A lobogó mell és a vicces barnulás elkerülhető - fürdőruha 1x1

Ha tengerparton nem is, de a Balatonon vagy a strandon biztosan mindenki tesz egy-két kört nyáron. Nem árt előtte átismételni a fürdőruha-vásárlás aranyszabályait, hogy ne azért forduljanak meg utánunk a medence partján, mert kifelé lobog a mellünk a bikiniből.

Visszavonhatatlanul itt a bikiniszezon, ha eddig nem edzettünk ezerrel, akkor inkább kezdjük el még most gyorsan, mint hogy hülyébbnél hülyébb extrém diétákkal kísérletezzünk. Persze lehet bármilyen lapos a hasunk vagy szép a fenekünk, ha idétlen bikini van rajtunk.

Összegyűjtöttünk néhány alapvető szabályt, hogy mire érdemes figyelni, mielőtt megvesszük az új fürdőruhát. Vásárláskor pedig mindenképpen vigyünk magunkkal egy őszinte kritikust, és ne csak az egy négyzetméteres fülkében, hanem egy kinti, nagyobb tükörben is vegyük szemügyre a látványt.

A minta lehet átok és áldás

Közhely, de igaz, hogy a hangsúlyos minták nagyítanak. Ez áldás lehet annak, aki nagyobb melleket szeretne csalni magának push-up nélkül, de átok annak, aki szerint már épp elég nagy valamelyik testrésze. Figyeljünk arra is, hogy hol futnak össze a színek és a minták, például egy batikolt vagy geometrikus mintás darabon, mert az is nagyobb hangsúlyt kap. A keresztben csíkos fürdőruha szélesít, ez viszont jó lehet annak, aki túl hosszúnak találja a derekát. A mintákkal remekül el lehet terelni a figyelmet a problémás részekről: ha feltűnő a felső, nyilván az vonzza a tekintet és nem az egyszínű alsó, ez fordítva is működik. Az apró mintával lefele lehet trükközni a kilókat.

A fehér, illetve a nagyon rikító árnyalatok jobban néznek ki olyan bőrön, ami már kapott egy kis színt, úgyhogy ezt inkább csak a nyaralás második felében vegyük elő. Jó hír viszont, hogy nemcsak a fekete, hanem a bordó, a sötétkék és a sötétzöld is slankít, ezzel máris csempészhetünk némi izgalmat egy egyrészesbe is.

Vigyázat, csalok!

A redőzések, trükkösen csavart anyag vagy a fodrok szintén nagyítják optikailag a melleket, teltebbnek mutatják a sovány vagy fiús alkatot. B kosár fölött ne próbálkozzunk tartás nélküli felsőkkel, például háromszög bikinivel vagy pánt nélküli csíkfelsővel, mert könnyedén előállhat a Hamis a babából ismerhető Bögyös Maca effektus. A széles pánt, a merevítő, a formázott kosár, a vastagabb anyag és persze a megfelelő méret garantáltan helyben tartja a dúsabb kebleket is. A nyakpánt egyébként azoknak is nyerő, akik a szép gömbölyű vállukat akarják hangsúlyozni. A széles vállúak viszont inkább a hagyományos függőleges pántot válasszák, mert arányosabbnak tűnik tőle a felsőtest.

Ha a hasunk problémás, akkor azt orvosolhatja egy egyrészes vagy egy tankini, vagy egy magasabb derekú alsó, de arra azért figyeljünk, hogy ne buggyanjunk ki belőle. Ezekből létezik már kifejezetten alakformáló változat is. Ha inkább az alsó fertályára érzékeny valaki, akkor válasszon olyat, aminek az alsója széles pántú, többet takar, esetleg kis szoknyarész vagy sort is tartozik hozzá. A homokóra alakon jól mutatnak az '50-es éveket idéző retró bikinik. A különböző csípőn és deréktájon elhelyezett díszek, karikák, gyöngyök és masnik inkább azoknak valók, akik vékonyak, esetleg éppen kicsit kerekebbnek szeretnének tűnni.

Elkerülni a villantást és a vicces barnulást

Azok, akik a vízben is szeretnek sportolni és ugrálni, a nagyon divatos fazonok helyett inkább a sportmárkák modelljei közt keresgéljenek, ezeknek jobban tart az anyaga és a szabása is, így meg lehet úszni, hogy egy óvatlan mozdulatnál kificcenjen, aminek nem kéne. Aki inkább csak napozik, annak lehet jó a horgolt vagy kötött, esetleg pamut bikini, ezeknek az anyaga ugyanis a vízben megszívja magát és teljesen elveszti a tartását.

A mostanában nagyon futó itt-ott kivágott, egybe is meg nem is fürdőruháknál tartsuk szem előtt, hogy viccesen fogunk lebarnulni, ha csak ebben megyünk a vízpartra, így mindenképpen felváltva viseljük egy másik fürdőruhával. Egy deréktáji kivágás viszont jól jöhet annak, aki alacsony, mert nyújtja az alakot, csakúgy, mint egy csípőre szabott bugyi. A retró bugyik és nagy minták viszont szintén ellenségei a kistermetűeknek, ugyanis összenyomnak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra