Legyél díva, vagy virágos rét - Top 8 bikini

Pénteken még javában novemberi időjárás sújtotta a várost, de a Cosmopolitan bikinishowjára igyekezve éreztem, hogy már nincs is olyan távol a nyár, szikrázó napsütéssel, félmeztelen férfiakkal, gyorsan olvadó jégkockákkal. A pink legkülönbözőbb árnyalataitól a szigorúbb military darabokig a teljes bikini-közhelyszótár felvonult. Összeszedtük a kedvenceinket!

A bikinishow sajátos műfaj, ugyanis a kifutót leszámítva nagyon ritkán találkozunk olyan szituációval, hogy egy fürdőruhát nem flip-flop, hanem tízenötcentis, merész szandál egészít ki - így válhat teljesjogú öltözékké két tenyérni anyagdarab. Sajnos ez a bemutató is az elmaradhatatlan táncos antréval indult, ami a magyar divatesemények egy részénél olyan rossz szokás, amitől a rendezők sehogy sem tudnak szabadulni.

Ugyanilyen a nagyon konkrét tematikus blokkok kényszere - ezúttal filmes keretbe ágyazták a fürdőruhákat. Semmi gond nincs vele, ha Doktor Szöszik és Tomb Raiderek vonulnak a kifutón, de nem feltétlenül kell ezt egy az egyben kimondani, elég lett volna hangulatokkal megidézni a figurákat, és meghagyni a közönségnek a felismerés örömét. Ha kivetítik a filmcímeket, nem fogja senki tapsikolva üdvözölni Doktor Szőszit és Carrie Bradshaw-t.

1. Jönnek a pink nosztalgikus árnyalatai

Nem lehetett könnyű annak a stylistnak, aki összevadászott három élő csivavát a bemutatóra, sőt még fel is öltöztethette a kis állatkákat. De aki figyelt a részletekre, annak nem volt egyhangú ez a sorozat, a pink minden létező árnyalata felvonult. Nagy örömmel vettem azt a tónust, ami a legvadabb kilencvenes évekből érkezett, egyenesen a Balaton-partról, kislánykorom első csajos bikinijét idézve. A strasszokat viszont szívesen száműzném, bőven elég a napolaj és vízcseppek csillogása.

2. Tini-fétis, avagy a hódít kislányosság

A Macskanő-szekció még az előző szett kislányosságát hordozta, akármennyire próbált vadmacskás lenni, inkább pihe-puha kiscicásra sikerült. Itt éreztem, hogy idén előnyben lesznek azok a férfiak, akik plüssállatos, fehér bokazoknis, két copfos csajokról fantáziálnak. A show későbbi részében többször láttunk bikinialsóra rögzített fodros kisszoknyákat is, ami már-már pedofil hajlamokra épít.

3. Óvakodj az egyrészes bikinitől!

Úgy tűnik, 2011 nyarára sem szabadultunk meg attól a hibridtől, ami az úszódressz és a bikini házasságából született. Ezeken a darabokon egy keskeny hidat képeznek a melltartó és bugyi rész között, elfedve az egyik legszexibb testrészünket, a köldököt, és hangsúlyozva a csipő körüli zsírpárnákat. A Macskanők közt is felbukkant egy arany csillámos változat, ezt szigorúan csak modelleknek ajánljuk.

4. Vegyél sálat, ha fürdőruhában mész plázázni!

A Boltkóros naplója című opusz arra ihlette a rendezőket, hogy megmutassák, hogy néz ki, amikor egy lány fürdőruhában vásárolgat. Nem rossz ötlet, bár a maximumra csavart légkondi miatt veszélyes lehet - bizonyára ezért is adtak sálakat is a modellekre. A sál megbocsátható, szemben az övvel. Az öv látszólag elfed, de valójában vastagít,  ráadásul súlyos képzavar, el kellene felejteni.

5. Legyél virágos rét a tengerparton!

A legjobb sorozat a virágokkal hintett fürdőruhákat foglalta egységbe. Optikai csoda, amikor a domborulatok torzítják a virágszőnyeget, ráadásul nagyon sokszínű ez a műfaj, ezernyi változat létezik belőle. Kedvencem a fénymásolt színező sablonra emlékzetető rács, amibe gyönyörű, színes foltokat illesztettek.

6. Az egyszerű nagyszerű

Betty Boop figurája szuper-egyszerű és nagyon nőies vonalakat hozott a képbe. A klasszikus sötétkék bikini fehér szegéllyel örök favorit - hosszú évtizedek óta töretlen a népszerűsége, nem véletlenül. A pötty-túladagolás megint csak a kislányosságot ünnepelte, ebben a szekcióban talán a pöttyös kockással variálása volt a legmerészebb húzás.

7. Díva-look a strandon

A rosszindulatú várakozás ellenére a filmes blokkok közt nem bukkant fel a Barátok közt, ezzel szemben a Dreamgirls nem maradt ki, megmutatta hogyan lehet a fellépőruhák színpadiasságát a strandon kamatoztatni. Ebben a szekcióban láttuk a leghajmeresztőbb darabot, ami a mellrészre varrt fordrokkal egy furcsa tengeri hal kopoltyúját idézte. Ezen kívül itt jelent meg a szemérdombra illesztett bronz kapocs, ami különös pikantériával töltötte fel a kék bikini egyszerűségét.

8. Eklektika a Közel-Keletről

A kopoltyús fürdőruha láttán menekülöre fogtam, a Szex és New York 2 blokkját már a bárban elhelyezett plazmatévén néztem, de nem nagy kár, az arab motívumkincset idéző fürdőruhák olyan sebességgel követték egymást, hogy az apró minták színes zűrzavarban olvadtak fel a szemem előtt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra