TREND

A lobogó mell és a vicces barnulás elkerülhető - fürdőruha 1x1

2011. június 3., péntek 14:20

Ha tengerparton nem is, de a Balatonon vagy a strandon biztosan mindenki tesz egy-két kört nyáron. Nem árt előtte átismételni a fürdőruha-vásárlás aranyszabályait, hogy ne azért forduljanak meg utánunk a medence partján, mert kifelé lobog a mellünk a bikiniből.

Visszavonhatatlanul itt a bikiniszezon, ha eddig nem edzettünk ezerrel, akkor inkább kezdjük el még most gyorsan, mint hogy hülyébbnél hülyébb extrém diétákkal kísérletezzünk. Persze lehet bármilyen lapos a hasunk vagy szép a fenekünk, ha idétlen bikini van rajtunk.

Összegyűjtöttünk néhány alapvető szabályt, hogy mire érdemes figyelni, mielőtt megvesszük az új fürdőruhát. Vásárláskor pedig mindenképpen vigyünk magunkkal egy őszinte kritikust, és ne csak az egy négyzetméteres fülkében, hanem egy kinti, nagyobb tükörben is vegyük szemügyre a látványt.

A minta lehet átok és áldás

Közhely, de igaz, hogy a hangsúlyos minták nagyítanak. Ez áldás lehet annak, aki nagyobb melleket szeretne csalni magának push-up nélkül, de átok annak, aki szerint már épp elég nagy valamelyik testrésze. Figyeljünk arra is, hogy hol futnak össze a színek és a minták, például egy batikolt vagy geometrikus mintás darabon, mert az is nagyobb hangsúlyt kap. A keresztben csíkos fürdőruha szélesít, ez viszont jó lehet annak, aki túl hosszúnak találja a derekát. A mintákkal remekül el lehet terelni a figyelmet a problémás részekről: ha feltűnő a felső, nyilván az vonzza a tekintet és nem az egyszínű alsó, ez fordítva is működik. Az apró mintával lefele lehet trükközni a kilókat.

A fehér, illetve a nagyon rikító árnyalatok jobban néznek ki olyan bőrön, ami már kapott egy kis színt, úgyhogy ezt inkább csak a nyaralás második felében vegyük elő. Jó hír viszont, hogy nemcsak a fekete, hanem a bordó, a sötétkék és a sötétzöld is slankít, ezzel máris csempészhetünk némi izgalmat egy egyrészesbe is.

Vigyázat, csalok!

A redőzések, trükkösen csavart anyag vagy a fodrok szintén nagyítják optikailag a melleket, teltebbnek mutatják a sovány vagy fiús alkatot. B kosár fölött ne próbálkozzunk tartás nélküli felsőkkel, például háromszög bikinivel vagy pánt nélküli csíkfelsővel, mert könnyedén előállhat a Hamis a babából ismerhető Bögyös Maca effektus. A széles pánt, a merevítő, a formázott kosár, a vastagabb anyag és persze a megfelelő méret garantáltan helyben tartja a dúsabb kebleket is. A nyakpánt egyébként azoknak is nyerő, akik a szép gömbölyű vállukat akarják hangsúlyozni. A széles vállúak viszont inkább a hagyományos függőleges pántot válasszák, mert arányosabbnak tűnik tőle a felsőtest.

Ha a hasunk problémás, akkor azt orvosolhatja egy egyrészes vagy egy tankini, vagy egy magasabb derekú alsó, de arra azért figyeljünk, hogy ne buggyanjunk ki belőle. Ezekből létezik már kifejezetten alakformáló változat is. Ha inkább az alsó fertályára érzékeny valaki, akkor válasszon olyat, aminek az alsója széles pántú, többet takar, esetleg kis szoknyarész vagy sort is tartozik hozzá. A homokóra alakon jól mutatnak az '50-es éveket idéző retró bikinik. A különböző csípőn és deréktájon elhelyezett díszek, karikák, gyöngyök és masnik inkább azoknak valók, akik vékonyak, esetleg éppen kicsit kerekebbnek szeretnének tűnni.

Elkerülni a villantást és a vicces barnulást

Azok, akik a vízben is szeretnek sportolni és ugrálni, a nagyon divatos fazonok helyett inkább a sportmárkák modelljei közt keresgéljenek, ezeknek jobban tart az anyaga és a szabása is, így meg lehet úszni, hogy egy óvatlan mozdulatnál kificcenjen, aminek nem kéne. Aki inkább csak napozik, annak lehet jó a horgolt vagy kötött, esetleg pamut bikini, ezeknek az anyaga ugyanis a vízben megszívja magát és teljesen elveszti a tartását.

A mostanában nagyon futó itt-ott kivágott, egybe is meg nem is fürdőruháknál tartsuk szem előtt, hogy viccesen fogunk lebarnulni, ha csak ebben megyünk a vízpartra, így mindenképpen felváltva viseljük egy másik fürdőruhával. Egy deréktáji kivágás viszont jól jöhet annak, aki alacsony, mert nyújtja az alakot, csakúgy, mint egy csípőre szabott bugyi. A retró bugyik és nagy minták viszont szintén ellenségei a kistermetűeknek, ugyanis összenyomnak.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.06.03 15:23:34szanalmas

  Az az első kép nagyon durva, képtelenség így elolvasni egy cikket, bár gondolom, nem sokat vesztettem!

 • 2011.06.03 15:57:57bestmuffin

  Na de Uraim! :D :D :D ;-)

 • 2011.06.03 16:09:56Slipping_Beauty

  Most komolyan aszondja, hogy egy szál bikiniben flangáljak az üzletben?

 • 2011.06.03 16:17:39penelope garcia

  Jól értem, pasiknál egy fénykép egy helyes lányról annyira tud ütni, hogy kész, leáll az agy? :O
  Nem túlzás ez? :)

 • 2011.06.03 17:06:19Momina

  Penelope: Nem, tényleg így működnek! :) Tisztelet a kivételnek, aki megbámulja, megnyugszik, aztán el tudja olvasni a szöveget is :)

 • 2011.06.03 17:08:43szanalmas

  penelope garcia: Momina:

  Azt hiszem, az anatómiai tudásotokon van mit fejleszteni, különös tekintettel a vérárammal kapcsolatosan! Egy egészséges férfi nem olvasgat, ha van jobb dolga is!

 • 2011.06.03 18:10:39ghilea

  Slipping_Beauty: mi a baj azzal? A strandon is egy szál bikiniben flangálsz :)

 • 2011.06.03 20:57:35szerecsenfi

  Elképesztően outsider ez a cikkíró.
  Miért ír olyan valaki "szakcikket", aki tehenészlány-mentalitású, aki nem tud írni, aki tendencia-szerűen marhaságokat nyom? Menjen vissza Cságahörcsögére libát tömni!

 • 2011.06.03 22:36:02Pihe a lepkelány

  egyszer jelentkezzen már az akinek tetszenek a cikkek, vagy ha nincs ilyen akkor a díványék elgondolkozhatnának

  megint csak a képeikkel arattak sikert

 • 2011.06.04 01:20:58Never ending dead

  Tipikus Divány fogyasztó: műkörmös, pénzügyileg jól eleresztett, tetovált szemöldökű, szénné szolizott, esetleg tetovált és pirszingezett, mindenből fölöslegesen sokat és fölöslegesen drágát vásároló, finoman szólva nem intellektuális, nőnemű.

  Pont nekik való ez a cikk is, és némelyik hozzászólás is megalapozza ezt a véleményemet. Hát ez van. Az még a gond, hogy nem csak a szöveg 0, hanem a képek is. Viszont érdekes látni, hogy van aki ezt is megeszi.

 • 2011.06.04 01:22:42Never ending dead

  És még annyit, az előbbi felsorolásomból egyedül a nőnemű az, amivel semmi bajom, sőt! De ha a felsorolás többi része is passzol rá, akkor tuti nem fogunk közös halmazt alkotni.

 • 2011.06.04 07:13:06totyóka

  A fotókon a lányok nagyon csinosak!!
  A cikk meg nem érdekel!!

 • 2011.06.04 11:24:26magnesito

  ezeknek a lányoknak, maximum a a sebésze expert, használjátok a szemetek!

 • 2011.06.04 19:24:08hneditke

  príma! inkább arról olvastam volna, hogy mit hordjak! értem én, hogy mivel alacsony vagyok, ezt ne. meg hogy (szerencsére :-) nem vagyok kismellű, szóval ezt, meg ezt ne...... Akkor mit??? :-D Nincs más hátra, marad a monokini...... Hejhó!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta