TREND

Legyél díva, vagy virágos rét - Top 8 bikini

2011. április 18., hétfő 08:34

Pénteken még javában novemberi időjárás sújtotta a várost, de a Cosmopolitan bikinishowjára igyekezve éreztem, hogy már nincs is olyan távol a nyár, szikrázó napsütéssel, félmeztelen férfiakkal, gyorsan olvadó jégkockákkal. A pink legkülönbözőbb árnyalataitól a szigorúbb military darabokig a teljes bikini-közhelyszótár felvonult. Összeszedtük a kedvenceinket!

A bikinishow sajátos műfaj, ugyanis a kifutót leszámítva nagyon ritkán találkozunk olyan szituációval, hogy egy fürdőruhát nem flip-flop, hanem tízenötcentis, merész szandál egészít ki - így válhat teljesjogú öltözékké két tenyérni anyagdarab. Sajnos ez a bemutató is az elmaradhatatlan táncos antréval indult, ami a magyar divatesemények egy részénél olyan rossz szokás, amitől a rendezők sehogy sem tudnak szabadulni.

Ugyanilyen a nagyon konkrét tematikus blokkok kényszere - ezúttal filmes keretbe ágyazták a fürdőruhákat. Semmi gond nincs vele, ha Doktor Szöszik és Tomb Raiderek vonulnak a kifutón, de nem feltétlenül kell ezt egy az egyben kimondani, elég lett volna hangulatokkal megidézni a figurákat, és meghagyni a közönségnek a felismerés örömét. Ha kivetítik a filmcímeket, nem fogja senki tapsikolva üdvözölni Doktor Szőszit és Carrie Bradshaw-t.

1. Jönnek a pink nosztalgikus árnyalatai

Nem lehetett könnyű annak a stylistnak, aki összevadászott három élő csivavát a bemutatóra, sőt még fel is öltöztethette a kis állatkákat. De aki figyelt a részletekre, annak nem volt egyhangú ez a sorozat, a pink minden létező árnyalata felvonult. Nagy örömmel vettem azt a tónust, ami a legvadabb kilencvenes évekből érkezett, egyenesen a Balaton-partról, kislánykorom első csajos bikinijét idézve. A strasszokat viszont szívesen száműzném, bőven elég a napolaj és vízcseppek csillogása.

2. Tini-fétis, avagy a hódít kislányosság

A Macskanő-szekció még az előző szett kislányosságát hordozta, akármennyire próbált vadmacskás lenni, inkább pihe-puha kiscicásra sikerült. Itt éreztem, hogy idén előnyben lesznek azok a férfiak, akik plüssállatos, fehér bokazoknis, két copfos csajokról fantáziálnak. A show későbbi részében többször láttunk bikinialsóra rögzített fodros kisszoknyákat is, ami már-már pedofil hajlamokra épít.

3. Óvakodj az egyrészes bikinitől!

Úgy tűnik, 2011 nyarára sem szabadultunk meg attól a hibridtől, ami az úszódressz és a bikini házasságából született. Ezeken a darabokon egy keskeny hidat képeznek a melltartó és bugyi rész között, elfedve az egyik legszexibb testrészünket, a köldököt, és hangsúlyozva a csipő körüli zsírpárnákat. A Macskanők közt is felbukkant egy arany csillámos változat, ezt szigorúan csak modelleknek ajánljuk.

4. Vegyél sálat, ha fürdőruhában mész plázázni!

A Boltkóros naplója című opusz arra ihlette a rendezőket, hogy megmutassák, hogy néz ki, amikor egy lány fürdőruhában vásárolgat. Nem rossz ötlet, bár a maximumra csavart légkondi miatt veszélyes lehet - bizonyára ezért is adtak sálakat is a modellekre. A sál megbocsátható, szemben az övvel. Az öv látszólag elfed, de valójában vastagít,  ráadásul súlyos képzavar, el kellene felejteni.

5. Legyél virágos rét a tengerparton!

A legjobb sorozat a virágokkal hintett fürdőruhákat foglalta egységbe. Optikai csoda, amikor a domborulatok torzítják a virágszőnyeget, ráadásul nagyon sokszínű ez a műfaj, ezernyi változat létezik belőle. Kedvencem a fénymásolt színező sablonra emlékzetető rács, amibe gyönyörű, színes foltokat illesztettek.

6. Az egyszerű nagyszerű

Betty Boop figurája szuper-egyszerű és nagyon nőies vonalakat hozott a képbe. A klasszikus sötétkék bikini fehér szegéllyel örök favorit - hosszú évtizedek óta töretlen a népszerűsége, nem véletlenül. A pötty-túladagolás megint csak a kislányosságot ünnepelte, ebben a szekcióban talán a pöttyös kockással variálása volt a legmerészebb húzás.

7. Díva-look a strandon

A rosszindulatú várakozás ellenére a filmes blokkok közt nem bukkant fel a Barátok közt, ezzel szemben a Dreamgirls nem maradt ki, megmutatta hogyan lehet a fellépőruhák színpadiasságát a strandon kamatoztatni. Ebben a szekcióban láttuk a leghajmeresztőbb darabot, ami a mellrészre varrt fordrokkal egy furcsa tengeri hal kopoltyúját idézte. Ezen kívül itt jelent meg a szemérdombra illesztett bronz kapocs, ami különös pikantériával töltötte fel a kék bikini egyszerűségét.

8. Eklektika a Közel-Keletről

A kopoltyús fürdőruha láttán menekülöre fogtam, a Szex és New York 2 blokkját már a bárban elhelyezett plazmatévén néztem, de nem nagy kár, az arab motívumkincset idéző fürdőruhák olyan sebességgel követték egymást, hogy az apró minták színes zűrzavarban olvadtak fel a szemem előtt.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta