a másodrendű hollywoodi filmekből fogod megtudni, hogy mi következik a civilizáció után.
  ne hagyd ki az emberiség legnagyobb kalandját, ne hagyd, hogy a gyerekeid éljék át helyetted! menj, és még ma vedd meg az ezredik felesleges kacatod!

 • 2011.06.16 08:08:12penelope garcia

  Ó, istenem.
  Ez annyira szánalmas.
  Szaros göncöket emberi érzelmekhez hasonlítani?

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta