Apacs-arc és gigatupír: 7 szépségtrend, amit örökre elfelejtenénk

A női magazinok sajnos sokszor elfelejtik, hogy a divatbemutatók világa nem a valóság, és a látvány, ami a kifutón jól mutat, nem feltétlenül fordítható le az utca nyelvére. Lássuk, melyek azok a frizura- és sminktrendek, amiket újra és újra ránk akarnak erőszakolni, de élő emberen egész egyszerűen nevetségesek. Ha mindenáron ilyesmire vágyunk, inkább tanuljuk meg előtte igazi profitól!

Vizes hatású haj

Ezt a trendet azzal próbálják eladni, hogy a vizes haj szexi. A medencéből kiszállva valóban az, csakhogy a nyári melegben hamar megszárad, így a hajstylistok mértéktelen zselézésre buzdítanak minket a hatás eléréséhez. Ez viszont sokkal inkább tűnik gusztustalannak közelről, mint egy fikarcnyit is vonzónak.

Vastag szemhéjtus

Éljen a cicaszem, vesszen a cicaszem! Sajnos sokan nem veszik figyelembe, hogy a csábos tusvonalat nem akármilyen formájú és méretű szemekre találták ki, és főleg nem akármilyen mennyiségben. Inkább tinilányokon jellemző, hogy úgy sikerül a mutatvány, mintha csak egy vastag alkoholosfilccel támadták volna meg az arcukat.

Fénylő arc

Bársonyos budoárok, pillangó rebbentette virágszirmok és hasonló költői képek ihletik a sminkmestereket, amikor fénykrémet kennek a manökenekre. De elég egy ragyogást fokozó, enyhén csillogó arckrémet kipróbálni, hogy belássuk, ezzel könnyű mellélőni, főleg, ha valakinek eleve fényesedésre hajlamos a bőre.

Kiszőkített szemöldök

Az olyan, kicsit elvont divatházak bemutatóin, mint a Balenciaga vagy a Givenchy, szinte szükséges is, hogy a modelleket a gótikus sminken túl is kicsit ijesztővé tegyék, de hacsak valakinek nem a riogatás a kifejezett célja, és nem szőke a haja, inkább tartsa meg a szemöldöke eredeti színét.

Paradicsommadár-smink

Lehet, hogy egy glamurőz Dior-bemutatón jól néz ki, hogy a lányok arcán végigvonul a szivárványszínek teljes palettája, ám a való életben elég, ha csak azokra a sápadt nénikre gondolunk az utcán, akiknek lila a haja, türkiz a szemfestéke és narancsszínű a szája. Na ugye.

Gigatupír

Lehet, hogy Veruschka ezzel lett sztár a maga idejében, de bármennyire is őrjítő a dús hajkorona, a tupírozásnál jobb, ha önmérsékletet gyakorlunk, különben könnyen a Dinasztia egyik szereplője nézhet vissza ránk a tükörből. A kreppeléssel és a loknitengerrel ugyanez a helyzet, vesznének végre a múlt homályába.

Bronz pír

Megintcsak a nyár és a szex, de most a barnaság. A napozást vagy szolizást sajnos sokan akarják csak és kizárólag bronzosító púderrel helyettesíteni, de sápadt bőrön még a pink is jobb választás. Ha valamitől viccesen foltos és apacsszerű lesz a fejünk, akkor ez az.

Te melyiket száműznéd örökre?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek