TREND

5 ok, amiért soha ne viselj testszínű harisnyát!

2011. április 19., kedd 14:26

A vékony szálú, testszínű harisnya valójában nem barát, hanem ellenség. Azon kívül, hogy nem is testszínű, a jó ízlésű férfiak utálják, és a divattervezők nem ajánlják, még szólnak érvek ellene.

Az erőszakosan alakformáló fűző leváltása annak idején történelmi esemény volt, néhány évtizede már a hajháló is elveszítette evolúciós univerzálé jellegét. Egy kiegészítő maradt, amelyik szilárdan tartja magát a kor ízlése elleni küzdelemben: a testszínű nejlonharisnya. Budapesten a nők egy része kosztümhöz viseli ezt a lehetetlen darabot, valószínűleg a munkahelyi dress code miatt: ez ellen egyedül nem tudunk tenni, több érdekcsoport - plusz a feministák összefogása szükséges.

Régi harisnyareklám, már akkor is ronda volt
Régi harisnyareklám, már akkor is ronda volt

Ebben az összeállításban azokhoz szeretnénk szólni, akik szabad akaratukból hordják a testszínű harisnyát, őket igyekszünk meggyőzni arról, hogy nem éri meg még azt a 350 forintot sem kiadni érte, amennyiért egy 15 denes csoda a Nyugati téri aluljáróban kapható.

Den

A harisnyához felhasznált poliamid szál finomságát jelzi a den (eredetileg denier). Minél kisebb ez a szám, annál vékonyabb harisnyáról van szó. A finom szálú harisnyanadrágok szárához leggyakrabban 15-30 den finomságú szálat használnak, a nadrág rész többnyire vastagabb, 40 den is lehet.

1. Ha már harisnya, nézzen ki harisnyának!

A világháború után a poliamid harisnya még ritkaságnak számított, nagy kincs volt. A körkötött harisnyák a hatvanas évek közepén terjedtek el, amikor divatba jött - Mary Quantnek hála- a miniszoknya, és egyre kisebb igény mutatkozott a kivillanó harisnyakötőre. Eleinte a harisnyanadrágot két részből állították össze, majd hozzávarrták a derék körméretére kötött, harmadik elemet, a szárak alsó végét pedig lépésbetéttel toldották meg. A későbbi harisnyakötőgépekkel a teljes harisnyát egy darabban is el lehetett készíteni, az orrhegy lezárásától a gumírozott derékig. Az újabb innováció a csipkés, a hálós és a figurális kötést is lehetővé tette. Érdemes tehát kihasználni, hogy a harisnyaipar jó ideje ilyen csodákra képes, és azt is, hogy a színes harisnya a menő.

2. Valójában nem testszínű

Az emberi bőrszínt imitáló, finomszálú harisnyák több árnyalatban is kaphatók, a legismertebb színekhez kapcsolódó nevek: sand, american tan, cognac, camel - ezek képviselik a diverzitást a harisnyák terén. De ha jobban megfigyeljük, ezek sosem olyan színűek, mint a bőr, leginkább a béta-karotinnal dúsított önbarnítók színére emlékeztetnek, vagy épp a Jersey Shore szereplőinek cserzett bőrszínére.

Ilyen szép szandálhoz csillogós harisnya jár
Ilyen szép szandálhoz csillogós harisnya jár

3. Megkérdőjelezhető az evolúciós előnye

A jó ízlésű férfiak viszolyognak a testszínű harisnyától, főként az üvegszálas fajtától. Ha a fényviszonyok miatt nem tűnik fel nekik a gyűlölt kiegészítő, akkor tapintás után biztosan átverve érzik magukat. Ha valaki tehát jó ízlésű férfival szeretne összejönni, annak ajánlatos kerülnie ezt a megoldást, bármilyen szín jobb, mint a bézs. Ha azonban pont a kifinomult férfi elriasztása a cél, akkor adjunk bele mindent: villanjon ki a lépésbetétes harisnyaorr a nyitott orrú, piptoe körömcipőből. A legvagányabb ízlésterror a nyitott szandállal és színes lábkörmökkel viselt, áttetsző, krepp harisnya.

4. Egyetlen divattervező sem ajánlotta

Még a magyar divatbemutatókon sem látni testszínű harisnyában kifutóra vonuló modellt, pedig magyar divatbemutatókon sokmindent látni. A modellek többnyire mezítláb viselik a magassarkúkat, szandálokat, vagy pedig színes, vagy mintás harisnyákat kapnak, és olyankor hangsúlyos, hogy harisnyát viselnek.

5. A kompressziós harisnya is lehet dizájnos

Jó hír: az egészségügyi harisnyák gyártói közül már néhányan felfedezték a színeket. A gyógyászati célra gyártott, szorító harisnyák különféle színekben kaphatók, nemcsak feketében és nemcsak bézs színben. Ugyanez vonatkozik az alakformáló, és narancsbőr kezelésre ajánlott harisnyákra is.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.04.19 16:00:15Niurka

  A MALÉV a dolgozóinak csak testszínűt engedélyez, fekete tilos.

 • 2011.04.19 16:01:41magil

  Nekem sincs ízlésem, erre rájöttem. Szerencsére a környezetem nem olvassa ezt a cikket, és a továbbra is abban a hitben fognak élni, hogy csinos vagyok.. :)

 • 2011.04.19 16:07:59édeskisvirág

  Én megszerettem, és ma is abban vagyok :) Viszont ami nem tetszik, az a térd-fix!azt nem is értem...és amikor leveszi az ember, akkor a gumírozás nyoma benne marad a bőrben..

 • 2011.04.19 16:08:08diarrhoea

  Egy mínusz szavazat mindenfajta harisnyára.

 • 2011.04.19 16:27:29bájgúnár

  Én a nők lábait és uram bocsá más testrészeit nézegetem.Ha szép formás a láb azt egy jólválasztott harisnyanadrág méginkább feldobja.Nekem a testszínű harisnyákkal sincs bajom.

 • 2011.04.19 16:30:53rosiegirl

  Hát ez a cikk egy vicc. Imádom a testszínű harisnyát mert a fehér nekem nem tetszik és sápaszt a fekete meg max a fekete ruhákhoz, cipőkhöz meg krémszínű kosztüm mellé rettenet.
  Nem is értem ki találta ki ezt a cikket de biztos egy divat majom. Mi az, hogy rossz a "bőrszínű" harisnya? És mitől lenne már rossz? Te próbáltad harisnya nélkül hordani a magassarkú cipellőidet? Az izzadságtól szétmegy az egész cipőcske a szagokról ne is beszéljünk. És mi van akkor ha valaki nem szereti a harsány színeket (színes harisnyák) vagy a mintás, csipkés féléket? Akkor szégyellje magát? Mellesleg még egy férfit köztük a férjemet se hallottam még panaszkodni hogy jaj de undorító ha egy nő testszínű harisnyát visel, max azért nem szeretik mert még egy megálló míg bejutnak a bugyiba. De biztos azért van ez így mert én hetero pasikat ismerek és nem divat majom melegeket (bár a meleg ismerőseim se szóltak még meg harisnyát).
  Gratulálok hogy a cikkírónak ez a legnagyobb baja az életben.

 • 2011.04.19 16:35:05nagyorru

  Ajjaj! Ebből a cikkből kellett megtudnom, hogy pocsék az ízlésem, bunkó tahó vagyok, akinek még egy testszínű harisnyában is tetszik a felesége, sőt még akkor is ha véletlen üvegszállal súlyosbított a helyzet. :(

  Sokszor dühöngök azon, amikor valaki olyan szubjektív dolgokról, mint művészet, esztétika, ízlés a saját értékrendjét mint abszolút követendőt, tökéletest és örökérvényűt állítja be. Én jobban szeretem Munkácsy festményeit, mint Miro-ét, de nem állítom, hogy akik az utóbbit szeretik, mind ízlésficamosak, sznobok, hülyék. Ez a cikk jó példa erre: az írójának nem tetszik a testszínű harisnya ezért leszólja és minden férfi, akinek ez tetszik ízléstelen. Mennyivel szebb lenne a cikk, ha nem kritikával élne, hanem új irányokat mutatna! Valami ilyesmire gondolok:

  A testszínű harisnyát én nem annyira kedvelem, de adok pár tippet, amivel szerintem fel lehet dobni az öltözéked akár az üzleti viseletedet, akár a lezserebbet... stb. persze képekkel.

  És akkor nem egy „fikázódó” írás születik, hanem valami, amitől esetleg ihletet nyer a többi nő.

  Amíg megszületik ez a cikk addig mi férfiak kénytelenek leszünk gyönyörködni (vagy a jobb ízlésűek hányni) a testszínű, fekete, csipkés, piros, necc, csíkos harisnyás lábakban...

 • 2011.04.19 16:36:13loviasztar

  rosiegirl! Jó fej csajszi vagy! Tetszik, amit írsz.

 • 2011.04.19 16:44:38az igazi medwe

  Vajon a tisztelt szerző úr/hölgy honnan veszi a bátorságot, hogy kijelentse, ki a jóízlésű férfi és hogy az mit utál?

  Ízlésügyben a melegektől hemzsegő divatszakmára hivatkozni meg akkor türhőség, mint ide Lacháza!

 • 2011.04.19 17:25:57pöndörödő macskafülszőr

  rosiegirl : OTT A PONT!

  az nekem külön tetszik, hogy a full buzera ,,divatszakértők" mondják meg, mi a jó a nőkön:)

 • 2011.04.19 17:33:50R2D2 & C3PO

  Azt hittem, hogy az úrinőknek kötelező harisnya-viselet ellenérveiről lesz szó.

  Közben itt csak a harisnya_n_a_d_r_á_g_o_k_ról írtatok...
  Még jó, hogy olyat nem hordok. :-DDD

 • 2011.04.19 17:36:39Kovacs_neni

  Sziasztok!
  Láttatok már valódi üzletasszonyt sötétszürke, hajszálcsíkos kosztümben, fehér magasan zárt blúzban és mélyszürke körömcipőben? Miyen harisnyát ajánlanátok hozzá? Kacagó zöldet, mályva rózsaszínűt, feketét? Szerintem az egyetlen jó megoldás a hangsúlytalan testszínű.

 • 2011.04.19 18:16:00Holdvilágképű Patkány

  Én se hordok testszínűt, pedig
  de szeretnék, csak nem megy a szakállamhoz...

 • 2011.04.19 18:26:26Genvadasz

  Ez a cikk egy marhasag. Szerintem nagyon sok ferfi szereti a harisnyas labakat nezegetni, akar a testszinueket is. Szerintem sokkal izgatobb, ha az asztal alatt a vacsoranal a holgy a harisnyaba bujtatott labfejevel simogatja a ferfi labszarat. Csak egy tipp.

  Arrol nem is beszelve, hogy igen sok nagy nevu ceg gyart ilyen harisnyakat. Nezzetek meg a hoiseree.com online aruhaz oldalait. Szerintem a csajok igen vonzoak, a cikk szerzoje ha onnan valasztott volna reklam kepet mar nem is tudott volna mirol irni.

 • 2011.04.19 18:28:30Genvadasz

  Ja, es amikor szegeny Lady Diana Budapesten volt, az egesz Egyesult Kiralysag kiakadt, mert NEM hordott testszinu harisnyat es meztelen labakkal jelent meg...

 • 2011.04.19 18:30:49Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus

  velvet.... pfff.....

 • 2011.04.19 18:39:09Kulminaator

  Én szinte az összes harit kedvelem egy csinos, jó futóművű csajon. A nagy kivétel viszont pont az a csillogó szar. Ki nem állhatom.

 • 2011.04.19 18:48:30lorenzo von matterhorn

  ezek harisnyaNADRÁGOK ,nem harisnyák
  ha már...

 • 2011.04.19 18:54:09Fless

  Úgy hülyeség, ahogy van.
  Férfi vagyok és kifejezetten feldob egy női lábat egy harisnya, legyen az bármilyen színű - megjegyzem nekem a testszínű meg pláne bejön.

 • 2011.04.19 19:06:59Bollockbuster

  Lányok, nők, hölgyek, asszonyok!
  Teljesen őszintén és nagyon jó szívvel tanácsolom nektek hogy EGYETLEN EGY SZÓT se higgyetek el ebből a cikkből! Véletlenül hallottam valamelyik TV adón ugyenezeket a marhaságokat egy teljesen jelentéktelen, fontoskodó stylist szájából, ismételte vissza szóról szóra, tehát még csak nem is önálló gondolatokról van szó.

  Szögezzük le a magam és őszinte baráti beszélgetések alapján a férfiak túlnyomó többsége nevében:
  A testszínű harisnya az egyik legrafináltabb, legszexibb ruhadarab amit egy nő felvehet, egyszerre lehet kihívó, diszkrét, elegáns, titokzatos, miközben minden férfi kivétel nélkül végigsimítja tekintetével azokat a harisnyás lábakat.

  Ahogy a fűzőről beszélt az a szerencsétlen, végképp elárulta hogy a nő, a nőiesség számára leginkább munkadarab, valószínű hogy eleve szexuálisan egyetlen nő sem hat rá. Ezzel önmagában nincs is bajom, de tegyétek fel magatoknak őszintén a kérdést, ebben a kérdésben a férfiaknak hisztek, vagy...?

 • 2011.04.19 19:08:03csupasz gőte

  Egy szép lábon nem hinném, hogy ront a testszínű harisnya. Vannak olyan ruhadarabok, amik ezt a színt követelik meg. Elég bután nézne ki egy mintás szoknya egy másik mintás, vagy csak hasonló színű harisnyával. Amúgy 10 férfiből 9 biztos nem a harisnyát nézi meg a nőn, a tizedik meg buzi!
  Na részemről ez rövidre zárva.

 • 2011.04.19 19:09:59Bollockbuster

  És igen, a fűzőt is bátran hordjátok, kevés nyíltan szexuálisabb női ruhadarab van, szinte bármit ki tud általa fejezni egy nő.

 • 2011.04.19 19:27:56Démétér

  Istenem.
  Szégyen, nyilván, de nincs tökéletes alakú lábam. Nem szívesen hangsúlyoznám mintás meg színes harisnyával, viszont időnként felveszek szoknyát. Meg zárt cipőt. Mégis mi a halált kellene felvennem? (Tudom: nadrágot. Az esetek többségében azt teszem. És ha fázom: a nadrág alatt testszínű harisnya van :)))

 • 2011.04.19 19:28:31Advanced Flight

  Mé, igaza van a cikkírónak. Múltkor voltam bankot rabolni haverral, és aszonta, húzzunk testszínű harisnyát a fejünkre. Hát nem felismertek utána a videófelvételen? :-)

 • 2011.04.19 19:43:19tejcsokoládé

  én azt hiszem, az egész cikket nem értem. harisnyanadrág ellenes, vagy testszinű combfixet azé lehetne hordani?
  szinte minden nap kosztümben járok, mi a jófrancot kellene felvennem? normál, testszinű combfixet hordok, még senkinek nem volt vele baja.
  elárulok valamit: a színes, mintás, feltűnő szarságok a tiniknek valók, valamit is magára adó nő, nem veszi fel őket.
  saját akaratomból döntöttem a testszinű combfix mellett, és bármikor kiállok egy versenyre, hogy melyikünk néz ki jobban, én combfixben, vagy a kedves cikkíró bármi mintás-színes-cigányos szarban.

 • 2011.04.19 19:45:12fofofo

  40 fele közelítve hupilila vagy csipkés harisnyában jöjjek dolgozni? Vagy hordjak tavasszal feketét?

 • 2011.04.19 19:56:22Bollockbuster

  Démétér: szerintem egy általad nem tökéletesnek gondolt láb (melyről szerintem megint sokszor téves elgondolásuk van a nőknek, mi mit tekintünk annak) is százszor szebb harisnyában, ruhában/szoknyában, mint egy modell láb nadrágban. Úgyhogy hajrá harisnya, felejtsd el a nadrágot! :-)

 • 2011.04.19 20:30:38Animacs (a Tyne folyó déli partja)

  csatlakozom a fanyalgókhoz. hülye a cikkíró.
  és elmagyarázhatná, hogy melyik is a "bőrszín". egy kicsit más lesz a bőrszíne egy négernek, egy skandinávnak, egy szőkének, egy kreolnak, stb...
  amúgy, mitől lesz ízléstelen a testszínű, nem hangsúlyos harisnya, és nem az a hupilila, stb. amiket csak bizonyos színű ruhákhoz lehet felvenni? pont ez a lényege a testszínűnek, mindenhez jó.

 • 2011.04.19 20:43:37Check

  Ma szembejött velem két hupikék láb. Rettenetes volt...

 • 2011.04.19 20:46:01Vándor8

  A testszínű harisnya(nadrág)csak levetve néz ki nagyon ordenáréül.A kereskedőknek biztos nagyobb durranás lenne, ha hölgyeményeink leszoknának az olcsó harisnyáról. Nem a színnel van a probléma!Egy formás lábon minden jól mutat. De, hölgyikéim, ha levetik NE A partnerük látószögébe tegyék!!! (Ha testszínű, ha nem - tök mindegy!!)

 • 2011.04.19 21:28:08audrey*

  Egy olyan ostoba szerző miért okoskodik ebben a témában, aki a peeptoe-t piptoe-nak írja?

 • 2011.04.19 23:29:23Attilajukkaja

  Engem mar tobbszor elhagytak azert, mert testszinu harisnya volt veletlenul rajtam. Minden rendben ment par honapig, dult-fult a szerelem, de amint felvettem a testszinu harisnyanadragomat, a pasik csalodasukban visitva menekultek tolem! Sokaig nem ertettem, mi a baj, mig az egyikuk megszant es elmondta, hogy a ferfiak irtoznak a testszinu harisnyaktol es nincs az a jo no, akit ne rugdosnanak ki az a'gyukbol, ha megerzik, hogy telviz idejen nem is meztelen a no combja, hanem TESTSZINU harisnya van rajta. Ahhhhhhhh!!!! Borzalom.
  En nagyon orulok ennek a cikknek. Igazan hianypotlo iras. Koszonom minden notarsam neveben!

 • 2011.04.19 23:40:56XF

  Ha már ennyire belemerültünk: létezik szandához/peetoe-hoz megfelelő harisnya/harisnyaNADRÁG is, amely egyszerűen szabadon hagyja a lábújjakat, lehelet vékony, és még a lábunk se fázik benne, mellesleg megfelel minden dresscode-nak!

  Na, megyek és leveszem a TESTSZÍNŰ combfixemet, amivel ma mindenkiben undort keltettem ;)

 • 2011.04.20 01:58:49CziNDerElLi

  ki nem állhatom a harisnyát! az egyetlen amit elviselek magamon azok a calzedonia harisnyák!
  Mégis ez a cikk szar.
  Amiért én nem szeretem a harisnyát,
  1. lecsúszik (kivétel a calzedoni)
  2. kiábrándító a lépésbetét és idegesít ha a varrás dörzsoli a combom
  3. macerás visszaigazgatni minden pisilés után
  4. tuti mindig kirugom az elejét
  5. melegben csizmában berohad a lábam benne...
  de ez minden harisnyára igaz.
  Viszont amiért mégis mindig felveszem a testszínüt, mert eltakarja a visszereimet (ami mások szerint csak számomra látható, de engem zavar), szerintem egységesebb színe lesz az ember lábának.
  A fehér, rozsaszín pl borzasztoan vastagítja a lábat es jopár mintás is...
  feketét és pirosat meg ugye nem mindenhez lehet felvenni.
  és ha már itt tartunk borzasztóan idegesít hogy a Legerszegi Krisztát a tv2-s sorozatban mindig ugy oltoztetik, hogy a harisnyájának a színe pontosan olyan színü, mint a blúza.

 • 2011.04.20 03:16:27vegabluuz

  Értelmetlen egy cikk.
  Akárki is írta, jobb lenne ha elmenne kapálni, ott nem kell harisnya.

 • 2011.04.20 06:33:19kismau

  Hirtelen megkozvelemenykutattam a Zuramat. Kozolte hogy csak akkor veszi eszre hogy van rajtam harisnya, ha valami extran szexis darab. Egyeb alkalmakkor nem erdekli. A szine semmilyen szinten nem erdekli :)

 • 2011.04.20 07:26:17noel fielding

  a láb a lényeg, nem a harisnya ..

 • 2011.04.20 08:49:02SomethinWild

  Tejcsokoládé: Ilyet nem ér írni, én vizuális típus vagyok... korán reggel, meló kezdetén ilyennel veszed el az "odafigyelőképességemet" :D

  A testszínű harisnya (különösen a combfix)az egyik legjobb találmány. Finoman nőies, vonzó, nemes és a cikkíró különben is elmegy a fenébe :))

 • 2011.04.20 10:39:03mrssolis

  Annyira köszönöm a kommentelő férfiaknak azt, hogy megerősítették a magamba vetett hitemet. Ezek szerint nem vagyok egy szerencsétlen nyomorult, aki a business öltözékéhez hetente többször testszínű harisnyát vesz fel. Igazából az uramnak is hálás vagyok, amiért még nem hagyott el ugyanezen hibámért:)

 • 2011.04.20 11:01:14David Bowman

  A divattervezők honnan tudják? Mind homokos. Szőrös lábra persze tényleg nem jó.

 • 2011.04.20 11:07:41David Bowman

  Szerintem a harisnyanadrág úgy magában is csapás a férfinemre. Amikor elterjedt, akkor fordult negatívba a népszaporulat.

 • 2011.04.20 11:31:23fogash

  1.) az első képen látható harisnya NEM testszínű, hanem sápkóros.
  2.) Kár, hogy ezt a képet találta a szerkesztő a legmegfelelőbb illusztrációnak. Előnytelen beállítás, nem szép lábak, szar szín.
  3.) az üvegszálas illusztráció körömszandival, farmer rövidnadrággal a kitaposott sáros füvön igazi tanyasi parasztlány-feeling. Ehhez dress-code-t emlegetni...
  4.) ahogy páran írták előttem: business-like (tudod: sötét kosztüm) szigorúan testszínű harisnyával és zárt orrú cipővel. A fekete kurvás, üzletben semmi helye. Harisnya nélkül max. könnyű nyári ruha.
  5.) a harisnya szexi. A harisnyanadrág nem annyira.

 • 2011.04.20 12:10:19ed_

  Harisnya/szandál ellentét és harisnya/peeptoe ellenét már megdőlt. Csak a kis magyar nagyokosok megint le vannak maradva egy brosúrával.

  Vezető pozícióban is nő akarok maradni, királykék peep-toe testszínű combfix-szel (éljen a tavasz) és ugyanolyan királykék szoknyás kosztüm van rajtam, mindkettő angol dizájnerdarab. Nem vehetek fel mintás harisnyát a szoknyás kosztümhöz, de a meztelen lábszárat sem az idő sem a dresscode nem engedi.

  A posztírónak fogalma sincs sem az üzleti öltözködésről, sem a legújabb nemzetközi trendekről, jobb lenne, ha tartózkodna a hasonló témájú posztok írásától. Eddig is ritkán jártam erre, ezután is így lesz.

 • 2011.04.20 12:39:43műművész

  Nyomtatásban kevés nagyobb baromsággal találkoztam eddig!
  Még politikusainknak is össze kell szedni magukat, hogy nagyobb hülyeségeket, nagyobb önbizalommal írjanak le!

 • 2011.04.20 20:42:28apilusz

  Még egy pozitív szavazat a testszínű harisnyára!Nagyon szexi és csinos is.

 • 2011.04.20 22:09:23NoOne

  Már bocs, de a kedves elkövető beszél néha férfiakkal (nem homo- meg metroszexuális egyedekről lenne szó, hanem "hagyományosan" férfiakról =/= sík agy, mosdatlan test és szöveg stb.) is, vagy csak "divattervezőkkel"? Már bocs, de a hócipőm tele van már az önjelölt megmondóemberektől/"művészektől", a fene vinné már őket akárhová...

 • 2011.04.20 23:38:07kalapocska

  ezt a cikket ki a fene irta???
  A harisnya szornyu ruhadarab DE melegit, feneket leszorit es hatareset rovid szoknyat is elfogdhatova tesz. (pont azert mert nem szabad a nyuka piszka.meg nem szabad a nezegetes utja stb )
  A testszinu meg pont az ami: nem hivalkodo, izleses. Ja testszinubol is van tucatfajta, lehet valasztani sargat feheret barnat kinek mi az alapszine.

 • 2011.04.21 09:33:47ewettke

  Borzasztó cikk!
  Bár cikknek sem nevezném.
  A testszínű harisnyát lehet ízlésesen hordani, csak kell ismerni olyan alapszabályokat, amikkel a szerző bizonyára nincs tisztában! Ha elmegyek egy minőségi harisnya Szaküzletbe (igen kedves szakértő ilyen bizony van, és az ott dolgozók értenek a dolgukhoz), akkor kizárt a csalódás. Ne csillogjon, ne üssön el a láb színének tónusától, de a karod színével is legyen egyensúlyban, ne legyen vastag, minél áttetszőbb, annál kevésbé fog feltűnni. A férfiakról :) Mikor a barátommal arra kerül a sor, imádja rólam leszaggatni, tetszik neki, hogy sokat sejtető, de mégsem teljesen szabad az út. Izlésficamos emberek pedig midnig voltak, és mindig lesznek nem veszünk fel harisnyát szandál alá. Csökken az anyagok színvonala. A szerzők színvonala is!

 • 2011.04.21 19:49:13f.nero

  Marhaság a cikk lányok, el ne higgyétek!
  Nekem tetszik a harisnya, de nem az öregasszonyos fakó, csakis az üvegszálas. És szerintem nagyon szexi, sokszor jobban néz ki, mint a csupasz bőr.
  Oké, +30 fokban ne hordjátok, de tavasszal, ősszel igen.
  Amúgy a férfiakat tökre nem érdekli a színárnyalatok kérdésköre, ha formás az a láb, és nincsenek nagyon elütő színek a nőn, akkor tetszeni fog.
  Bevallom, időnként még az én zsáneremnél kissé vaskosabb hölgyeket is megbámulok, egy megfelelő miniben és harisnyában...

 • 2011.04.21 20:48:39magyar bucó

  "a divattervezők nem ajánlják"

  A divattervezők ajánlják a levegővételt? Nem? Akkor javaslom a kedves szerzőnek, hogy ezután ne vegyen levegőt.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta