TREND

Szexepiljük a görbe orr, kancsalság - az új topmodellek

2011. május 4., szerda 19:49

A természet adta esztétikai melléfogások ma akár kincset is érhetnek, ékes bizonyítékai ennek azok a modellek, akik sikere valamely összetéveszthetetlen torzításnak köszönhető: elálló füleik, görbe orruk vagy éppen kancsalságuk az, ami sikerre vitte őket.

Aki cseppet sem ismeri ki magát a divat világában, az talán csodálkozva lapozza át a világ legkeresettebb modelljeinek online nyilvántartásait. Szemmel láthatóan a klasszikus szépségek ideje végleg leáldozott, a szabályos és hibátlan arcok helyett ma már a tökéletlen, szabálytalan, aszimmetrikus, olykor csúnyácska lányok diktálják a divatot, írja a Glamour.de.

Magdalena Frackowiak lengyel modell szexepilje a szemeiben rejlik, a picit kancsal lányt pont ezen adottsága miatt tartozik a legkeresettebb modellek közé. A finom hiba miatt egy naiv lány benyomását kelti, amit a tervezők nagyra értékelnek.

Alla Kostromicheva (25) kemény vonásainak köszönheti egyediségét, az ukrán modell szigorú tekintetével, feszes szájával és éles vonásaival került be a legnagyobbak közé, olyan neves divatmárkáknak dolgozott már, mint Yves Saint Laurent, Dior, Kenzo, Louis Vuitton vagy Valentino.

Hanne Gaby Odiele belga modell mindössze 23 éves, és szintén nem tartozik a tucat kategóriába, a fiatal lány védjegye a karakteres homloka és arcszerkezete, ami kislányos összhatást eredményez. Olyan nagy nevek és divatházak kaptak utána, mint Marc Jacobs, Chanel, Calvin Klein és Givenchy, de Karl Lagerfeld is előszeretettel alkalmazza.

A 19 éves Nimue Smit kislányosságának köszönheti sikerét, apró arca, lefelé ívelő szája és elálló fülei miatt egyáltalán nem tartozik a hibátlan arcú modellek közé, természetes adottságai mégis meghozták számára a sikert, Prada, Armani, Burberry, Chanel, Dolce & Gabbana, Calvin Klein és Louis Vuitton arca is volt már.

Az orosz Tanya Dziahileva 2005-ben kezdte a modellkedést, az akkor 14 éves lány iránt óriási volt a kereslet, Prada, Alexander McQueen, Chanel és Chloé kifutóin szaladt az izgalmas kék szemű, hegyes és elálló fülű törékeny lány.

A Calvin Klein egykori arca, a Chanellel is dolgozó, holland Lara Stone (27) megint csak nem tartozik a klasszikus szépség kategóriájába, felső, szétálló metszőfogai, mérges tekintete és furcsa járása mégis a legkeresettebb modellek közé emelték. Olyannyira sikeres és keresett arc, hogy 2010-ben a models.com világelső modellé szavazta meg a Top 50 Models Women listán.

A szintén holland származású Daphne Groeneveld-ért  (17) ölre mennek a legnagyobb tervezők, akit különös arca miatt szeretnek. A lányt szétálló szemei, szokatlanul telt ajka és vastag szemöldöke emeli ki hibátlan arcú modelltársai közül.

Lindsey Wixson értéke is összetéveszthetetlenségében rejlik, a 94-es születésű lányt hosszú, elálló fogai, csücsöri szája és kiemelkedő szemei teszik egyedivé. John Galliano, Versace, Miu Miu, Jill Stuart és Alexander McQueen kampányaiban is szerepelt már, a models.com előbb említett listáján pedig szintén előkelő helyen szerepel.

Lily Aldridge, a Victoria's Secret jól ismert arcának kishúgát sem kell félteni, bár Ruby Aldridge hosszú haján kívül semmiben nem hasonlít testvérére, hosszú arca, kerek szemei, hosszú és hegyes orra miatt annyira elüt az átlagtól, hogy ezzel kapásból a legjobban keresett modellek közé tornászta fel magát. Divatkörökben úgy tartják, hogy a tökéletlen testvér arcát könnyebb megjegyezni, mint a meseszép Lily-ét.

A most 19 éves Karlie Kloss sikeres balerinaként kezdte pályafutását, 13 évesen azonban felfedezték, és még ugyanebben az éven a People magazin a legjobb modellnek választotta, akit megint csak nem hibátlan adottságai miatt szeretett meg a divatvilág, olyannyira nem, hogy gyakran zombihoz hasonlítják. A models.com listáján Karlie a negyedik helyet birtokolja.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.05.04 21:42:12think different

  Azért a mi Enikőnk is elférne a felsorolásban, mindemellett 9. volt 2010-ben a Models.com-on:)

 • 2011.05.04 22:14:13ehhh

  ejh, mi lenne, ha teremtenétek valami összhangot a képek és a szöveg között? mittomén, amikor írtok valakiről, akkor alá tesziktek a képét. amikor valakinek a kancsalsága a lényeg, akkor kerestek egy olyat, amin nincs csukva a szeme, ilyesmi.

 • 2011.05.04 22:21:27Nancsi

  think different: Képek között lehet ott is van - mivel nálam mind kinyomja a biztosítékot, akár ő is szerepelhet valamelyiken.
  Egyébként érdekes elképzelni, hogy milyenek lennének a topmodellek, ha heteroszexuálisak lennének a divattervezők.

 • 2011.05.04 23:46:42anothernick

  van olyan, hogy annyira ronda, hogy az már szép, de ezt eddig csak pasikra tudtam értelmezni....
  nancsi - ez jó!!! :) és igazad van, hiszen ha homo pasik szemével nézzük, más a szép nőben ugye...
  de komolyan - néhányuk ijesztő!!! mondjuk a modellkedésben az ember csak a vivőanyag... mindenesetre szar érzés lehet, mikor egy átlagos csaj felpróbál egy olyan ruhát, amit ezekre a gebékre terveztek, hehe ;)

 • 2011.05.05 00:21:11Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus

  nem gond, ha torz vagy, meg amúgy is bűnronda, csak elég gebe legyél! ez az! modellszakma, én így szeretlek!

 • 2011.05.05 00:22:07Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus

  meg hát igen.. az egy dolog, hogy a divatvilág döntéshozói melegek és halvány fogalmuk sincs a nőkről. de azért még nem kéne megalázni a nőket. minden valamire való, tisztességes nő kikéri magának, hogy ezek a torzszülött, ronda, csontkollekció roncsok bármilyen értelemben is mintaként szolgálnak.

 • 2011.05.05 00:40:38megadeth1

  Lara Stone kvalitásai a nyaka alatt kezdődnek, ezt azért ne feledjük. Olyan cickókkal az arca akár Gobbi Hildáéra is hasonlíthatna, meg lenne neki bocsájtva.

 • 2011.05.05 08:40:48Vad.Korte

  Eza csaj nem szép. Nem nézem szívesen. S ha őt nem, azt se, amit felvesz a fotózáshoz. Műmájerség. Öngól. Nem mondom, tud a kis hiba szexi lenni, ha amúgy rendben van a csaj.

 • 2011.05.05 08:45:32Vad.Korte

  megadeth1: Én kerestem azokata cickókat, de hát nemigen találtam, még azokon a képeken se, amin rajta van a csaj...

 • 2011.05.05 09:28:04V.A.

  Nancsi: Második mondatodért jár a pont.

 • 2011.05.05 11:02:06Rebelde

  ezek a modellek egy két kivételtől eltekintve, depressziósnak vagy őrültnek néznek ki, ami elég szomorú, de nyilván érdekes, már akinek
  ma már nem mosolyognak a kifutón, sajna

 • 2011.05.05 19:59:42Sadist

  Cseszhetik a testi hibáikat, ha csak a modellszakma veszi be őket.
  Az embert a szimmetrikus test és az arányos arc vonzza, ez teljesen ösztönös dolog. Több ezer év alatt alakult ki, és még jónéhány ezer évig így is marad, ezen néhány divatcég nem fog tudni változtatni.

 • 2011.05.05 20:51:54Maminti2

  huhh, némelyiket nem kellett volna megnéznem, így lefekvés előtt...

 • 2011.05.05 22:24:35Advanced Flight

  Daphnénak olyan belterjes feje van, hogy egy Brueghel mind a tíz ujját megnyalná...gáz.
  Az 1-es csajt meg nem értem, mit keres itt.

 • 2011.05.05 22:34:08megadeth1

  Vad.Korte, legyen szép estéd ;o)
  [link]

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta