TREND

Elözönlötték a világot a műanyagcipők: tetszik, vagy nem?

2011. május 1., vasárnap 07:55

A hagyományosan alacsony árfekvésű, sokszor egy év alatt elhasználódó gumi-, illetve műanyagcipők újra virágkorukat élik: a legtrendibb márkák is meglovagolják a hullámot.

A Crocs rémisztő és máig felfoghatatlan hódítóútja előtt a műanyagcipők leginkább a '80-as években voltak divatban. Akkor többnyire a gyerekek körében, az utóbbi évtizedben pedig úgy tűnik, ismét trendi lett a színes plasztikcipő, méghozzá nem csak a kicsik esetében – írja a Shine.

A tervezők ugyanis divatos felnőttverziókat kezdtek el gyártani: korábban ezeket a darabokat egy vagy két év után könnyedén hajítottad ki, újabban viszont a legismertebb márkák is piacra dobták a maguk magas árfekvésű flip-flopjait és szandáljait.

Műanyagot 25-50 ezerért?

A Salvatore Ferragamo például nem szégyelli 140 dollárért (25 ezer forint) kínálni a kétségtelenül cuki, mégis plasztikból készült lila topánkáját – ennek fényében remélhetőleg jobban bírja a strapát, mint a 15 dollárosok. A Gucci Marola cipellői sajátos formavilágukkal csupán 150 dollárt (27 ezer forint) kóstálnak, olívazöld változatban kifejezetten környezetbarát hatást keltenek – még ha műanyagból is vannak.

Vágysz egy jó plasztikcipőre?

 • 99
  Igen
 • 953
  Nem, fúj!
 • 142
  Nincsen nekem vágyam semmi

A Melissa Joy & Alexandre Herchcovitch műhelyéből kikerült, aranyszínű, fűzős félcipő ránézésre nem olyan rettenetes, de ha belegondolunk, hogy műanyagból készült... akkor bizony egyet kell értenünk a Shine-nal, akik szerint még nem vagyunk felkészülve erre a verzióra.

A Stuart Weitzman „Nujellystone” fantázianévre hallgató, áttetsző és rácsos cipője valóban olyan, mintha csak újra a gyerekkorunkban találnánk magunkat, de – elnézve a 145 dolláros darabot – nem biztos, hogy ezt annyira akarjuk. Végül, de nem utolsósorban a Valentino vérvörös, masnis tangapapucsa kétségtelenül viszi a prímet – már ami az árát illeti, mindenképp: 275 (!) dollárért, azaz 49 ezer forintnak megfelelő összegért vesztegetik.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.05.01 08:25:20HUN_Sector

  dióhéjban: ocsmányak

 • 2011.05.01 08:57:48A Svábhegyi Rém O..O

  ocsmányak ocsmányak... de az illat kárpótol! :)

 • 2011.05.01 08:58:14Uninstall

  dettó(
  bazz hogy Ez a legnagyobb problémája a cipőiparnak? ehhhh..idióták

 • 2011.05.01 09:58:06Geos62

  A CROCS arra amire kitalaltak, vagyis hogy az ember nyaron a strandon maszkaljon benne a homokban, tenyleg jo, es a geometriaja illetve az anyaga miatt ha budos is lesz, gumislaggal tisztithato (erdeklodok kedveert, a CROCS zart cellas, habositott muanyagbol keszul, vagis magaba a cipot alkoto muagyaghabba nem megy be az izzadtsag, csak a feluleten marad meg, azt pedik le lehet slagozni). De egyetertek a hozzaszolokkal, hogy ciponek tenyleg ronda.

 • 2011.05.01 12:14:21the return of faszharcos

  én már azt várom, hogy leöntsék a lábunkat műanyaggal, oszt le se kell venni többet

 • 2011.05.01 13:20:39kermi

  Aki szereti az érett sajtszagot meg a gombát, az csak vegyen ilyeneket.

 • 2011.05.01 14:12:55háténimmár

  KERMI!

  CROCS-ot hordok itthon és a kertben kb 3 éve folyamatosan, mezítláb. Az utcára nem megyek ki benne, mert baromi rondának és cikinek tartom, viszont kényelemben (nekem) nincs alternatívája.
  De: Soha az életemben nem volt lábgombám, pedig a műanyag cipőn kívül is "mindent megteszek érte", mezítláb zuhanyzom az uszodában, van műbőr utcai cipőm, gumicsizmám és sorolhatnám.

  A nővérem, aki kívül belül tiszta bőr cipőt mer csak hordani és minden idegen helyen csak gumipapucsban lép a gyanúsabb helyekre pedig ezer éve állandó visszatérő lábgombával küzd.
  Szóval felejtsük el ezeket a sztereotípiákat. A gombásodásra való hajlam egy részről genetikai, össze függ ezen kívül a táplálkozással és a lelki egyensúllyal, viszont nem függ össze a hordott lábbelivel.

  A posztra reagálva: Némelyik egész pofás, ha legyártanák bőrből, még el is hordanám utcára.

 • 2011.05.01 14:43:09al kotmány aláiro álamfö

  "sokszor egy év alatt elhasználódó gumi-, illetve műanyagcipők"

  Ezen elakadtam. Amíg kénytelen voltam szövetnadrágban, "utcai" cipőben járni, muszáj volt minimum évente új cipőt vennem, mert egyetlen kivételell csupa olyat kaptam, aminek egy év után eltört a talpa. Az az egy (asszem, Salamander) több, mint harmincezer forintomba került akkor, amikor egy átlag pár úgy 5-6000Ft körül volt. Na ez kitartott kb. négy v. öt télen át. Ezek fényében nem értem: miért pont a műanyagcipőnek kellene többet bírnia egy szezonnál???

 • 2011.05.01 17:05:39belagezabela

  az anyja pihcsáját aki ilyen gumiszarokat gyárt és nő létére megveszi, majd felveszi és hordja is.

 • 2011.05.01 23:43:38rofilany

  szerintem nagyon nem szexi amikor nyáron az izzadt láb csúszkál a nedves portól sáros műanyagon... én nem vennék ilyet

 • 2011.05.02 19:36:48Anatómus

  A gyereknek mindig vettem valami hasonlót, vizicipőnek, amíg kicsi volt, de utcára ... bááááááááár, amikor én gyere voltam az ántivilágban, akkor nagyon menő volt a sokpántos lapossarkú műanyag szandi, de kizárólag 12 év alatt.

 • 2011.05.02 19:37:28Anatómus

  De ha a tendenciát figyeljük, akkor előbb-utóbb kötelező lesz valami ilyet hordani!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta