30 fölött tilos a köldökpiercing, 35 fölött a miniszoknya

Hány éves korig mutatkozhat valaki bikiniben a strandon? Meddig szabad a miniszoknya viselése? Mikor kell lekukázni a térdcsizmát? Egy kutatás szerint a nők meghatározták, bizonyos ruhadarabokat hány éves korig szabad hordani. Mi, magyarok néhány dologban megengedőek vagyunk.

A Diet Chef nevű angol oldal tartott egy kutatást, amelyikből kiderült, hogy a nők szerint nemcsak a külalakot kell számításba venni, amikor egy bizonyos ruhadarab viselése mellett döntünk, hanem az életkort is. A kétezer megkérdezett ugyanis nem volt különösebben kíméletes, amikor a felső korhatárt belőtte.

Az eredményről a Daily Mail számolt be, amire persze a kövér nőket érzékenyen érintő témákban mindig rettenetesen feszült Jezebel azonnal gunyoros cikket írt, pedig bizonyos kérdésekben a megkérdezett nők kifejezetten megengedőek voltak.

Harmincasok: miniszoknyát módjával

A leghamarabb a csőtopról kell lemondania annak, aki nem szeretné magára vonni a rosszalló pillantásokat: 33 fölött ezt már nem szabad hordani. Nem jártak sokkal jobban a miniszoknyát kedvelők sem, ők legkésőbb 35 éves korukra felejtsék el a dolgot, ha csak nem akarják, hogy ribancnak gondolják őket - vélik a nők.

A kettő között a bőrnadrág foglal helyet, bár őszintén szólva itt túlságosan engedékenyek voltak az olvasók, vagy túl sok volt a rokker, aki annak idején rajta maradt valami Alice Cooper tracken. Ha ezekkel megvagyunk, akkor még a köldökpiercinget kell kivennünk, és magabiztosságtól csillogó tekintettel lépdelhetünk a negyvenes küszöbhöz.

Ha a magyar bulvárközéletet nézzük, a miniszoknyára vonatkozó irányelveket itthon nem szokás betartani, a médiaeseményeken megjelenő középkorú hírességek előszeretettel hordják, és tévében is gyakran látunk miniszoknyás celebeket, lásd Zalatnay Cini a Nagy Duettben. Jó, ez a példa szélsőséges volt, de tény, hogy itthon az az elv, hogy amíg feszes a lábad, és a térded, addig nyugodtan viselj minit.

Negyvenesek: az áttetsző blúznak mennie kell

Amint átlépték a nők a bűvös határt, mennie kell az áttetsző blúznak (40). Az évtized eső felében mennie kell az edzőcipőnek (44) és az atlétának (44) (hogy például a csőtop miért esik hamarabb a büntetendő kategóriába, mint az atléta, az elég rejtélyes), negyvenöt éves korban a cicanadrágnak és az Ugg csizmának. Aztán ahogy közelebb érünk az ötvenhez, le kell venni a bikinit (47) és a térdcsizmát (47).

A magyar nőket elnézve egy dologgal tudnánk kiegészíteni a listát: 40 év fölött kéthetente 8 percben maximalizálnánk a szoláriumhasználatot. Az idő előtt öredegő, cserzett bőr kerülendő, de hogy az edzőcipőnek miért kell mennie, nem értjük. Az Ugg csizmát mindenesetre szívesen betiltanánk.

Ötvenes KOKOM lista:

Ez az évtized a kiegészítőké és a haj megrendszabályozásáé. A copfot el kell felejteni, akárcsak a tűsarkút, na nem mintha az utóbbi akármelyik korban ne kölcsönözne olcsó kinézetet a viselőjének. Az összeállítás szerint az ötvenes évek végefelé mindenféle, hosszú hajtól meg kell válni, hogy miért, azt nem indokolták meg, de valószínűleg lélekben ekkor már érdemes felkészülni arra az korra, amikor amúgy is elkezd ritkulni.

A hajviselet tekintetében inkább a korábbi összeállításunkban leírt elvekben hiszünk, amíg ápolt, sűrű és szép a haj, addig lehet hosszabb.

Hatvan fölött: a kövérség nem menő

Itt már nem maradt más, mint a fürdőruha. Egyedül csak az nem világos, hogy akkor most a strandra járást mint olyat kellene beszüntetni, vagy csak rétegesen öltözködni hozzá.

A kutatásból egyébként az is kiderült, hogy a nők ötven százaléka jóval kevésbé toleráns a túlsúlyos társaikkal szemben, és a válaszadók tíz százaléka magára is alkalmazza ezeket a nagy bölcsességgel meghúzott határokat: minden tizedik vitt már vissza a boltba ruhát azért, mert túl öregnek találta magát hozzá. Persze az általános vélekedés, hogy ha valakinek megvan hozzá a testalkata és a stílusa, akkor nyugodtan viselje, de ehhez gyorsan hozzá is teszik, hogy általában nincs meg hozzá.

Oszd meg másokkal is!
Mustra