Luxusbikinik: ha a csajod menőbb, mint a jachtod

Ha a csajodat azért viszed a partra, mert menőbb, mint a jachtod, olyan fürdőruhát adj rá, ami ezt tükrözi is. Vagy viselj ilyet, ha olyan lány vagy, akinek fontosabb a fürdőruha, mint a lubickolás. Léber Barbara első fürdőruha kollekcióját testközelből nézhettük meg - még a hivatalos divatbemutató előtt.

Az újságírókat még a divatbemutató előtt egy kis kukkolásra hívni tök jó ötlet, ez régóta működik olyan városokban, ahol valós divatélet zajlik. A próbálkozást nagyra értékeljük, mert volt alkalmunk kérdéseket feltenni a tervezőnek, a főként esküvői ruháiról ismert Léber Barbarának, neki pedig volt ideje és kedve válaszolni.

Ez a helyzet még új

Persze - mivel ez volt az első alkalom - kicsit esetlen volt az egész, de az, hogy egyáltalán megtörtént, és tényleg kényelmesen éreztük magunkat, nálunk simán ér egy piros pontot. Ahogy az is, hogy egy perccel sem rabolta tovább az időnket, mint szükséges. Ez a végtelen esztrádműsorok országában igazi áldás.

Mondjuk a felvezető mondatok arról árulkodnak, kicsit kényelmetlen neki az egész, hiába vagyunk egy szuper utca szuper szalonjában, szinte magyarázkodásnak tűnik, ahogy a tervező felsorolja, hol van a bemutatóterem és hol lesz a divatbemutató. Pedig ez az első emeleti műhely szuper.

"Sosem tervezett még fürdőruhát, de régóta szeretett volna. A motiváció nagyon is személyes indíttatású"- a tervező abszolút félelme, hogy a tényleg nehezen fellelhető ruci, ami jól is áll, és tetszik is, egyszer csak szembesétál vele a parton. És a globalizációnak köszönhetően ez teljesen igazolható para - már annak, aki ettől fél a legjobban, és nem a svájci frank árfolyamának ingadozásától.

Nem önfeledt strandröplapda meccsre készülnek

Na de ezek a fürdőruhák nem is azoknak készültek, akik a legolcsóbbat keresik. Az szerencsés dolog, hogy Léber Barbara teljesen egyértelművé teszi a célközönséget, nem kell találgatni, nem balanszol, nyíltan teszi ki, hogy magasan pozicionált vásárlókat vár. De annyira nem is itt, mert nem főként magyar piacra szánja a kollekciót, de a limitált beach couture széria természetesen a magyar vevők számára is elérhető lesz.

Míg mesél, besétálnak a modellek, és láthatjuk, hogy nem egy önfeledt strandröplabda meccshez öltöztették a lányokat. Azt a nyolc alapdarabot ismerhettük meg, melynek különböző, újragondolt verziói a hivatalos bemutatón is láthatóak lesznek majd a kifutón. A legtöbb fürdőruha nagyon élénk színű vagy extrémen csillogó anyagból készült.

Ismét örülök a szűk körű minishow-nak: közelről láthatom az anyagokat, itt azonban nem ezeké vagy a szabásé a főszerep, hanem az aranyozott, ezüstözött, néha fa hatású elemeké. Öt perc sem telik el, máris egy gigantikus, focistafeleségek által szervezett medencés partiban vizionálom újra a látottakat.

Léber Barbara elmondta, az optikai megoldásokra, az anyagokra és a színekre koncentrált. Azt is teljesen őszintén vallotta, nem napozásra vagy fürdésre szánja a kollekció egyes darabjait, sokkal inkább vonulásra. Ez teljesen igazoltnak látszik, ahogy az is, hogy a legtöbb nő azért inkább szereti jól érezni magát nyaralás közben is, ezek a modellek viszont inkább Beckhamnéken és idősebb jacht-tulajdonosok huszonéves csajain lesznek majd láthatók. Viszont ehhez képest a 25-65 000 forint között mozgó ár nem is tűnik durvának.

Kérdésemre, hogy a nem annyira Léber Barbarás élénk színek minek köszönhetők, ezt a választ kaptam: ez közel áll hozzá. Életigenlés, pozitív gondolkodás az üzenet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra